Illatos dísz, ízes eledel – Süssünk együtt mézeskalácsot! |
![]() |
![]() |
Írta: Csordás Csilla | |||||
2020. december 21. | |||||
A hozzávalókat összegyúrjuk, pihentetjük, majd nyújtunk, szaggatunk, díszítünk és sütünk, vagy sütünk és díszítünk. Édes, mézes, fahéjas szegfűszeges illat lengi be a konyhát, a házat – már messziről jelezve a belépőnek, hogy itt bizony ünnepre készülnek. Kisült a mézeskalács, amely – amint az az ÖKK Podcast legújabb epizódjából kiderül – maga az élet: körforgás, család, egészség, közösség.
A finom édesség egykor győztes csaták hirdetője, test és lélek gyógyítója, kolostorfalak díszítője, szerelmesek ajándéka volt. Napjainkban is több úton jár: használati és ajándéktárgyként készül könyv belőle ballagásra, születésnapra, köszönetajándék esküvőre, emléktárgy búcsúra, képeslap karácsonyra, vagy éppen címke borosüvegre Lencsés Margó asztalán. Szolga Boglárka szerint pedig a kisebb és nagyobb családtagok által közösen készített, az alkotó korát és szeretetét is megjelenítő, magokkal díszített szív, angyal, fenyő, csengettyű alakú mézeskalácsok melegséget visznek minden ajándékozott szívébe, s egészséget a terített asztalra.
A beszélgetést az ÖKK Podcast Fehérvár felületen lehet meghallgatni: A Spotify-on kövessék az ÖKK Fehérvárt, hogy a következő részekről se maradjanak le!
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!
Powered by !JoomlaComment 3.21
3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved." |
< Előző | Következő > |
---|