Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
Közösen díszítették fel a karácsonyfát Kincsesbányán Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. december 03.

ImageKözösen díszítették fel a kincsesbányaiak településük karácsonyfáját. A fenyő a polgármesteri hivatal épülete előtt áll, s közel öt méter magas. Ráadásul a természetvédőknek sem kell aggódniuk: nem kellett kivágni e nemes növényt, hiszen régóta ott díszeleg már, évekkel ezelőtt itt ültették el a helybeliek.

 

Szalai Zsolttól, a kincsesbányai művelődési ház egyik munkatársától megtudtuk, hogy a fa feldíszítésének ötlete Kincsesbánya majorett csoportjának vezetőjétől, Barna Anikótól ered, akiben hónapokkal ezelőtt felmerült a gondolat: mi lenne, ha a falu lakói – hasonlatosan a családok karácsonyi készülődéseihez – összegyűlnének a polgármesteri hivatal előtt, és saját készítésű díszeikkel ünnepi jelmezbe öltöztetnék az ott álló fenyőt?

 

Image
.

Elképzelését támogatta a helyi önkormányzat és művelődési ház is, így az ott dolgozók a közös díszítés előestéjén égősorokat aggattak a fára, hogy ily’ módon is megalapozzák a hangulatot, s e vidám programot.

 

Image
.

Másnap Petrimánné Kaszás Rita közreműködésével összegyűltek a helyi iskolások, szüleik, s a falubeliek, akik rengeteg díszt ajánlottak fel. Az iskolások és a majorettes gyerekek piros-zöld-kék-sárga celofánnal vonták be papír-formáikat, hogy minél színesebben csillogjon a karácsonyfa.

 

Image
.

 A díszek nagy részét korábban is használták már az iskolában, ahol többször is előfordult, hogy közös faállítást szerveztek. Kincsesbánya karácsonyfáját vízkeresztig csodálhatják meg az arra haladók.

 

Image
Fotó: Szalai Zsolt

A fát minden éjjel kivilágítják – már csak egy kis havas selyem hiányzik róla...

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >