Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
A Twitter-poszt lett a legjobb online tudósítás a Floraliáról Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2019. május 23.
Megszületett az Online Floralia, azaz #gorsium21 pályázat végeredménye: a legjobb tudósítás Az első nő, akit kifizetnék egy évre is <3 című Twitter-poszt lett, a közönségdíjat a Gyilkosság a Floralián, avagy koszorú, koszorú, miért vagy olyan szomorú? című cikk kapta. A beérkezett munkákat a városi Facebook-oldalon lehet megnézni.
Tovább...
 
Elkészült az Agyag utcai járdafelújítás Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2019. május 23.
Egyoldalas, térköves járda épült az Agyag utcában. A Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. ÚT 2017-19. programjának keretében elkészült beruházás kicsit több mint 16,5 millió forintból valósult meg.
Tovább...
 
Tények és tévhitek az aspirinről Nyomtatás E-mail
Írta: Galenus   
2019. május 23.
Az aspirin igen széles körben elterjedt gyógyszer, mely -többek között- igen hatásos vérlemezke összecsapzódás-gátló hatásáról is ismert Prof. Blaskó György, a Trombózisközpont véralvadási specialistája a legfontosabb tényeket és tévhiteket ismerteti vele kapcsolatban.
Tovább...
 
Nehezen viseli a hűvösebb estéket? Nyomtatás E-mail
Írta: Galenus   
2019. május 23.
A pajzsmirigynek a testhőmérsékletünk szabályozásában is fontos szerepe van, alulműködésnél igen jellemző tünet az alacsonyabb testhőmérséklet, gyakori fázósság. Mit tehetünk? Ezt is elmondja dr. Bérczy Judit, a Budai Endokrinközpont endokrinológusa.
Tovább...
 
Régészet Napja 2019 – lehull a lepel a múlt sötét titkairól Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2019. május 23.
Számos izgalmas program várják az érdeklődőket a Régészet Napján, melyet hatodik alkalommal rendeznek meg május 24-én és 25-én országszerte. Az aktuális téma a múlt sötét oldala, a titkok feltárása. Székesfehérváron a Szent István Király Múzeum Országzászló téri épületébe várják az érdeklődőket, hallhatunk például az őskor- és az épületkutatásról, illetve a kincskeresésről. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
Tovább...
 
A magyarok több mint 60 százaléka megy idén nyaralni Nyomtatás E-mail
Írta: Bradács András   
2019. május 23.
Idén a magyarok többsége tervez nyaralást, és a külföldi úti célok közül az európai országok, a belföldiek közül pedig a Balaton a legnépszerűbbek – derül ki a hévízi NaturMed Hotel Carbona megbízásából a 18-59 éves korosztály körében végzett országos reprezentatív kutatásból. A legtöbben július második felében mennek nyaralni, és belföldi szállodaválasztásnál a kirándulási lehetőségek, a barátságos kiszolgálás, a bőséges és egészséges ételkínálat, valamint a többgenerációs programlehetőségek bizonyulnak a legfontosabb szempontoknak.
 
20 millió beruházás a Királysoron Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2019. május 23.
Műszaki átadást tartottak tegnap délelőtt a Vízivárosban, ahol elkészültek az új bekötőjárdák a Királysor 35 – 61. szám közötti valamennyi lakótömbnél, de megújult több lépcső, rámpa és egy beton támfal is. A 20 milliós beruházásról, valamint a már folyamatban lévő és későbbre tervezett felújításokról Dr. Horváth Miklósné önkormányzati képviselő adott tájékoztatást.
Tovább...
 
MÁJUSI SÉTA A HOSSZÚ-TEMETŐBEN Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2019. május 22.
Többéves hagyomány, hogy tavasszal is temetői sétára hívja a Székesfehérvár várostörténete iránt érdeklődőket a Székesfehérvári Városszépítő és Védő Egyesület.
Tovább...
 
Ünnepélyesen átadták a felújított III. Béla király teret Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2019. május 22.
Újabb közösségi tér szépült meg Székesfehérváron. Ünnepélyes keretek között adták át ma délután a több ütemben felújított III. Béla király teret, ahol megújultak a burkolatok, a parkolók, a zöldfelületetek, és már működik a szökőkút is.
Tovább...
 
A felragasztható halhatatlanság Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2019. május 22.
Nemrégiben indította útjára a Székesfehérvári Városi Bélyeggyűjtő Kör bélyegbemutató sorozatát, mellyel a bélyeggyűjtést kívánják népszerűsíteni. A vándorkiállítás a Ciszterci Szent István Gimnázium után második ideiglenes otthonát a Vasvári Pál Általános Iskola Siklósi Gyula Pincegalériájában találta meg, ahol a gyerekek és az érdeklődők május 31-ig, jövő péntekig tekinthetik meg a Honvédelem Napja és a Gyermeknap alkalmából kiállított gyűjteményeket.
Tovább...
 
KONCERT MELLÉ: SPORT! Nyomtatás E-mail
Írta: Kiss Zsuzska   
2019. május 22.
A legsportosabb fesztiválként is számontartott EFOTT-on idén július 9-15. között 35 féle testedzési formát kínálnak. Az egészséges életmód népszerűsítésében közkedvelt sportolók segédkeznek, és olyan új programok is elérhetők lesznek, amelyek bemelegítenek az esti bulira – vagy éppen felráznak az esti buli után.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 1 - 11 / 11452