Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
Nem volt izgalom Alba Fehérvár - Factum Sport 89-59 Nyomtatás E-mail
Írta: Albacomp   
2012. november 26.

Image Légiósok nélkül jött, harmincpontos vereséggel távozott a Debrecen, nem borult a papírforma a Gáz utcában. Részletek: Alba Fehérvár - Factum Sport Debrecen 89 - 59 (20-13, 32-15, 23-10, 14-21) / Székesfehérvár, Vodafone Sportcentrum 2100 néző / Alba: Moore 11, Wood 26/9 Hollis 12/3, Keller 8/3, Lekli 10 Cs: Medve, Juhos 1, Bódi 10/6, Supola 9/3, Keller V. 2, Koncz. Edző: Braniszlav Dzunics. / Debrecen: Mladenovic 7/3, Helmeczi 8, Pék 5/3, Cseh 7/3, Kovács 7/3 Cs: Varga 2, Zahorán, Boros 15/9, Vas 6/6, Benőcs 2. Edző: Jason Okrzesik.

 
A találkozó előtt nem sokkal derült ki, hogy Debrecenben anyagi okokból (is) megint kurtítottak az állományon, és a két amerikai légióst, Pettist és Cartert elküldték. Így színmagyar, ellenben az eddiginél is esélytelenebb csapattal érkeztek, amely a papírformának megfelelően hamar 17-4-es hátrányba került úgy, hogy minden pályára lépő fehérvári szerzett pontot.
 
Aztán egy időkérés rendbe tette a vendégek játékát, dobtak kilenc pontot válasz nélkül és csak Bódi triplája miatt nem volt igazán szoros az első negyed. A másodikban már jobban figyelt a védekezésre az Alba, de még hatékonyabb volt, hogy Wood elkapta a fonalat, szinte képtelen volt hibázni. 24/9-cel zárta a félidőt, pont annyit dobott, amennyi a két csapat között volt húsz perc után.
 
Moore pedig az asszisztokat osztogatta bőkezűen, hatszor is ő hozta helyzetbe a pontot szerző társakat. Szünet után ők ketten nem voltak pályán az első percekben, de ez nem látszott meg a mieink eredményességén. 15-2-vel nyitottunk, Supola és Lekli is beszállt a pontgyűjtésbe, a védekezés pedig ekkor reménytelenné tette a Debrecen helyzetét. Bár a hármasok ekkor már nem estek be (Keller Ákosé volt a kivétel), gond nélkül jutott majdnem negyvenpontos előnyhöz a csapat.
 
A záró játékrész annyit változtatott a meccs képén, hogy az addig inkább csak dobó, mint találó Factum triplái jobb százalékkal jöttek be.
 
Becsülettel küzdöttek a vendégek, hazai részről Wood és Moore ekkor már nem idézte első félidei önmagát (kevesebbet is voltak fenn), így végül nem megsemmisítő, csak sima vereséget szenvedett a Debrecen.
 
Beszállt a sérülésből visszatérő Juhos, többet játszhatott a szokottnál Keller Vidor és Koncz is - számukra biztos fontos állomás lesz ez a papírforma győzelem.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >