Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Felfázás, húgyúti fertőzés - Okok és tünetek Nyomtatás E-mail
Írta: Dr. Kardos Gabriella - PatikaMagazin   
2017. november 17.
ImageA húgyúti rendszer a vesékből, a vesevezetékekből, a húgyhólyagból és a húgycsőből áll, és bármely részében előfordulhat gyulladás. Ezek baktériumok, ritkábban vírusok, paraziták, gombák által okozott megbetegedését nevezzük húgyúti fertőzésnek.
Tovább...
 
Minden nap a gyermekekről szól Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2017. november 17.
ImageA gyermeki jogok fontosságára kívánják felhívni a figyelmet a tizedik éve megrendezett Fejér Megyei Gyermekvédelmi Napokkal. Sportverseny, kiállítás, szakmai konferencia is színesíti a jövő heti programot, melynek mind az öt napja a gyermekekről szól.
Tovább...
 
Ideiglenesen áthelyezték a buszmegállót Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2017. november 17.
ImageA Széchenyi úton zajló szennyvízcsatorna-rekonstrukció és az útfelújítási munkálatok miatt szünetel a forgalom a városközpont irányában lévő Református Általános Iskola elnevezésű buszmegállóban. Ideiglenesen a Horvát István utca – Széchenyi út csomópontja irányába helyezték át a megállót, amely több helyijáratot is érint.
Tovább...
 
Takács Jánosné dr. kitüntetése Nyomtatás E-mail
Írta: Fejér Megyei Kormányhivatal   
2017. november 17.
ImageA Szociális Munka Napja alkalmából ünnepséget tartott az Emberi Erőforrások Minisztériuma Budapesten, az Uránia Nemzeti Filmszínházban. Az eseménynek az adott kiemelt aktualitást, hogy 20 éve fogadták el a gyermekvédelmi törvényt (a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvényt).
Tovább...
 
Erzsébet-utalványok átadása Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2017. november 17.
ImageSzékesfehérvár jegyzője ezúton is tájékoztat minden érintettet, hogy a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosultak számára – a jogszabályban előírtak szerint – Erzsébet-utalványt biztosít. November 28-án és november 29-én vehetik át az utalványokat az érintettek Székesfehérvár Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Hatósági Főosztály Igazgatási Iroda Ügyfélszolgálatának hivatalos helyiségeiben.
Tovább...
 
Hagymatea: megfázás és köhögés ellen nincs ennél jobb Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2017. november 17.
ImageNagymamám mindig hagymateát főzött, ha valaki náthás lett, vagy influenza gyötörte. Anyukám ugyanezt a módszert alkalmazta az említett esetekben, és mi, mint a família ifjabb nemzedékei szintén a hagymához fordulunk - gyógyszerek helyett -, amikor a szeretteinknél észrevesszük, hogy gyorsan fogy a 100-as csomagolású papír zsebkendő, és mikor kezünk gyorsan felforrósodik a vizsgált homlok érintése során.
Tovább...
 
Melyik lázmérőt válasszam? Nyomtatás E-mail
Írta: Dr. Dóczi István és Dr. Budai Marianna PhD szakgyógyszerészek - Patika Magazin   
2017. november 16.
ImageHiganyos lázmérőket gyártani és forgalmazni - azok környezetszennyező és egészségkárosító hatása miatt - 2009 áprilisa óta tilos az Európai Unióban, így hazánkban is.
Tovább...
 
Készíts szappant házilag!  Vegyszermenteset, finom illatút, amire mindig vágytál! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2017. november 16.
ImageA múltkor említettem, hogy a tusfürdők nem tisztítanak eléggé, mert nem távolítják el az elhalt hámsejteket – s közben túl sok zsiradékot oldanak le a bőrfelszínről. Míg a szappan lúgos kémhatása miatt elpusztítja a bőr felületén élő kártevőket, így fertőtlenít és hatékonyan tisztít. Eltávolítja az elhalt hámsejteket és a tévhittel ellentétben nem szárít, hanem hidratál. Ezért is érdemes szappant használnunk tusfürdő helyett.
Tovább...
 
Demencia vs. gondnokság Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2017. november 16.
Miért félünk a gondnokságtól? Erre a kérdésre is válaszol dr. Csontos Norbert az Alzheimer Café következő összejövetelén november 17-én, pénteken 17.00 órakor a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban.
Tovább...
 
Jótékonysági kézműveskedés a fehérvári NOE csoport klubdélutánján Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2017. november 16.
ImageA Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) székesfehérvári csoportja legutóbbi klubfoglalkozásán adventi koszorúk és színes dísztárgyak készültek a szervezet országos jótékonysági eseményére. Az alábbiakban olvasható Sebők Jusztina, NOE csoportvezető beszámolója.
Tovább...
 
Zöld suli konferencia a Kossuthban Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2017. november 16.
Zöld suli konferencia lesz a Ne vásárolj semmit! naphoz kapcsolódóan november 23-án a Kossuth Lajos Általános Iskolában. A Gaja Környezetvédő Egyesület által szervezett diákfórum fő témája a méltányos kereskedelem, amihez interaktív program is kapcsolódik. A rendezvényre november 20-ig lehet regisztrálni.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 1 - 11 / 9153