Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Mindent a pulzusról! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2020. január 24.
Miért fontos figyelnünk a pulzusszámunkat? Mit jelent, ha változik ez az érték edzés közben/után? Hogyan számoljuk ki a maximális pulzusszámot?
Tovább...
 
Mesével telt meg a Városháza Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2020. január 24.
A Tollpihe meseíró pályázat legjobb alkotóinak gratuláltak ma a Városházán: a Díszteremben Kishercegnő és Mesetündér mellett robotok, spicc cipők és egy buborékfújó traktor is szerepet kapott a fiatal alkotóknak köszönhetően. A Táncsics Iskola kisdiákjai két különdíjas mesét is előadtak a teltházas közönségnek.
Tovább...
 
Személyes használatú cégautókra is érvényes a kedvezményes bérlet Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2020. január 24.
Lakossági kérésre ismét módosul a parkolási rendelet. A pénteki közgyűlés elé kerülő szakmai anyag lehetőséget ad a csak cégautót használó családoknak is, hogy kedvezményes lakossági bérletet váltsanak lakóhelyükre.
Tovább...
 
Szóval győzni: tizenketten a döntőben Nyomtatás E-mail
Írta: Igari Balázs   
2020. január 24.
Nagy feladat várt csütörtökön Székesfehérvár kommunikációs bajnokságának mentoraira: Fejér megye 17 középfokú oktatási intézményéből 65 fiatal nevezett az idei versenyre, és 60 diák el is jött a válogatóra – a mentoroknak közülük kellett kiválasztaniuk azokat, akik a márciusi döntőben megküzdhetnek a bajnoki címért.
Tovább...
 
8. Fehérvári Utazás Kiállítás Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2020. január 24.
Nyolcadik alkalommal rendezik meg a nagysikerű Székesfehérvári Utazás Kiállítást február 8-án és 9-én a Hiemer-házban. A korábbi évekhez hasonlóan a résztvevő kiállítók 2020-ban is érdekes turista célpontokkal, utazási és kirándulási ötletekkel, alkalmi akciókkal és izgalmas programokkal várják a látogatókat.
Tovább...
 
Kóbor János lesz az év első Fecsegőjének vendége Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2020. január 24.
Kóbor János lesz a január havi Fecsegő, avagy arcok, harcok, emberek, életutak című est vendége. A január 28-án, kedden 18 órakor kezdődő beszélgetésen az Omega együttes Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas frontemberét Silye Sándor kérdezi a Nyitrai úti Közösségi Házban.
Tovább...
 
Székesfehérvár ipari öröksége Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2020. január 24.
A Fehérvári Topográfiai Műhely keretében Székesfehérvár ipari örökségeinek megőrzése címmel tart előadást Váczi Márk, a Magyar Városkutató Intézet topográfiai munkatársa. A január 29-én, szerdán 16.30 órakor kezdődő rendezvényen ezúttal a városi iparkiállítások története kerül a középpontba.
Tovább...
 
A Közgyűlés megszavazta a 10 ezer eurós felajánlást Ausztráliának Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2020. január 24.
Székesfehérvár Közgyűlése támogatta dr. Cser-Palkovics András polgármester javaslatát: az Önkormányzat 10 ezer eurónak megfelelő összeget ajánl fel Ausztráliának az erdőtüzek megfékezésére. Emellett egy alszámlát is nyit az önkormányzat, ezen keresztül a fehérváriak is segíthetik a nemes célt. Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan! – a polgármester kéri a közösségeket, erejük szerint csatlakozzanak a felajánláshoz, és vállaljanak szolidaritást a katasztrófa kezelésében.
Tovább...
 
Összművészeti gálával ünnepelték a magyar kultúra napját Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2020. január 23.
Tegnap volt a magyar kultúra napja, melyet hagyományosan gálaesttel ünnepelt Székesfehérvár közössége a Vörösmarty Színházban. Az ünnepi produkció a Székesfehérvári Balett Színház, az Alba Regia Szimfonikus Zenekar és a teátrum művészeinek közös játékából született. Az előadás előtt adták át a város legjelesebb kulturális elismerését, a „Pro Cultura Albae Regiae” díjat Tombor Tímeának, több évtizedes táncművészeti, táncpedagógiai közösségszervezői tevékenységéért. Köszöntötték továbbá az Alba Regia Szimfonikus Zenekart és a Vörösmarty Mihály Könyvtárat abból az alkalomból, hogy mindkét intézmény országos elismerésben részesült.
Tovább...
 
Elkészült a Vasvári Általános Iskola tornacsarnokának felújítása Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2020. január 23.
Elkészült a Vasvári Pál Általános Iskola tornatermének nagy beruházása, amelynek keretében a több mint 50 millió forintos állami támogatásból nyílászárócserét végeztek, valamint akadálymentes mosdót is létesítettek. Az Alba Fehérvár Kosárlabda Akadémia egyik utánpótlás-bázisául szolgáló tornaterem megnyitóján részt vett dr. Cser-Palkovics András polgármester, valamint Török Szabolcs tankerületi igazgató is.
Tovább...
 
Falusi Krónika – olvasókörök előadásait várják Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2020. január 23.
Falusi Krónika címmel szervez irodalmi találkozót Magyarországon és a Kárpát-medencében működő olvasókörök, közösségek számára a Nemzeti Művelődési Intézet. A Fejér megyei válogató február 20-án Rácalmáson lesz, ahol a falusi, vidéki életről szóló alkotásokat kell előadniuk élőben a csoportoknak. A legkiválóbb produkciók továbbjutnak az áprilisban, Lakitelken megrendezésre kerülő gálaestre.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 1 - 11 / 12602