Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow A címvédő Stallazzurra Rome nyerte a VIII. Szent István Kupát
A címvédő Stallazzurra Rome nyerte a VIII. Szent István Kupát Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2020. február 03.
Vasárnap délután izgalmas helyosztó mérkőzésekkel és éremátadással ért véget a 2020-as Szent István Kupa. A Gáz utcai kosárlabdacsarnokban a magyar U16-os fiú válogatott B csapata a 8., míg A csapata a 6. helyen zárt. A döntőben az idei évben sem maradt alul a címvédő Stellazzurra Rome, akik kiélezett mérkőzésen 86–83 arányban győzték le Kína nemzeti válogatottját.

 

 

Négy napra, nyolcadik alkalommal gyűlt össze a világ U16-os kosárlabdázóinak krémje Székesfehérváron, az Alba Regia Sportcsarnokban. Január 30. és február 2. között a szokásos módon idén is nyolc csapat – a Bayern München, a kínai válogatott, a magyar U16-os válogatott A és B csapata, a Real Madrid, a Stellazzurra Rome, az iráni válogatott, valamint az NBA Academy mérte össze erejét.

Az idei év a hosszabbításban eldőlő mérkőzéseké volt, az izgalmas viadalokkal teli torna utolsó napja sem maradt meglepetések nélkül. A helyosztó meccseken a magyar U16-os válogatott B csapata 80–78-as eredmény után, két ponttal maradt alul a Bayern Münchennel szemben, így 8. helyen végzett a Góbi-csapat. Az NBA Academy a magyar válogatott első csapata elleni, 80–72-es győzelmével az 5. helyet szerezte meg. A torna történetében mindig előkelő helyen végző Real Madrid korosztályos csapata idén lecsúszott a dobogóról, hosszabbításban, 87–91-re maradt alul Irán korosztályos válogatottjával szemben.

A címvédő Stellazzurra Rome és a kínai nemzeti válogatott mérkőzése igazi kosárcsemegét hozott az amúgy is kiváló tornán: a ki-ki mérkőzés szinte az utolsó századmásodpercig eldöntetlen maradt, azonban 0,5 másodperccel a vége előtt a rómaiaknak maradt annyi lélekjelenléte, hogy nemcsak a ziccert, de a büntetőt is bedobják, így 86–83-ra biztosították be az idei aranyérmüket. 

Az aranymeccs utáni záró ceremónián díjazták a legjobb egyéni teljesítményeket is: közönségszavazás alapján a torna zsákolóbajnoka a magyar válogatott A csapatában játszó Kelemen Benjamin, míg a legjobb magyar játékos csapattársa, Csendes Péter lett. Megválasztották a torna All Star csapatát is: Ousmane Ndiaye (Bayern München), Tryrese Proctor (NBA Academy), Henri Veesaar (Real Madrid), Parsa Fallah (iráni nemzeti válogatott), valamint Xinrui Wang (kínai nemzeti válogatott) összeállítással. A torna MVP-je, azaz a legértékesebb játékos a Stellazzurra Rome csapatából Rokas Jocys lett, a csapat edzőjét pedig a kupa legjobb trénerének választották.

A záróceremónián a fiatalok a díjakat Mészáros Attila alpolgármestertől, Kovács Andreától, a szervező Sportopus Kft. ügyvezetőjétől és Nagy Zsuzsannától, az Alba Fehérvár Kosárlabda Kft. ügyvezetőjétől vehették át.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >