Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
Betörés közben berúgott Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. június 23.

ImageHasonló eset történt Bicskén, mint az új-zélandi Christchurch városában, ahol az interneten megjelent egyik hír szerint egy nő - hasonlóan a mesebeli Hófehérkéhez - bement egy számára ismeretlen házba, majd miután evett, ivott, elaludt a tulaj ágyában. A hazatérő férfi azonban az esetről egyből értesítette a rendőrséget, akik betörés miatt megindították a nővel szemben az eljárást. Bicskén ugyan nem egy nő, hanem egy férfi volt a betörő, de esete szinte egy az egyben megegyezik az új-zélandi nőével.

 

A 35 éves bicskei férfihez egy lakossági bejelentés alapján mentek ki a rendőrök, és tartottak nála házkutatást, miután az ügyeletre bejelentés érkezett, hogy a Galagonyás dűlőben lévő házában betörésből származó dolgok vannak. A nyomozók találtak is nála olyan motoros kéziszerszámot, konyhai eszközt, sőt még élelmiszert is, amiről kiderült, nem az ő tulajdona. A büntetlen előéletű férfi nem is tagadta, hogy két szomszédos telekre is betört.

R. Szabó Ágnes, a FM RFK szóvivője a Fehérvári Híreknek elmondta, hogy a gyanusított a kihallgatása során elmondta, hogy ittas állapotban volt mind a kétszer, amikor a közeli házakba zsákmányszerzésre indult.

Az első alkalommal a szomszédos telek nyári konyhájába hatolt be. Először a nyitott ajtajú helyiséget kutatta át szeszes italt keresve, majd miután ott nem talált semmit, visszament házába, ahol magához vett egy fogót, és később annak segítségével jutott be a zárt ajtajú helyiségbe. Ott alkoholt szintén nem talált, de amit csak lelt – csiszolót, fúrógépet, hosszabbítót, vödröt, sőt még több üveg lecsót is – magához vette, és hazavitte.

A második alkalommal is illuminált állapotban – szintén további alkoholt keresve – indult útnak. Ezúttal a hátsó szomszédja házába ment be. Az ajtón lévő üveget egy vasdarabbal betörte, majd a lyukon keresztül mászott be a házba. Ott megivott egy fél üveg vörösbort, majd miután összekészítette az összes mozdítható tárgyat – a konyhai eszközökön keresztül a szerszámokon át az élelmiszerekig – az elfogyasztott szesz hatására ott nyomban elaludt az egyik ágyon.

Csak több órával később tért magához. Ekkor a korábban összegyűjtött tárgyakat átvitte a saját házába. Az első esetben közel negyvenezer, míg a másodikban mintegy százezer forint volt a lopás kár.

A bicskei nyomozók mind a két lopással meggyanúsították, majd ezt követően bűnügyi őrizetbe vették.

(A cikkben szereplő fotó illusztráció!)

 
< Előző   Következő >