Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Saját családjához tört be Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. június 28.

ImageJátékszenvedélye és tartozásai vihették rá egy 42 éves szabadegyházai férfit, hogy betörjön saját apja házába. Padláson megtalált cipőlenyomata buktatta le. A kihallgatása során a rendőröknek beismerte, korábban saját testvérét is meglopta…

 

Betelefonált a Sárbogárdi Rendőrkapitányságra egy 60 éves szabadegyházai férfi azzal, hogy házába betörtek, és elvittek tőle 50.000.- Ft-ot.

„A helyszínre kiérkező nyomozóknak feltűnt, hogy az elkövető – aki a tetőt megbontva jutott be a házba – távozását követően a cserepeket visszatette a helyükre” – mondta honlapunknak R. Szabó Ágnes szóvivő – „A helyszínelőknek a padláson sikerült egy cipőlenyomatot rögzíteniük. A sértett kihallgatásakor felmerült, hogy fia összefüggésbe hozható a betöréssel. Amikor a 42 éves férfit előállították a kapitányságra, cipőjét összevetették a helyszínen rögzített lábbeli lenyomatával, mely megegyezett.”

A gyanúsított kihallgatása során a férfi nem is tagadta a bűncselekmény elkövetését. A nyomozóknak még azt is elmondta, hogy korábban testvérét is meglopta. Amikor ugyanis testvére családja nem tartózkodott otthon, lakáskulcsukat rendszerint szüleiknek adták oda. Ezt használta ki a fivér. A kulccsal behatolt lakásukba, ahonnan 800.000.- Ft-ot vett el. A rendőrök ezzel a bűncselekménnyel is meggyanúsították.

A két lopást azzal magyarázta, hogy tartozásai voltak, melyek játékszenvedélye miatt halmozódtak fel. A lopott pénzek egy részéből kifizette hitelezőit, míg a többit egyszerűen elszórakozta.

 
< Előző   Következő >