Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Nikolics mindent vitt a lengyeleknél
Nikolics mindent vitt a lengyeleknél Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2016. május 17.
ImageTúlzás nélkül kijelenthető (statisztikai tény), hogy Puskás óta nem volt eredményesebb magyar légiós Nikolics Nemanjánál. A korábbi háromszoros honi gólkirály, a Videotonnal nyert bajnoki cím után igazolt tavaly nyáron a varsói Légiához, amellyel rögtön bajnokságot és kupát nyert, ráadásul régen látott 28 gólos terméssel zárta a szezont, ami nemcsak a mi szemszögünkből magas szám, de lengyel léptékkel is.

 

Ez a produkció azért különösen értékes, mert az ottani bajnokság elismerten erősebb, mint a magyar. Az egyéni trófeák tekintetében a fehérvári szurkolók korábbi kedvence a hétfő esti díjátadón is tarolt: őt választották a szezon legjobb játékosának, legjobb csatárának, s még a CANAL+ közönségdíját is ő vihette haza.

Remélhetőleg Nikolics az Eb-n is tartja jó formáját, feltéve, ha Storck kapitány megtalálja végre az igazi helyét a nemzeti csapatban, ami eddig nem igazán sikerült neki. A hírek szerint lehet, hogy bal oldali támadóként számít majd a gólvágóra Franciaországban, ami felettébb érdekes és kockázatos megoldás lenne, mivel Nikó ezen a poszton nem nagyon fordult még meg.

Lesz tehát mit gyakorolni a most folyó ausztriai edzőtáborozás során, s a még hátralévő felkészülési meccseken. Az elsőt most pénteken (május 20., 18:00) Elefántcsontpart ellen játsszuk a Groupama Arénában, majd a világbajnok németekkel zárjuk a tesztelést június 4-én, idegenben, Gelsenkirchenben. Az Európa-bajnokság június 10-én kezdődik, nekünk június 14-én Ausztria, 18-án Izland, 22-én Portugália lesz az ellenfelünk.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >