Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Mezey György értékelése a tavaszi nyitány előtt
Mezey György értékelése a tavaszi nyitány előtt Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvár FC   
2009. február 21.

ImageA bajnokság tavaszi felvonásának hétvégi nyitánya előtt dr. Mezey György sportigazgató összefoglalta és értékelte az elmúlt másfél hónap eseményeit. Ezt olvashatják az alábbiakban.

„Nagyon nehéz időszakon vagyunk túl. A csapat folyamatos megújításán dolgozunk, ennek következtében került ide nyolc új játékos. Őket is beleszámítva tizenegy külföldi tagja van a keretnek, ami nem egyedi eset, nemzetközi trendről van szó. Azokat a magyar játékosokat, akiket szerettünk volna idehozni, nem sikerült megszereznünk. Tárgyaltunk Szakály Péterrel, aki jött is volna, de köti őt a szerződése, Koltai Tamást pedig nem adta az ETO.

Mindazonáltal úgy gondolom, hogy tehetséges magyar fiatalokat igazoltunk: Szakály Dénes előtt legalább akkor jövő áll, mint a bátyja előtt; Czirjék Zoltán igen tehetséges kapus, akit a kaposváriak is kinéztek maguknak második számú hálóőrként; Máté János pedig megítélésem szerint az ország egyik legnagyobb ígérete. Hosszútávon is kell gondolkoznunk, hiszen a meglévő focistáink lassan kiöregednek. Egy 30 éves magyar focista nagyjából egy nála tíz évvel idősebb nyugati labdarúgónak felel meg. Ezért aztán Szakály, Máté, Karadzsics, Buljubasic és Bencze már a jövő zálogainak tekinthetők, hosszútávú befektetések.

Ugyanakkor nem felejthető el, hogy abban az esetben, ha bárki kidől egy komolyabb sérülés miatt a sorból, helyettesíteni tudják a fiatalok. Továbbra is fennáll annak a lehetősége, hogy Horváth Gábor márciusban a svéd Malmö csapatához igazol, hiszen továbbra is figyelik, szombaton is várjuk a svédeket a Siófok elleni találkozóra. A távozók közül Simek, Csobánki és Lattenstein a jelentősebb nevek. A szakvezetés egyértelműen kiállt amellett az álláspontja mellett, hogy az említett játékosoknak csak epizódszerep jutna, ezért járultunk hozzá ahhoz, hogy kölcsönbe elmenjenek.

El kell mondjam, nem értem Simek sértődöttségét, mert - mindamellett, hogy megértem, hogy fájt neki a távozás - meg kell értenie a klub érdekeit és nem felejtheti el azt sem, hogy egy profi futballista élete erről szól. Az elmúlt egy évben egyetlen gólt lőtt, számottevő teljesítményt nem mutatott. Jogos az edzői stáb döntése és Nagy Dani előtérbe helyezése. Hangsúlyoznám, hogy nem „rúgtuk ki", csak kölcsönadtuk egy fél évre az Újpestnek. Az edzők szerkezeti változtatásokat is végrehajtottak az őszi csapathoz képest: a spanyol válogatott mintájára áttértünk a két belsőékes felállásra.

Eljutottunk odáig, hogy majdnem minden posztra legalább két, azonos képességű játékos áll rendelkezésünkre. Minden olyan munkát elvégeztünk az elmúlt másfél-két hónapban, amit egy profi csapatnak el kell végezni. Teljes orvosi, élettani és mozgásos teszten vettek részt a játékosok, kiszűrtük a rejtett betegségeket és sérüléseket. Természetesen ezeket is figyelembe véve döntöttünk mindenkinek a további sorsáról. Úgy gondolom, hogy példás adminisztratív, gazdasági és ügyvezetési rend jellemzi a klubot, örömteli, hogy pozitívak a média kapcsolataink. Továbbra is kitűnő a kapcsolatunk a felcsúti Puskás Akadémiával, amelynek a létesítményeire járunk edzeni hetente és megkapjuk a megfelelő segítséget az ottani szakemberektől, munkatársaktól.

Hiszek abban, hogy a kitűzött eredményességi célt elérjük. Szeretném, ha eltűnnének a játékunkból a magyar labdarúgás rémképei: a vontatott, koncentrálatlan futball. Remélem, hogy ehelyett modern, egységes, gyors, a közönséget szórakoztató futballt játszunk majd. Látványos focit azért nem ígérek, mert azt nem egyszerű megvalósítani, de ha az említett, minimális elvárásoknak megfelel a csapat, az magával hozhatja a látványosabb játékot is. Amennyiben a játékosok nem tudnak átállni a profi mentalításra és nem érjük el, hogy mindez a pályán is tükröződjön, nehéz idők várnak a csapatra."

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >