Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
Ötödször rendezték meg az Aszalvölgyi Foci Kupát Nyomtatás E-mail
Írta: Samu Miklós   
2015. október 05.
Hat székesfehérvári általános iskola fiataljai kaptak meghívót az idei Aszalvölgyi Foci Kupára. A sportos családi rendezvényen a több mint száz ifjú focista mellett az őket kísérő szülőket, nagyszülőket és minden érdeklődőt tartalmas programkínálattal vártak a szervezők a meccsek idejére. A Lehel utca mögötti sportpályán a mérkőzések alatt kézműves foglalkozásokkal, nyugdíjasoknak szóló sportolási lehetőségekkel, tanácsadással, valamint ingyenes szűrővizsgálatokkal is készültek a szervezők.

 

 

Szombaton már ötödik alkalommal rendezték meg az Aszalvölgyi Foci Kupát, amelyen az elmúlt évhez hasonlóan most is hat székesfehérvári általános iskola képviseltette magát. A Felsővárosi, a Hétvezér, a Kossuth Lajos, a Széna Téri, a Vasvári Pál és a Zentai Úti Általános Iskolából több mint száz ifjú focista küzdött a legjobb eredmény eléréséért a meghívásos alapon lebonyolított gyerekfoci bajnokságon. A sportrendezvényen az ötödik évfolyamos gyermekek kétszer tíz percben mérkőztek meg egymás ellen. A torna végén az első helyezett csapat elnyerte a vándorserleget, míg az 1-3. helyezett együttesek éremdíjazásban részesültek.

 


 

 A IV. Aszalvölgyi Foci Kupán a 11. számú választókörzet önkormányzati képviselője, Deák Lajosné köszöntötte a megjelenteket. „Öt évvel ezelőtt gondoltunk arra, hogy megpróbáljuk megkedveltetni a szabadtéren való sportolást a gyerekekkel. Úgy gondolom, hogy egy nagyon szép és kellemes környezetben mozoghatnak a fiatalok a Lehel utca mögötti sportpályán. Most már jubileumi, ötödik alkalommal szervezhetjük meg ezt a bajnokságot, amely az évek során több színes kísérőprogrammal is kibővült. Nagy öröm számunkra, hogy minden egyes korosztály számára sikerült olyan programokat szervezni, melynek segítségével kiváló lehetőség kínálkozik a generációk közti párbeszédre.” – mondta Deák Lajosné, aki sportszerű és balesetmentes küzdelmet kívánt a csapatoknak.

 A mérkőzések közben a gyerekeket elkísérő családtagoknak, valamint a környéken élőknek ezúttal is színes és gazdag programkínálattal készültek a szervezők. A kisebbeknek kézműves foglalkozásokat, arcfestést és lufihajtogatást tartottak, míg az idősebb korosztály tagjai Horváth István, a Fejér Megyei Szabadidősport Egyesület elnökének vezetésével a nordic walking-ot, valamint több – korosztályra szabott – ügyességi sorversenyben is kipróbálhatták magukat.

 


 

A rendezvényre több szervezet, köztük a Fejér Megyei Szabadidősport Egyesület, a Gaja Környezetvédő Egyesület, a Mentaház Egészségközpont, az Arany EGYMI, illetve a K9 Kutyakiképző Iskola is kitelepült, így változatos és tartalmas programok várták a résztvevőket.

 A rendezvényen a környezetvédelemre és az egészség megőrzésére is felhívták a megjelentek figyelmét. A Gaja Környezetvédő Egyesület a megújuló energiák, energiahatékonyság és öko-háztartás témákban tartott ismertetőt. A programra ellátogatók ökológiai lábnyomszámítást végezhettek, illetve a gyermekeket környezetvédelmi totóval és ökojátékkal várják a civil szervezet tagjai. Ezen kívül egészségügyi tanácsadásra és szűrővizsgálatok elvégeztetésére is volt lehetőség. Dr. Kurucsai Gábor belgyógyász, a Mentaház szakorvosa általános állapotfelmérést végzett, emellett tanácsadást is tartott az érdeklődőknek.

 


 

A sportrendezvény védnökei Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője és dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere voltak.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >