Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Prof. Dr. Romhányi Györgyre emlékeztek Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2020. szeptember 24.
Tegnap délután hagyományosan koszorúzással tisztelegtek Prof. Dr. Romhányi György munkássága és emléke előtt Székesfehérváron az Oskola utcában. A hajdani akadémikus emléktáblájánál egykori tanítványai, a Magyar Orvosi Kamara Fejér Megyei Területi Szervezetének képviselői hajtottak fejet.
Tovább...
 
Ütemezve zajlanak az óvodaudvar-felújítások Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Illdikó   
2020. szeptember 24.
Uniós forrásból kezdődött Székesfehérváron játszóudvar-felújítási program júliusban, ütemezett munkaterv szerint. A közel 186 millió forint értékű beruházásnak köszönhetően márciusig öt intézményben lesz új burkolat és új játékok az udvaron.
Tovább...
 
Családi piknik vasárnap délután a Zöld Tanyán Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2020. szeptember 24.
Szeptember 25-27-e között szervezik meg a Fehérvári Családi Életmód Hétvégét. Az egészségtudatos és környezetbarát szemléletet népszerűsítő programsorozat keretében közös piknikre várják a családokat a Sóstó egyik legidillibb helyszínére, a Zöld Tanyára. A rendezvény ingyenes!
Tovább...
 
Októbertől az óvodákban is kötelező a testhőmérséklet-mérés Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2020. szeptember 24.
Dr. Cser-Palkovics András polgármester ismét az aktuális információkat, illetve országos és helyi járványügyi intézkedéseket összefoglaló anyagot tett közzé közösségi oldalán. A teljes szöveg az alábbiakban olvasható.
Tovább...
 
Véradásra hívják a fehérváriakat a civilek október 6-án Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó, Simon Rita   
2020. szeptember 24.
Harmadik alkalommal szervez Civil véradást a Fejér Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ Székesfehérváron október 6-án. A biztonságos véradás érdekében arra kérik a jelentkezőket, hogy előzetesen regisztráljanak, illetve csak egészséges, két héten belül külföldön nem járt, vírusfertőzöttel kapcsolatban nem állt lakosok jelentkezését várják.
Tovább...
 
15 új csuklós busz szolgálja ezentúl az utasok kényelmét Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2020. szeptember 24.
Székesfehérváron is frissül a helyi autóbusz-közlekedés járműállománya: szeptember végétől tizenöt új Mercedes-Benz Conecto G típusú csuklós autóbusz szolgálja majd a székesfehérvári utazó közönség kényelmét is. A megyeszékhelyen ma a MÁV Zrt. a beszerzett járművek közül tíz autóbuszt adott át az önkormányzatnak és az utasoknak, hamarosan pedig további öt ugyanilyen jármű érkezik majd.
Tovább...
 
45 éves az Öreghegyi Nyugdíjas Klub Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2020. szeptember 24.
Megalakulásának 45. évfordulóját ünnepli az idei évben az Alba Regia Nyugdíjas Egyesület Öreghegyi Klubja. A város legnagyobb, 112 tagot számláló klubját e jeles alkalomból emléklappal köszöntötte Székesfehérvár polgármestere. Az összetartó, baráti közösség a klubprogramok szervezésén túl tevékenyen részt vesz a város közösségi életében is.
Tovább...
 
Elszaporodott az internetes bűnözés a távmunka alatt Nyomtatás E-mail
Írta: Ábrahám Ambrus   
2020. szeptember 24.
Világszinten megnőtt a cégeket ért internetes támadások száma a járványügyi helyzet alatt – derül ki az ESG IT kutató- és tanácsadócég friss felméréséből. A rendkívüli helyzetben távmunkába költözött cégek ugyan többnyire zökkenőmentesen oldották meg az átállást, de az otthonról dolgozó kollégák eszközeinek védelme számos nehézséget okozott az IT-csapatoknak. Ma már kizárólag naprakész technológiával van esély minimalizálni a támadások sikerét – hívja fel a figyelmet a Panda Security.
Tovább...
 
Közelebb a természethez! - Gyerek Ökoklub indul a Sóstón Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2020. szeptember 23.
Gyerek Ökoklubot indítanak a Sóstó Látogatóközpontban Kamarás Emesével. A kicsik és szüleik izgalmas, természetközeli foglalkozásokon vehetnek részt, megtudhatják többek között, hogy miről dalol az őszi erdő, készíthetnek mesebeli lámpást, madáretetőt és hozzá madármenüt, illetve ötleteket kapnak ahhoz is, hogyan díszítsék fel otthonukat karácsonyra a természet kincseivel. A részvételhez regisztrációt kérnek a szervezők.
Tovább...
 
Újabb 20 ezer dollárt kapott a kórház az Arconictól Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2020. szeptember 23.
Másodszor adományozott húszezer USA dollárt az Arconic Alapítvány a Szent György Kórháznak a koronavírus-járvány elleni védekezéshez. A támogatást jelképesen Dr. Bucsi László főigazgató vette át Varga Zsuzsanna és Gábor Balázs ügyvezetőktől. A pénzt a legmodernebb lég- és felületfertőtlenítő berendezések beszerzésére fordítják.
Tovább...
 
Szeptember 25-ig lehet jelentkezni az Alba Regia Ösztöndíjakra Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2020. szeptember 23.
Idén is meghirdette a székesfehérvári diákokat támogató ösztöndíj pályázatait a város Önkormányzata. A kiírás szerint az Alba Regia Középiskolai Ösztöndíjra, az Alba Regia Felsőoktatási Ösztöndíjra, valamint az Alba Regia Felsőoktatási Hallgatói Tanács Ösztöndíjára szeptember 25-ig lehet benyújtani a pályázatokat. A támogatásokat egy összegben kapják meg a nyertesek.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 1 - 11 / 13840