Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
Bővülő nemzetközi kapcsolatok a KJF-en Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. október 27.

ImageNemzetközi kétoldalú megállapodást írt alá a Kodolányi János Főiskola Észak-Írország fővárosában, Belfastban. A Belfast Metropolitan College (BMC) a legújabb európai felsőoktatási intézmény, amellyel a KJF kommunikáció-médiatudomány, turizmus-vendéglátás, szociális munka, angol nyelvoktatás, távoktatás és felnőttképzés területein kíván hosszútávon együttműködni. A megállapodás aláírásával immár negyvenre nőtt a KJF nemzetközi kétoldalú megállapodásainak száma.

 

Szondy Réka, a KJF sajtóreferense honlapunknak elmondta, hogy 2004-ben a két intézmény konzorciális formában már sikerrel pályázott egy 4 éves futamidejű, EU által támogatott Gruntvig projekttel. A GOAL (Generating Online Adult Learning) program a számítógéppel támogatott oktatás lehetőségeit alkalmazta a felnőttoktatásban.

A szoros munkakapcsolat, valamint az egymásról szerzett pozitív tapasztalatok alapján érlelődött a szándék, hogy a két intézmény megvizsgálja együttműködésük szélesítésének feltételeit és további nemzetközi projektek kidolgozására, szakmai programok közös fejlesztésére, hallgatói, oktatói és személyzeti mobilitásra illetve szakmai gyakorlatok kölcsönös biztosítására kössenek szerződést.

A főiskolát Dr. Sárdi Csilla oktatási rektorhelyettes, Dr. Hoffmann Orsolya a Távoktatási és Felnőttképzési Intézet igazgatója, Horváti Éva a Nemzetközi Intézet igazgatója és Györffy Orsolya a KJF budapesti Médiacentrumának vezetője képviselte a munkamegbeszéléseken és az aláírási ünnepségen.

A vendéglátó BMC szervezésében a KJF delegációja az észak-ír parlamentbe (Stormont) is meghívást kapott, ahol Dr. Sárdi Csilla előadásával a Kodolányi János Főiskola bemutatkozhatott a képviselőknek. A tárgyalások során a partnerek megállapodtak abban, hogy a korábbi GOAL projekt eredményeire építve 2010-ben két, összesen 700 000 eurós költségvetésű Leonardo da Vinci pályázatot nyújtanak be ír, angol, olasz, lengyel intézményekkel közösen. Továbbá, még az idén előkészítik a kommunikáció-médiatudomány illetve turizmus szakos hallgatók tapasztalatcseréjét és szakmai gyakorlatát.

Mindkét intézményben szakmai csoportok megvizsgálják a közös on-line média kialakításának feltételeit. Az együttműködési megállapodás előkészítésében főiskolánkat méltón képviselte Csík Réka 2. éves kommunikáció és médiatudomány szakos hallgatónk, aki ez év augusztusa óta végzi szakmai gyakorlatát a BMC-n. Első magyar gyakornokként, Réka fontos szerepet játszik az észak-ír hallgatók és oktatók magyar kultúrával való ismerkedésében.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >