Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
Bravúros pontszerzés háromgólos hátrányról Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2009. december 12.

ImageA Sapa Fehérvár AV19 a pénteki mérkőzés derekán már háromgólos hátrányban is volt a Salzburg otthonában, de szenzációs hajrával sikerült megfordítani az állást. Végül hosszabbítás következett, amelyet a hazaiak nyertek. - A Salzburg hagyományosan igen erõteljesen kezd hazai pályán, és nem volt ez másképpen pénteken este sem. A Sapa Fehérvár hosszú-hosszú buszutazás után vetette magát a küzdelembe, és az elején bizony nehezebben mozogtak a lábak.

 

Az elsõ emberelõnyünk ki is maradt, ráadásul a büntetõpadról visszatérõ Siklenka kitûnõ átadást kapott a fiatal Feichtnertõl, és az igen gólerõs hátvéd nem is hagyta ki a ziccert (1-0). A folytatásban a csapatokat a kínosan preciz vonalbírók bosszantották, szokatlan módon három alkalommal is rossz cserét véltek felfedezni a sípmesterek, és ki is szabták ezekért a kisbüntetéseket.

A középsõ felvonás eseménydúsabban alakult, de sajnos nem a mi szájunk íze szerint. Regier a kapunk mögül látványos mozdulattal, a lába között passzolt az érkezõ Duncannek, akinek már könnyû dolga volt (2-0). Kisvártatva közel kerültünk a szépítéshez, de sem Vas Márton, sem Vas Jankó nem tudott túljárni Leneveu eszén. A másik oldalon Koch pontosabban célzott, így a találkozó felénél tetemes hazai elõnyt mutatott az eredményjelzõ (3-0). A Sapa Fehérvár azonban már számtalanszor megmutatta, hogy nincs az a reménytelennek látszó helyzet, amelybõl ne tudna felállni. Palkovics Krisztián egy remekbe szabott lövéssel a 34. percben kiadta a jelszót a felzárkózásra (3-1).

Ezt a gólt egy lélektanilag igen-igen fontos pillanatban, három másodperccel a harmad vége elõtt szerzett második találat követte - Tokaji hajszálpontos bombájának köszönhetõen -, így Jarmo Tolvanen tanítványai számára újra belátható közelségbe került a pontszerzés. A vezetõedzõnk által a szünetben elmondott taktikai utasítások kiválónak bizonyultak, ugyanis a mieink villámrajtot vettek az utolsó játékrészre. Elõbb Fekete kiegyenlítette az állást (a játékvezetõ még a videógólbíró-rendszert is bevetette, hogy megbizonyosodjon a találat szabályosságáról) (3-3), majd Bornhammar parádés emberelõnyös lövésével már nálunk volt az elõny (3-4)!

Szinte hihetetlen, de a Red Bull Salzburg otthonában 15 percnyi játékidõ alatt ledolgoztuk a három gólos hátrányunkat, sõt vezetéshez is jutottunk! Az osztrákok válasza azonban nem váratott sokat magára, Lautsa góljával újra egyenlõ volt az állás (4-4). A hátralevõ perceket gyakorlatilag végig emberhátrányban töltöttük, de a játékosaink hõsiesen õrizték a döntetlent.

Mindent beleadtak, hogy ponttal, pontokkal utazhassunk haza, és az erõfeszítéseknek meg is lett az eredménye: hosszabbítás következett. A ráadás sajnos nem tartott sokáig, a mieinkbõl rengeteget kivett a huszáros hajrá. Alig 46 másodperccel a hosszabbítás kezdete után a Red Bull kapitánya, Koch belõtte a bónuszpont sorsáról döntõ gólt (5-4).

A Sapa Fehérvár AV19 ismét fantasztikus teljesítményt nyújtott idegenben. A mezõny egyik legjobb csapatának otthonából hoztunk el egy pontot, amely hihetetlenül fontos lehet a mind jobban kiegyenlítõdõ mezõnyben. Folytatás vasárnap, Székesfehérvárott a Graz ellen.

Red Bull Salzburg - Sapa Fehérvár AV19 5-4 (1-0, 2-2, 1-2, 1-0)

Salzburg, 1500 nézõ, vezette: Falkner, Rambausek, Sporer.
RB Salzburg: Leneveu - Lembacher, Lanz, Welser, Koch, Latusa, Siklenka, Trattnig, Regier, Pewal, Filewich, Lynch, Gergen, Wilson, Duncan, Schiechl, Wiedergut, Reisinger, Korner, Feichtner, Fischer. Vezetõedzõ: Pierre Pagé.
Sapa Fehérvár: Satosaari - Horváth, Tokaji, Palkovics, Martz, Vas J., Ackeström, Jobb, Mihály, Fekete, Vaszjunyin, Alén, Bornhammar, Benk, Vas M., Peterdi, Ondrejcik, Sofron, Nagy, Kóger. Vezetõedzõ: Jarmo Tolvanen.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >