Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Nyári diákmunka a Polgármesteri Hivatalban Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2020. július 06.
Egy hónapos nyári diákmunkára várja 16-25 év közötti, székesfehérvári lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező diákok jelentkezését a Polgármesteri Hivatal. Segédmunkás feladatkörbe, fizikai feladatvégzésre keresnek munkavállalókat napi 6 órára, bruttó 120 ezer forintos keresettel. A jelentkezőknek először a Piac téri Járási Hivatalban kell regisztrálniuk, ezt követően adhatják le a jelentkezési lapjukat a Polgármesteri Hivatalban, kizárólag személyesen.
Tovább...
 
A köhögés is az allergia tünete? Nyomtatás E-mail
Írta: PatikaMagazin   
2020. július 06.
Ne vegyük félvállról, ha a szénanáthás tünetek mellett köhögés is jelentkezik! Ez akár a légúti allergia mellett kialakult asztma miatt is lehet.
Tovább...
 
Fekete ribizlivel az egészséges vérnyomásért Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2020. július 06.
A fekete ribizli háromszor annyi C-vitamint tartalmaz, mint a narancs, és kétszer annyit, mint a kivi! Hatásos antioxidáns, ásványi anyagokban nagyon gazdag, és még a fogyást is elősegíti. A gyógyászatban nemcsak a bogyókat, hanem a leveleket is hasznosítják, s még a magját is feldolgozzák: zsíros olajat préselnek belőle különböző terápiás készítményekhez.
Tovább...
 
Amigurumi - Horgolj játékokat! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2020. július 03.
Szinte bármilyen figurát elkészíthetsz az amigurumi technika segítségével. Legyen szó Dr. Bubóról, Spongya Bobról, vagy akár a kis baby Yodáról.
Tovább...
 
Itt a ribizliszüret ideje: szedjünk fekete ribizlit! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2020. július 03.
Itt van a ribizliszezon! A piros ribizli mellett rendkívül népszerű a fekete változat, mely nem igényel túl nagy törődést. Ha figyelünk ültetési igényére és rendszeresen megújítjuk, akkor sokáig megajándékoz termésével: akár 15 évig is élhet egy bokor, mely bőségesen ellát gyümölccsel!
Tovább...
 
Címzetes főjegyzői címet kapott dr. Bóka Viktor Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2020. július 03.
Címzetes főjegyzői címet adományozott Orbán Viktor miniszterelnök dr. Bóka Viktor, Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának jegyzője számára.
Tovább...
 
Kiadvány készül a környék gyógynövényeiről Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Illdikó   
2020. július 03.
A megye természetes patikájáról készít gazdagon illusztrált kiadványt Lencsés Rita természetgyógyász, fitoterapeuta, aki több éve vezeti a népszerű Herbarius programok gyógynövénygyűjtő és -ismertető túráit. Az egyes környékbeli helyszíneken található és gyűjthető növényekről, a feldolgozásukról és gyógyászati felhasználásukról szóló anyagot minden természetjáró haszonnal forgathatja majd, hiszen a kedvenc lelőhelyeket is bemutatja a 45 gyógynövényt tartalmazó összeállítás.
Tovább...
 
Akár három év is lehet a kötelező jótállás 2021-től Nyomtatás E-mail
Írta: Varga Imre   
2020. július 03.
Jövő évtől meghosszabbodik a jótállási idő a 100 000 forint feletti termékekre, ami jelentős többletfeladatokat jelent az érintett vállalkozások számára - hívja fel a figyelmet az EY. A 2021. január elsejétől esedékes változások megfelelő jogi és szervezeti átalakításokkal ugyanakkor nem csak megnövekedett terheléshez, hanem új vásárlókhoz is vezethetik a cégeket.
Tovább...
 
Több mint 200 új parkolóhely a kórháznál Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsanna, Gáspár Péter   
2020. július 03.
Két ütemben összesen 208 új, ingyenesen használható parkolóhely létesül a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház melletti területeken. A Kikindai utcánál már zajlik a kivitelezés, itt adtak tájékoztatást szerdán a Modern Városok Program keretében megvalósuló parkolóépítésekről, valamint a belgyógyászati tömböt érintő fejlesztésekről.
Tovább...
 
Folytatódnak az ingyenes családvédelmi tanácsadások Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2020. július 03.
Díjmentes család– és gyermekvédelmi tanácsadás lesz július 3-án, pénteken kora délután Székesfehérváron, a Tolnai utca 10. szám alatt. Közben újra beindult a személyes ügyfélfogadás az Egyenlő Bánásmód Hatóságnál is: Kócza Júlia ügyvéd júliusban három időpontban fogadja az érintetteket a megyeszékhelyen.
Tovább...
 
Óvatosan a napozással! Nyomtatás E-mail
Írta: PatikaMagazin   
2020. július 02.
Minél kisebb a baba, annál veszélyesebb számára a túlzott napoztatás. Sokszor látja a szemlélő a strandokon, hogy a nem elég gondos, mondhatni felelőtlen szülők órákig hagyják meztelenül babáikat és kisdedeiket a napon, nem gondolva ennek súlyos következményeire. Nem csak strandon, hanem séta közben, játszótéren is leéghet a gyermek. A nap tartós és túlzott hatásának külső és belső következményei lehetnek.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 1 - 11 / 13460