Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Kakukkfű télen-nyáron Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2017. szeptember 26.
ImageMég télen, a fagyban is tört le ágakat a szarvassülthöz anyukám a kertünkben burjánzó kakukkfűből, amelyből még a hó és a jég sem tudja kiszorítani az életet, a hátsó szomszédunknál pedig pázsitként funkcionál e fűszerként is használatos gyógynövény, amelyet „ott” fűnyíróval tart kordában a telek gazdája.
Tovább...
 
Testnevelő tanárok és kilencedikes diákok tanulták az újraélesztést Nyomtatás E-mail
Írta: Molnár Artúr   
2017. szeptember 26.
Az újraélesztés technikáját sajátíthatták el a kilencedikesek és a város testnevelő tanárai az I. István Szakgimnáziumban, ahol a "TEVAgy a Hős!" program keretében Klupács Péter mentő-technikus tanította a diákokhoz saját nyelvükön szólva az újraélesztést és beszélt arról a bátorságról, ami ahhoz kell, hogy földön fekvő embertársainkon merjünk és tudjunk is segíteni.
Tovább...
 
Kiváló színművészeket köszöntöttek a Városházán Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2017. szeptember 26.
ImageKiváló színművészeket köszöntött dr. Cser-Palkovics András polgármester a Városházán. Váradi Eszter Sárának Elismerő Emlékérmet adott át a jubileumi huszadik évad kezdetén, valamint gratulált az országos szakmai díjakhoz Krisztik Csabának és Nagy Péternek. Az ünnepi találkozón részt vett dr. Szikora János, a Vörösmarty Színház igazgatója és a város alpolgármesterei.
Tovább...
 
Virágkötő diákok utazhatnak Spanyolországba Nyomtatás E-mail
Írta: Fejér Tamás   
2017. szeptember 26.
ImageSzakmai gyakorlatra utazhat Spanyolországba az Arany János Iskola három szerencsés tanulója. Az Erasmus+ program keretében ezúttal virágkötészetet tanuló diákok tölthetnek három hetet a Granada tartománybeli Motrilban.
Tovább...
 
Szűrőnappal az időskori egészségért Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2017. szeptember 26.
ImageA perifériás érbetegség, az érszűkület idős korban az egyik leggyakoribb betegség, ami súlyos következményekkel járhat. Szűrővizsgálatra várják az 55-70 éves lakosokat szombaton A Szabadművelődés Házában: a szakemberek rizikófaktorok felmérésével, kockázatbecsléssel és boka-kar index mérésével segítenek a megelőzésben és a felismerésben. A részvételhez előzetes regisztráció szükséges!
Tovább...
 
Döntőjéhez érkezik a nyugdíjasok történelmi vetélkedője Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2017. szeptember 26.
Döntőjéhez érkezik az Alba Regia Nyugdíjas Egyesület klubszervezetei számára meghirdetett történelmi vetélkedő. Idén III. Béla király uralkodása, Székesfehérvár története és híres személyei adják a témákat. Szerdán hat csapat méri össze tudását a Hiemer-házban.
Tovább...
 
Kerékpárforgalom-számláló Velencén Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2017. szeptember 26.
ImageA VelenceBike Kerékpáros Kompetencia Központban sajtótájékoztatón mutatták be a Velencei-tó kerékpáros forgalmát számláló berendezést. Az eseményen még több más fontos információ elhangzott, így az is, hogy Velencét érinti majd a tervezett Budapest-Balaton kerékpárút, amely egyben a része lesz egy olyan európai kerékpáros főútvonalnak, amely a tervek szerint Svájcból, a Bódeni tótól indulva Ausztrián át haladva jut el Magyarországra.
Tovább...
 
Marslakócskák - Erősítsük meg gyermekeink immunrendszerét! Nyomtatás E-mail
Írta: PatikaPlus   
2017. szeptember 26.
ImageBeköszöntött az ősz, s gyermekeink a nyári szünet után újra óvodába, iskolába járnak. Immunrendszerüket folyamatosan fenyegeti a változó időjárás. A hűvös időben könnyen megbetegedhetnek, s a közösségekben gyorsan megfertőzhetik egymást. A tömegközlekedési eszközök használata is különös veszélyt jelentenek ilyenkor. Ezért nem árt, ha támogatjuk immunrendszerüket, hogy szervezetük hatékonyan tudjon szembeszállni a vírusokkal / baktériumokkal!
Tovább...
 
Kell nekünk a D-vitamin? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2017. szeptember 25.
ImageNyáron még boldogan sütkéreztünk a vízparton, s testünket bőszen csókolgatta a nap. Ősszel viszont már nem örülhetünk a forró sugarak intenzív simogatásának, inkább csak néha-néha érint meg a „nyári szerető”, mint kihunyó kapcsolatban az érdektelenné váló társ. Pedig – ha másra nem is - a napfényből nyert D-vitaminra nagyon nagy szükségünk van!
Tovább...
 
Szüreti mulatság és Megyei Értéknap Maroshegyen Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2017. szeptember 25.
ImageA Maroshegyi Böndörödő szüreti mulatsága mellett a Fejér Megyei Értéknap programjaival találkozhattak a Gárdonyi Géza Művelődési Házhoz látogatók. A hintós-szekeres felvonulás szombat délben indult el, hogy körbejárva a városrészt vigyen vidámságot az otthon maradóknak, és hogy tovább őrizze a szüreti hagyományt.
Tovább...
 
Közel 600 milliós fejlesztés három fehérvári iskolában Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2017. szeptember 25.
ImageA Székesfehérvári Tankerületi Központ nyertes EFOP pályázatának köszönhetően három székesfehérvári általános iskolában kerül sor különböző infrastrukturális, technikai- és eszközfejlesztésekre a következő időszakban.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 1 - 11 / 8927