Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
VI. Magyar Újbor és Sajt Fesztivál Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. december 02.

ImageRendkívül gazdag programkínálattal került megrendezésre a VI. Magyar Újbor és Sajt Fesztivál Budapesten, a Vajdahunyad várban. Az "Új ízek harmóniája" jegyében, közel 30 fős küldöttségel, különbuszon érkezett a székesfehérvári Noé-Hegyi Szent István Borlovagrend a jeles esemény megnyitójára. A rendezvénysorozat zártkörű, szakmai rendezvénnyel, a "Magyarország 2009. év legjobb újbora" borversennyel vette kezdetét. Az újborok legrangosabb hazai seregszemléjén több, mint 200 újborral indultak az ismert és népszerű hazai borászok, borászatok és pincészetek.

 

Bognár Zoltántól, a Noé-Hegyi Szent István Borlovagrend nagymesterétől megtudtuk, hogy az ünnepélyes megnyitón a rendezvény díszvendégeként hazánk számos borvidékéről érkező - a Magyarországi Borrendek Országos Szövetségének tag-borrendjeinek delegációi, köztük a Noé-Hegyi Szt. István Borlovagrend küldöttsége is felvonult és köszöntötte a Magyarországi Újbor futam ez évben kiemelt résztvevőit - a Balatoni borrégió, Pannon borrégió, Neszmélyi borvidék - gépkocsis futárral érkező, legjobb 2009-es újborait.

 

Image
.

Az eseménysorozat része volt a Magyarországi Borrendek Országos Találkozója, Magyaror - szági Kádármesterek termékbemutatója és vására, Magyarországi Újbor felismerő bajnokság.

A Fesztivál középpontjában a "Magyarország legjobb újbora – 2009." és a "Magyarország 2009. év sajttermelője” díjak ünnepélyes átadása állt. (A részletes eredmény-listát hamarosan közzétesszük a Fehérvári Hírek hírportálon.)

 

Image
.

A résztvevőknek lehetőségük adódott a díjnyertes borok helyszíni kóstolására és közel 80 sajtféleségek megízlelésére.

A gálanap a vasárnapi Adventi Újbor és Sajtszenteléssel és a látogatók által leadott szavaza - tok alapján az "Újbor és sajt" közönségdíj átadásával zárult.

Image
Fotó: Szetey Balázs

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >