Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Fehérvár a fotelből Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2020. július 14.
Hamarosan újabb izgalmas témák nyomába eredhetünk a Foteltúra sorozattal, de amíg az új részeket várjuk, érdemes újra megnézni az eddigieket. Mostantól összerendezve, egy helyen is megtalálhatják az Önkormányzati Kommunikációs Központ virtuális "idegenvezetéseit" a városban, a természetben, a múltban és a jelenben.
Tovább...
 
Változik egyes vonatok menetrendje, indulási és célállomása Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2020. július 14.
Pályakarbantartást végez a MÁV Ferencváros – Budapest – Kelenföld állomások között július 20-tól 23-ig. A munkálatok miatt egyes járatok módosított menetrend szerint, illetve rövidített útvonalon közlekednek, Kőbánya-Kispest helyett csak Kelenföldig járnak és innen is indulnak.
Tovább...
 
Felfedezni a szuperszimmetrikus részecskéket Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Illdikó   
2020. július 14.
Vámi Tamás Álmos kísérleti fizikus szakterülete a részecskefizika és a kvantumelmélet: kutatásának célja a szuperszimmetrikus részecskék felfedezése. Az ELTE-n elvégzett mesterképzés után jelenleg PhD-képzés keretében folytatja tanulmányait a Johns Hopkins Egyetemen az USA-ban, Baltimore-ban. Nemcsak a modern fizikában jártas, de nagyon jó tolmács is: a laikus kérdező nyelvén is képes megfogalmazni a tudományos munkának a lényegét, aminek a célja az egész univerzumra érvényes leírás, modell megalkotása. A beszélgetésből kiderül, mit jelent az idő és a tér szimmetriája, és miért boldogabbak a fizikusok már száz évvel korábban, mint mindenki más.
Tovább...
 
Szigorítások a homeopátiás készítményekkel kapcsolatban Nyomtatás E-mail
Írta: PatikaMagazin   
2020. július 14.
Július 1-től csak terápiás javallat nélkül forgalmazhatók homeopátiás gyógyszerek Magyarországon, mivel a forgalomban lévő készítmények esetében klinikai vizsgálattal nem igazolták az indikációjukat.
Tovább...
 
Ilyen könnyen nevelhetsz a kertedben egrest! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2020. július 14.
Az egresnek több mint ötezer fajtáját ismerjük: lehet zöld, pirosas, kissé szőrös vagy csupasz. Felhasználása sokrétű, egészséges és nagyon ízletes. Nem túl igényes növény, tökéletes választás konyhakertekben való termesztéshez.
Tovább...
 
Ezért egészséges az ölelés Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2020. július 14.
Csak az a felnőtt ember tudja kimutatni az érzéseit, aki tisztában van az értékeivel. Aki nincsen jóban saját magával, aki nem szereti és nem fogadja el magát, az másoktól sem képes elfogadni a szeretet és az ölelést. – Egy mentálhigiénés segítőt kérdeztünk a testi kontaktusról, az ölelés fontosságáról.
Tovább...
 
Maradnak az élelmiszerbeszállítókra vonatkozó szabályok Nyomtatás E-mail
Írta: Klausz Barbara   
2020. július 14.
A veszélyhelyzet után is érvényben maradnak az ártárgyalások során alkalmazandó, a beszállítók érdekeit védő élelmiszerforgalmazási szabályok - hívja fel a figyelmet a Baker McKenzie nemzetközi ügyvédi iroda. Egyes esetekben a kereskedőnek kell igazolni, hogy nem tisztességtelen, fenyegető befolyásolással érte el a beszerzési ár csökkentését.
Tovább...
 
Visszatérő toborzási kedv: egyre több álláshirdetést adnak fel a cégek Nyomtatás E-mail
Írta: Rimai Timea   
2020. július 14.
2020 második negyedéve a koronavírus-járvány következtében kialakult válságról, és az azt követő újranyitás kezdetéről szólt – a hazai munkaerőpiacon is. Míg a járványhelyzet mélypontján az álláshirdetések száma drasztikusan csökkent az előző év azonos időszakához képest, később ez a tendencia gyorsan megváltozott. Amint elkezdett hozzászokni a társadalom az új helyzethez, a cégek újra működésbe léptek a toborzás területén is – ez látszik a Profession.hu második negyedéves jelentésének adataiból.
Tovább...
 
Elindult a regisztráció! - Lecsónak lennie kell! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2020. július 13.
Elindult a jelentkezés a XVI. Fehérvári Lecsófőző Vigasságra: a magánszemélyek, civil és egyéb szervezetek már regisztrálhatnak a megújult online felületen, amelyen egy jól kezelhető térképről választhatják ki főzőhelyüket. Újdonság az is, hogy idén már online bankkártyás fizetésre is lehetőségük lesz a magánszemélyeknek.
Tovább...
 
Átadták Székesfehérvár első parkolóházát Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2020. július 13.
A négy év tervezési időszak, valamint egy évvel azután, hogy letették Székesfehérvár első parkolóházának alapkövét, hivatalosan is átadásra került a Belvárosi Parkolóház. A magánberuházás nyomán elkészült, őrzött, zárt, négyszintes épületet az autósok már június 8. óta használhatják.
Tovább...
 
Nélkülözhetetlen állomány a közösségért! Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2020. július 13.
A Székesfehérvári Katasztrófavédelmi Kirendeltséghez látogatott el dr. Cser-Palkovics András polgármester. A városvezető bejárta a Szent Flórián körúti Tűzoltólaktanyát, egyeztetést folytatott a katasztrófavédelem helyi vezetőivel, és találkozott az állomány tagjaival. A program célja volt a köszönetnyilvánítás, a személyes kapcsolatteremtés, a tapasztalatszerzés és annak a felmérése, hogy a város miként tudná segíteni a helyi tűzoltókat.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 1 - 11 / 13500