Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Megérkezett a város karácsonyfája Nyomtatás E-mail
Írta: Fejér Tamás   
2019. november 22.
Másfél tonna és több mint tíz méter magas a város idei karácsonyfája. A Bory-vár szomszédságában nevelkedett ezüstfenyőt Kalota János és Kalota Jánosné ajánlotta fel a város számára, és a Városgondnokság irányításával csütörtökön szállították a főtérre.
Tovább...
 
A Kukakommandó megtisztítja a környezetet Nyomtatás E-mail
Írta: Polónyi Dóra   
2019. november 22.
Tegnap késő délután a Hulladékcsökkentés hete részeként rendhagyó helyszínen tartott sajtótájékoztatót Steigerwald Tibor, a Depónia Nonprofit Kft. ügyvezetője, Molnár Tamás, Székesfehérvár környezetvédelmi és civil ügyek tanácsnoka, valamint Hagymásy András, a Fehérvár Médiacentrum ügyvezető igazgatója.
Tovább...
 
Okostányér vagy étkezési piramis? – Hogyan táplálkozzunk? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2019. november 22.
Az optimális testsúly elérése vajon csak azon múlik, hogy milyen sokat eszünk és milyen aktívan mozgunk (sportolunk), vagy a kulcskérdés nem az, hogy „mennyit” eszünk, hanem, hogy „mit” és „mikor”? – A válasz kiderül az alábbi cikkből!
Tovább...
 
Mire figyeljünk teakészítéskor? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2019. november 22.
A teázási „szezon” ősszel kezdődik, és egészen tavaszig tart. Az egyre hűvösebb idő miatt átfázva mindig jól esik a kezünkbe fogni egy csésze forró teát, élvezni zamatát, s jótékony hatásait. Ha pedig lebetegszünk, akkor különösen fontos szerepet kap(hat) ez az aromás ital a gyógyításban. Mire figyeljünk a teakészítéskor? Ennek jártunk utána.
Tovább...
 
Négy szombaton át tart az ünnepváró kézművesség Csalán Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2019. november 22.
Négy részből álló adventi kézműves foglalkozás-sorozat indul a Csalai Közösségi Térben. Az adventi időszakban szombat délelőttönként, 9 és 11 óra között várják a kreatív kikapcsolódásra vágyó gyerekeket és szüleiket, a nyitó program november 23-án lesz.
Tovább...
 
Közösségi takarítás a Krisztus Király Napok keretében Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2019. november 22.
A Lehel utcai kereszt és környéke rendbetételével kezdődött el a Krisztus Király Napok vasárnapig tartó programsorozata. Az egyházközség tagjai és más önkéntesek  zuhogó esőben dolgoztak, hogy méltó módon várják a november 23-i, szombati búcsúnapot.
Tovább...
 
Zajlanak a munkálatok a palotavárosi szabadidőközpont építésénél Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2019. november 22.
Megkezdődtek a Palotavárosi tavak sport- és szabadidőközpont kivitelezési munkái: jelenleg az alapozásokat és a közműépítéseket végzik, a tervek szerint idén végeznek az alapépítményi munkálatokkal. Az 1,248 milliárd forint értékű TOP-os fejlesztés a terület környezettudatos, család- és klímabarát megújítását jelenti, biztosítva a zöld környezet továbbfejlesztését.
Tovább...
 
Katalin-ünnep Kati néni szobránál Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2019. november 22.
Hamarosan itt van a Katalinok, Katák, Katusok, Katkák, Katicák és Katinkák ünnepe – jövő hétfőn hagyományos Katalin-napi rendezvényt tartanak a Belvárosban Kati néni szobránál.
Tovább...
 
Karácsonyváró mézeskalács-kiállítás nyílik Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2019. november 21.
Karácsonyvárás címmel nyílik mézeskalács-kiállítás az erdélyi származású Fodor Katalin alkotásaiból november 22-én, pénteken 17.00 órakor a Mesterségek Házában. A míves tárlat december 21-ig várja a látogatókat.
Tovább...
 
Mindent a LED-ről! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2019. november 21.
Tudtad, hogy a LED izzóval hatodára csökkenhet a fogyasztásunk a hagyományos volfrám szálas izzóhoz képest? És, hogy a fényre jövő rovarokat csak a hagyományos égők vonzzák, mert nagymértékű ultraviola és infravörös sugárzást bocsátanak ki – míg a LED nem?
Tovább...
 
Van, aki milliós eszközei kölcsönadásától sem retten vissza Nyomtatás E-mail
Írta: Ambrus Ábrahám   
2019. november 21.
Az emberek kétharmada egyáltalán nem zárkózik el attól, hogy kölcsönadjon a szomszédjának. A többség leginkább néhány ezer forintos tárgyakat bíz rá a közelben lakókra, de szép számmal akadnak olyanok, akik milliós értékű eszközöket is odaadnak – derül ki a lokális közösségépítő platform, a Miutcánk által készített kutatásból.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 1 - 11 / 12334