Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Kamu vagy igaz, hogy a légkonditól meg is halhatsz? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2018. szeptember 06.
ImageRövid leszek: Igen! Többfajta bakteriális fertőzést is elkaphatsz a nem megfelelően tisztított, karbantartott légkonditól. Közülük az egyik legionellózis, ami az esetek húsz százalékában halállal végződik.
Tovább...
 
Ízes élmények várnak ránk Nyomtatás E-mail
Írta: Lőrincz Miklós   
2018. szeptember 06.
ImageA múlt héten lezárult a nevezés a XIV. Fehérvári Lecsófőző Vigasságra: szeptember 8-án közel hatszáz bogrács alatt lobban fel a láng. A népszerű közösségi eseményt színpadi programok, családi ügyességi és készségfejlesztő játékok is színesítik.
Tovább...
 
A székesfehérváriak döntik el, milyen virágok díszítik jövőre a Virágórát Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2018. szeptember 06.
ImageEgy új közösségi kezdeményezésnek köszönhetően a székesfehérváriak internetes szavazással dönthetnek arról, milyen színekben pompázzon jövő évben a Fő utca egyik dísze, az idén megújult Virágóra. A Városgondnokság szakemberei által készített három digitális terv közül lehet választani, a voksokat a www.szekesfehervar.hu/viragora oldalon várják szeptember 30-ig.
Tovább...
 
Megkezdődtek a Perelj, uram! próbái Nyomtatás E-mail
Írta: Tóth Bence   
2018. szeptember 06.
ImageAz olvasópróbával megkezdődött a felkészülés a Perelj, uram! október 6-i magyarországi ősbemutatójára. Szikora János a 2010-ben elhunyt fehérvári író, tanár és festőművész Sobor Antal történelmi drámáját állítja színpadra.
Tovább...
 
Nyelvtanulás robotokkal Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2018. szeptember 05.
ImageDublinban, a nemzetközi tehetségkonferencián is bemutatták már az E-Pro School programot. Ez egy magyar módszertani innováció, amelynek kitalálója Molnárné Dr. László Andrea. A STEM készségeket is fejlesztő tréning a nyelvoktatást ötvözi a robotikával és a programozással. A módszer ősztől fehérvári oktatási helyszíneken is elérhető lesz – tájékoztatott a program kidolgozója.
Tovább...
 
Ideiglenes buszmegálló-áthelyezés Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2018. szeptember 05.
ImageSzerdán reggel 08.00 órától ideiglenesen új helyre, a Homoksor 2. szám elé helyezik a Csíkvári út elején található, a vasúti átjáró felé vezető oldalon lévő Sóstói temető elnevezésű buszmegállót.
Tovább...
 
Robotkar és felnőttképzés Nyomtatás E-mail
Írta: Fejér Tamás   
2018. szeptember 05.
Magyarországon elsőként az Alba Innovárba érkeztek azok a különleges robotkarok, amik a most induló tanévben újdonságként bevezetett felnőttképzésben kapnak fontos szerepet. A második évét kezdő székesfehérvári Digitális Élményközpont a város vezetői nagyvállalatainak igényeit felmérve alakította ki új képzési programját, ahol versenyképes tudással rendelkező digitális operátorokat képeznek.
Tovább...
 
Prevenciós képzés a civilizációs népbetegség ellen Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2018. szeptember 05.
Az Országos Gerincgyógyászati Központ szakemberei által kidolgozott, a biomechanikailag helyes testtartás kialakítását, automatizálását és fenntartását szolgáló, speciális mozgásanyagot sajátíthatják el tegnap a Jáky József Szakgimnázium és Szakközépiskola tornacsarnokában szervezett elméleti és gyakorlati képzésen a székesfehérvári testnevelő tanárok.
Tovább...
 
VI. Fehérvári Egészségpiac újdonságokkal a Jancsárkertben Nyomtatás E-mail
Írta: Schultz György , Havasi Tímea   
2018. szeptember 05.
ImageÚj elemekkel bővül idén a Fehérvári Egészségpiac, melyet hatodik alkalommal rendeznek meg szeptember 15-én, szombaton a Jancsárkertben. Az egészséges életmódot, a korszerű táplálkozást és a sportot népszerűsítő programon ezúttal lesz Hepatitis C szűrés, eljön a „Jobb Veled a Világ” Alapítvány és tanyalátogatáson is részt vehetnek az érdeklődők. A részleteket sajtótájékoztatón ismertették a Hiemer-házban.
Tovább...
 
Szakképzősök indulnak londoni gyakorlatra Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2018. szeptember 05.
ImageA Hunyadi Szakgimnázium küldöttségét fogadta Mészáros Attila alpolgármester a Városházán: hétvégén 24 diák utazhat Londonba szakmai gyakorlatra a tanév első hónapjában. Az Erasmus+ programban hatodik alkalommal pályázott sikeresen az intézmény.
Tovább...
 
74 éve haltak hősi halált a fehérvári kadétok Gyergyóban Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2018. szeptember 05.
ImageKoszorúzással egybekötött megemlékezést tartottak a Gyergyó emlékparkban: 74 évvel ezelőtt halt hősi halált a Magyar Királyi 3. Szent István gyalogezred tábori pótezredének 159 katonája. Petrin László, a Fejér Megyei Kormányhivatal főigazgatója beszédében azt fejezte ki, hogy a véráldozatot hiábavalóvá csak az utókor teheti azzal, ha nem ragaszkodik azokhoz az eszmékhez, azokhoz az értékekhez, amiért az életüket adták a fehérvári kadétok.
Tovább...
 
<< Első < Előző 911 912 913 914 915 916 917 918 919 920 Következő > Utolsó >>

Eredmények 10022 - 10032 / 20344