Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Változik a piacok rendje szombattól Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2020. március 27.
Változik a vásárlási rend a Városi piacon és a Jancsárkert termelői és biopiacon. A szombattól életbelépő kijárási korlátozás szerint az élelmiszerüzletet, drogériát, piacot vagy gyógyszertárat délelőtt 9 és 12 óra között KIZÁRÓLAG a 65 éven felüliek látogathatják. Ennek megfelelően új szabályok lépnek életbe a város két piacán.
Tovább...
 
Vasárnap órát állítunk Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2020. március 27.
Bár az elmúlt napokban legkevésbé sem támasztotta ezt alá az időjárás, nyakunkon az igazi tavasz, s nagyon hamar jön a nyár is. Ennek előhírnöke a hagyományos nyári időszámítás, ami idén március 29-én éjjel kezdődik. Vasárnap hajnali 2 órakor 3 órára kell előre állítani az időmérő szerkezeteket (már amelyik nem áll át automatikusan...), azaz a téli időszámításhoz képest ismét egy órával kevesebbet alhatunk. Igaz, aznap este már jóval este 7 óra után fog sötétedni, ami ugyancsak csalhatatlan jele a közelgő nyárnak.
Tovább...
 
Egy héten belül minden székesfehérvári megkapja a védőmaszkokat Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2020. március 27.
Megkezdődött tegnap azoknak a maszkoknak a csomagolása, melyeket Székesfehérvár Önkormányzata vásárolt, hogy segítse a városlakók koronavírus-járvány elleni felelős védekezését. A felszereléseket – egy tájékoztató kiadvánnyal – egy héten belül eljuttatják a fehérvári háztartásokba – jelentette be dr. Cser-Palkovics András polgármester.
Tovább...
 
Hétfőtől a szombati menetrend szerint járnak a buszok Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2020. március 27.
Jövő hétfőtől a tovább csökkent forgalom miatt a szombati napokra érvényes menetrend lép életbe a helyi közösségi közlekedésben.
Tovább...
 
Kijárási korlátozás holnaptól Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2020. március 27.
Dr. Cser-Palkovics András polgármester tájékoztatja a lakosságot azokról a változásokról, amelyek a Magyarország Kormánya által holnaptól, március 28-tól bevezetett kijárási korlátozáshoz kapcsolódnak.
Tovább...
 
Mesélő házak Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2020. március 27.
Belvárosi házak történetét gyűjti a „Szín-Tér” Egyesület legújabb projektjének megvalósításához. A jövő évre tervezett Mesélő házak – audiovizuális térélmények, hangzó utcai múzeum program Székesfehérvár múltját és értékeit, történelmi és természeti örökségét mutatja be. Ennek megvalósításában számítanak a fehérváriak segítségére is: köszönettel várják azokat a történeteket hangzó vagy írott anyag formájában, amelyek e sokat látott házak történetéről szólnak.
Tovább...
 
Tartósan színes hajra vágysz - festés nélkül? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2020. március 27.
Piros, kék, zöld, lila, rózsaszín – s megannyi színben ragyoghat a hajunk. Ráadásul a hajszálak károsítása nélkül, könnyedén változtatva a színeket, akár napról napra, hétről hétre. Érdekel a megoldás? Akkor olvass tovább!
Tovább...
 
Idén is lekapcsolunk! Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2020. március 27.
„Kapcsolódj és kapcsolj le a természetért!” – ezzel a szlogennel hirdeti virtuális eseményét a Föld Órája. Az ökoszisztémáért felelősséget érzők szombaton 20.30 órától csatlakozhatnak a kezdeményezéshez a háztartások világításának a lekapcsolásával.
Tovább...
 
Kapcsolatban maradunk! Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2020. március 27.
Virtuális kiállítással, érdekes cikkekkel, hiteles online források ajánlásával és online vetélkedővel várja olvasóit és a látogatókat a digitális világban a Vörösmarty Mihály Könyvtár. Érdemes böngészni a www.vmk.hu oldalon!
Tovább...
 
Székesfehérvári induló a tehetségkutató versenyen Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2020. március 27.
A Kossuth Lajos Általános Iskola diákja, Czombál András az István, a király iskolába megy… országos verseny székesfehérvári versenyzője. Az iskolásoknak meghirdetett zenés színházi tehetségkutató 2000 jelentkezője közül a fehérvári diák bejutott a második fordulóba. Most a közönségen sor, hiszen szavazataikkal bejuttathatják a legjobbak közé a negyedik osztályos, tehetséges diákot.
Tovább...
 
Ingyenes lakossági szennyvízelszállítás a járvány idején Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2020. március 27.
Közszolgáltatói díjkedvezményt ajánlott fel az Ózon Környezetvédelmi Szolgáltató Kft.: a járványügyi helyzetre tekintettel ingyenessé teszik Székesfehérváron a lakossági szennyvíz elszállítását.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 1 - 11 / 12912