Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Illatos dísz, ízes eledel – Süssünk együtt mézeskalácsot! Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2020. december 21.
A hozzávalókat összegyúrjuk, pihentetjük, majd nyújtunk, szaggatunk, díszítünk és sütünk, vagy sütünk és díszítünk. Édes, mézes, fahéjas szegfűszeges illat lengi be a konyhát, a házat – már messziről jelezve a belépőnek, hogy itt bizony ünnepre készülnek. Kisült a mézeskalács, amely – amint az az ÖKK Podcast legújabb epizódjából kiderül – maga az élet: körforgás, család, egészség, közösség.

 

 

A finom édesség egykor győztes csaták hirdetője, test és lélek gyógyítója, kolostorfalak díszítője, szerelmesek ajándéka volt. Napjainkban is több úton jár: használati és ajándéktárgyként készül könyv belőle ballagásra, születésnapra, köszönetajándék esküvőre, emléktárgy búcsúra, képeslap karácsonyra, vagy éppen címke borosüvegre Lencsés Margó asztalán.

Szolga Boglárka szerint pedig a kisebb és nagyobb családtagok által közösen készített, az alkotó korát és szeretetét is megjelenítő, magokkal díszített szív, angyal, fenyő, csengettyű alakú mézeskalácsok melegséget visznek minden ajándékozott szívébe, s egészséget a terített asztalra.

 

A beszélgetést az  ÖKK Podcast Fehérvár felületen lehet meghallgatni:

A Spotify-on kövessék az ÖKK Fehérvárt, hogy a következő részekről se maradjanak le!

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >