Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Rájátszásban a Sapa Fehérvár AV 19 három csapata
Rájátszásban a Sapa Fehérvár AV 19 három csapata Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2014. március 06.

Image A Sapa Fehérvár AV19 három csapata is bejutott az EBEL-rájátszásba. A felnőttek március 7-én, pénteken idegenben lépnek jégre a Bolzano ellen az EBEL negyeddöntős párharcában. A korosztályos csapatok magyar bajnoki döntőt játszanak, a 18 és 20 évesek EBEL-rájátszásban vannak – hangzott el a klub tájékoztatóján, amelyen részt vett dr. Cser-Palkovics András polgármester is, aki bejelentette, hogy a szurkolók bolzanoi utazásához 150 ezer forinttal járul hozzá polgármesteri keretéből.

 

Az elmúlt egy évben végzett munkáról, az EBEL-rájátszás esélyeiről, valamint a jövőbeni tervekről is szó volt a Sapa Fehérvár AV19 által szervezett sajtótájékoztatón. Dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere elsőként köszönetet mondott a csapatnak, a szakmai stábnak az elmúlt időszakban elért teljesítményért, valamint a szponzoroknak és a szurkolóknak a támogatásért. Felidézte, hogy a csapat által felállított hároméves tervben egy kicsit későbbi időponttal szerepelt ez az eredmény. „Szerencsére azonban kiváló szakmai munkával, példaképként állítható magyar és külföldi játékosokkal már most összejött. De legalább ilyen fontos az utánpótlás sikere, mert az elmúlt években is voltak, és a jelek szerint ezután is lesznek olyan fehérvári tehetségek, akikre építeni lehet, és továbbra is a fehérvári csapat lehet a magyar jégkorong vezérhajója. A szurkolóknak is nagy köszönet jár, elég megnézni, hogyan várták éjszaka a hazatérő csapatot Dornbirnból. Éppen ezért polgármesteri keretből 150 ezer forinttal szeretnék hozzájárulni a szurkolók bolzanói utazásához. Ha már most meglenne a nagy csarnokunk, az is megtelne, bebizonyította a csapat és a szurkolótábor, hogy szükség van rá.” – hangsúlyozta dr. Cser-Palkovics András. A gazdasági háttérről szólva a polgármester azt is elmondta, hogy a csapatnak még nem olyanok az anyagi lehetőségei, mint a riválisoknak, de sokat köszönhetnek a TAO-nak, így nincs akadálya a ’C’ pálya megépítésének.

 


 

"Nagy öröm számomra, hogy bejutottunk a rájátszásba. Nem lepett meg, mert vezetőedzőként végig hittem benne, hogy meghaladjuk az elvárásokat.” – kezdte értékelőjét Marty Raymond, a felnőtt csapat vezetőedzője.  „Voltak hullámhegyek és -völgyek, de elégedett vagyok azzal, ahogy a fiatal játékosok kezelték ezeket a helyzeteket - ennek köszönhető, hogy a szezon második felében kiemelkedő eredmények születtek.” A vezetőedző kiemelte Hetényi Zoltán érkezését, teljesítményét és játékát, amely jelentős mértékben hozzájárult a sikerhez. „Talán nem mi vagyunk a legpengésebbek a rájátszásban, de a csapategység, ezt megkockáztatom, nálunk a legjobb. Nincsenek klikkek idősebbek és fiatalabbak, magyarok és külföldiek között, a játékosok élvezik egymás társaságát. A fiatalok nagyon sokat léptek előre, jöttek fel a junior EBEL-ből is, és a rutinos játékosok, valamint a légiósok is húzóemberek voltak. A Bolzano ellen is nyerhetünk, ezt határozottan állítom, nem turistának megyünk oda!"

