Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Okostanterem a Rákócziban Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Illdikó   
2021. március 01.
Okostantermet adtak át a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában: az Arconic beruházásában, az Önkormányzat, a Tankerület és a Székesfehérvár Fejlődésért Alapítvány támogatásával megvalósuló összefogásnak köszönhetően ez a város második ilyen digitális tanterme, ami az oktatásban tölt be innovatív szerepet a legmodernebb technológiának köszönhetően. A komplex program egy teljes tanévre szól, részei a pedagógiai program fejlesztése, digitális stratégia kidolgozása és a pedagógusok képzése.
Tovább...
 
Vásárlási idősávot javasolnak az idősek védelmére a Városi Piacon Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2021. március 01.
Vásárlási idősávra fogalmazott meg ajánlást a Városi Piacon Székesfehérvár Önkormányzata és az üzemeltető Városgondnokság. Eszerint március 1-jétől 15-ig a 12-13 óra közötti időszakban csak a 65 év felettiek vásárolhatnának a Alba Plazában található piacon. Ennek ellentételezéseként a kereskedőket 10 százalékos bérletidíj-kedvezménnyel segítenék.
Tovább...
 
Papírfonó gyorstalpaló Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2021. március 01.
Kézműves videósorozatot indított az Aranybulla Könyvtár. A papírfonó technikát Hekkerné Gócza Erikától tanulhatják meg az érdeklődők. Mielőtt az első részre rákattintanak, készítsenek elő sok-sok újságpapírt, ollót, ragasztót, pálcát. Figyelem! A videó még házi feladatot is tartalmaz!
Tovább...
 
A tavasz első napján videókonferencia lesz a megújulásról Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Illdikó   
2021. március 01.
A tavaszi megújuláshoz kapcsolódó előadásra invitálja az érdeklődőket az Új Akropolisz Filozófiai Iskola. Az évszak első napján gyógynövényekről, virágesszenciákról és japán energetizáló gyakorlatokról osztanak meg információkat, amelyek a természet újjászületéséből az ember számára is megragadható megújulást kínálnak.
Tovább...
 
A brit koronavírus-mutáns jelenlétét is kimutatták a szennyvízben Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2021. február 26.
A koronavírus brit mutánsának jelenlétét mutatták ki több nagyváros, többek között Székesfehérvár szennyvíz-mintájában. A Nemzeti Népegészségügyi Központ 7 heti jelentése arról ír, hogy a járvány harmadik hullámában az új vírusvariánsok okozzák az esetszám-növekedést.
Tovább...
 
Koszorúzással emlékeztek a kommunizmus áldozataira Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2021. február 26.
Tegnap volt a kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapja. Székesfehérváron, az Ötvenhatosok terén a város Önkormányzata helyezett el koszorút.
Tovább...
 
„Könnyű nekem az oltást választani, ha látom, mire képes a koronavírus” Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Illdikó   
2021. február 26.
Dr. Lőrincz M. Ákos belgyógyász, immunológiai kutató a beoltásától vezetett online naplót, ő a Koronás mesék tudományos weboldal írója. A szakorvos azt a hiányt szerette volna pótolni, amit a lakosság körében a hitelességgel és a beoltatással kapcsolatos, bizalmat teremtő információkkal kapcsolatban tapasztalt. Mindezt közérthetően, sok-sok szemléletes példával – mint az almával elárasztott osztályteremben jó munkát végző Töhötöm, aki nagy lelkesedéssel falja az almát, és képes magát megsokszorozni, hogy eltűnjön a gyümölcsáradat…
Tovább...
 
Finn-magyar barátság, járványhelyzetben is Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Illdikó   
2021. február 26.
A város Balett Színházánál gyakornokoskodik a finn Reetta Riikonen, akit a Sampo Finnbarátok Egyesület tagjai családtagnak tekintenek. A járványhelyzet ugyan nem engedi meg a személyes találkozásokat, de minden hétvégén találnak módot arra, hogy egy-egy finom, magyaros ebéddel „vendégeljék meg” mégis Reettát, akinek ízlenek a jellegzetes fűszerekkel készített, hagyományos fogások.
Tovább...
 
Ismét lesz személyes ügyfélfogadás a SZÉPHŐ Zrt.-nél Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2021. február 26.
Március 1-jétől, jövő hétfőtől ismét beindul a személyes ügyfélfogadás a SZÉPHŐ Zrt.-nél – olvasható a közszolgáltató honlapján. A cég azt is közölte, hogy jövő hónap közepétől egy új online felületen lehet bejelenteni a melegvízóra-állást.
Tovább...
 
A Ráhangolódás az online térbe költözik Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2021. február 26.
Online térben tart nyílt napot a Székesfehérvári Balett Színház február 27-én, szombaton 10 órától. Az érdeklődők a klasszikus közönségtalálkozókhoz hasonlóan beleshetnek a balettszínház kulisszái mögé: megnézhetnek egy balett- vagy kortárs táncgyakorlatot és részleteket a Fantomfájdalom című előadás próbafolyamatából, adta hírül közösségi oldalán a Balett Színház.
Tovább...
 
Polgármesteri tájékoztató a járványidőszakhoz kapcsolódó támogatásokról Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2021. február 25.
Dr. Cser-Palkovics András polgármester a koronavírus-járvány első és második hullámában megvalósult példaértékű összefogásról, a segítségnyújtás céljából született döntésekről, támogatásokról osztott meg összefoglaló tájékoztatót közösségi oldalán. „Kiemelkedően fontos, hogy segítséget nyújtsunk a korlátozásokkal leginkább érintett szektorok munkavállalói és vállalkozói részére. Elindult és folyamatosan bővül az önkormányzati gazdasági mentőcsomag, és szerencsére egyre többen utalnak támogatást a Tovább-foglalkoztatást Segítő Alap számlájára is, segítve a város erőfeszítéseit.” – fogalmaz a városvezető.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 1 - 11 / 14594