Tokaji Viktor csapatkapitány a sajtótájékoztatón kiemelte: „Nagyon nagy lépést tettünk előre, talán még magunk sem hisszük el, hogy sikerült. Kicsit romokban heverő csapatot hagytunk magunk után az előző szezon végén. A vezetőedző érkezésével, a fiatalítással, a jó légiósokkal remek összhang jött létre, igazi csapattá értünk. Ehhez sikerek és kudarcok is kellettek, és az, hogy mindenki kivegye a részét mindenből. Az edzői stáb ragyogóan kezeli a csapatot. Ahogy az egész szezonnak, úgy megyünk neki a playoffnak is: bármi megtörténhet! Én is kiemelem Hetényi Zolit, sok meccset köszönhetünk neki, és egy nagyon fontos része a sikernek a szurkolótábor. Rengeteget számít a bíztatásuk. Fantasztikus érezni, hogy ma Magyarországon és ebben a városban ennyien és ennyire szeretik a hokit."

 


 

Kóger István, az U-18-as csapat edzője köszönetet mondott a klubnak és a városnak, hogy lehetőséget teremtett a 16-18 éves srácoknak a megfelelő versenyeztetésre, ami a fejlődés alapvető feltétele. Az itteni feltételrendszerrel és persze a kemény munkával elérhető, hogy a lehető legtovább jussanak a fiatalok. „A mi bajnokságunkban 12 csapat részvételével zajlottak a küzdelmek. Az alap- és középszakasz után kialakult a Final Four, amit szerencsére itt rendezhetünk Fehérváron, március 22-én. Rajtunk kívül a MAC, a St.Pölten és a Ljubljana lesz itt. Magasan volt a léc, első alkalommal írták ki az EBEL U-18-as bajnokságot, de előttünk a 20 évesek tavalyi sikere állt. Szeretnénk az elvárásoknak megfelelni, és nyerni a négyes döntőben. A Magyar Bajnokságban is döntőben vagyunk, a MAC-cal játszunk, bízom benne, hogy begyűjtjük az aranyat - akárcsak az U-20-asok a hazai mezőnyben."

„Nagyon izgalmas szakaszában vagyunk az évnek, a munka java még előttünk áll. Az 1996-os születésűek két mezőnyben is versenyeznek. A játékosok emlékezhetnek a fájdalmakkal teli nyári munkára, most jött el az ideje, hogy ennek a babérjait learassák." – értékelte az elmúlt időszakot Tyler Dietrich, az U20-as csapat edzője.

 


 

Újságírói kérdésre válaszolva Ocskay Gábor, a Sapa Fehérvár AV19 szakosztály-igazgatója elmondta, hogy hosszabb távú programot dolgozott ki a menedzsment a nyáron, és ennek az útnak még mindig az elején járnak. Komoly motiváció azonban mindenki számára, hogy már sikereket értek el. Az utánpótlásról szólva kiemelte: „Az akadémiánk április elején lesz négy éves, nagy öröm látni a sok gyereket, akik kulturált körülmények között készülhetnek. A korosztályos csapatok magyar bajnoki döntőt játszanak, a 18 és 20 évesek EBEL-rájátszásban vannak. Kezdjük minden eddiginél magasabbra emelni a lécet, és ebben már lesznek itthon is minőségi ellenfelek, hiszen Budapesten is alakult egy akadémia.” Ocskay Gábor hozzátette: „Tovább kell haladnunk előre, nagyon bízom a ’C’pálya mielőbbi megépülésében. Mint egy falat kenyér, úgy kell ez a fehérvári hokinak. Közelednek a legújabb feladatok, például a fehérvári U-18-as világbajnokság, olyan gyerekekkel, akik közül többen ott vannak már a felnőtt csapat küszöbén. A vb nekik és a szurkolóknak is nagy élmény lehet! A szurkolótáborunk példátlan, nagyszerű támogatását pedig úgy hálálhatjuk meg, hogy, reményeim szerint, még hetekig járhatnak ebben a szezonban a csapat mérkőzéseire!”

A Sapa Fehérvár AV 19 felnőtt csapata az olasz Bolzanoval játszik a rájátszásban. Az első találkozót idegenben rendezik meg március 7-én, pénteken 19.45 órától, majd az összecsapás március 9-én, vasárnap 17.30 órától itthon folytatódik.

 

 


 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >