Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Díszközgyűlés Szent István napján Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó, Stettler Zsuzsanna   
2018. augusztus 21.
ImageSzent István napján ünnepi közgyűlést tartott Székesfehérvár Önkormányzata. Dr. Cser-Palkovics András beszédében Székesfehérvárról mint a kiválóságot, a kiválóságra törekvést kijelölő egykori szabad királyi városról szólt, valamint felidézve az eddigi Szertartásjátékokban megjelent királyi történeteket, így fogalmazott: „Mindannyian biztonságot, gyarapodást, függetlenséget akartak, a magyarság európai tekintélyéért, megbecsüléséért harcoltak.
Tovább...
 
Felavatták Horváth János Királyszobor című alkotását Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2018. augusztus 21.
Felavatták Horváth János 2017-ben a Nemzetközi Faszobrász Szimpózium keretében készült Királyszobor című alkotását, amely Székesfehérvár Megyei Jogú Város és A Szabadművelődés Háza jóvoltából a Kisfaludi Közösségi Ház előtti téren találta meg végső helyét.
Tovább...
 
Felavatták a Csitáry G. Emil tiszteletére elhelyezett domborművet Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2018. augusztus 21.
Az egykori polgármester és tiszteletben álló családja emlékére avattak emléktáblát. A domborművet Csitáry G. Emil hajdani lakhelye falán, a Fő utca 2. szám alatt helyezték el. A város egykori vezetőjét ábrázoló alkotást dr. Cser-Palkovics András polgármester és Csitáry Nóra, Csitáry G. Emil unokája leplezték le.
Tovább...
 
„Szent István, nézz mennyből le” Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2018. augusztus 21.
ImageAugusztus 20-án, az államalapítás és Szent István-ünnepén, Székesfehérváron az államalapító szent király sírja előtt rótták le tiszteletüket az emlékezők a Nemzeti Emlékhelyen.
Tovább...
 
Új hagyományokat teremtettek a 27. Öreghegyi Mulatságon Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2018. augusztus 21.
ImageÖreghegyen hosszú évek óta hagyomány, hogy a Szent István napját megelőző napon rendezik meg a városrész legnagyobb ünnepét, az Öreghegyi Mulatságot. Idén sem volt ez másként, a 27. rendezvényen a szórakoztató zenés-táncos színpadi műsorszámok mellett a meghívott borrendek felvonulásával, az Öreghegy Bora 2018 címek kihirdetésével, kenyér- és boráldással várták a vendégeket.
Tovább...
 
Ribi Péter kapta a 2018. évi Szent István-díjat Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2018. augusztus 21.
ImageSzékesfehérvár legrangosabb civil elismerése a Szent István Emlékérem és Díj, melyet az államalapító uralkodó tiszteletére szervezett ünnepkör keretében adnak át minden évben. Idén Ribi Péter, a Fehérvár Travel Utazási Iroda ügyvezető igazgatója, a Fehérvár Travel Alapítvány alapítója kapta a díjat páratlan jószolgálati tevékenységének elismeréseként, a díjat gondozó alapítvány egyhangú döntése nyomán.
Tovább...
 
Pécsi kollégiumi férőhelyekre lehet pályázni Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2018. augusztus 20.
ImageHárom fehérvári fiatal elhelyezését biztosítja Székesfehérvár Önkormányzata Pécsen. A férőhelyekre pályázhatnak azok a fehérvári lakosok, akik valamely pécsi felsőoktatási intézmény nappali tagozatos hallgatói, és kollégiumi felvételi kérelmüket elutasították.
Tovább...
 
Így vegyük fel a harcot a pollenek ellen! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2018. augusztus 20.
ImageTüsszögünk, könnyezünk, fújjuk az orrunkat és nehézlégzéssel küzdünk. Mindez csalhatatlan jele annak, hogy virágzik a parlagfű. Hazánkban mintegy másfél millió allergiás és 350-400.000 asztmás beteg él. Köztük akár élsportolók is, hiszen ezzel a betegséggel is lehet aktívan élni! Dr. Vidák Zsolt tüdőgyógyász segítségével arra keressük a választ, hogyan tudjuk hatékonyan enyhíteni a tüneteket.
Tovább...
 
Közel kétszáz résztvevője volt a SZÉNA Egyesület nyári programjainak Nyomtatás E-mail
Írta: SZÉNA   
2018. augusztus 20.
ImageA SZÉNA Egyesület a „2018 a Családok Éve” programsorozat kapcsán számos programmal várta a nyári időszakban a családokat. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Nemzeti Együttműködési Alap, valamint Székesfehérvár MJV Önkormányzat támogatásával kirándulást, táborokat, gyermek- és ifjúsági programokat, élelmiszerosztást és ingyenes tanácsadásokat szerveztek a családok számára.
Tovább...
 
Szombaton avatják Csitáry G. Emil emléktábláját Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2018. augusztus 17.
Székesfehérvár meghatározó személyisége volt Csitáry G. Emil polgármester a két világháború közötti időszakban. Szombattól tábla őrzi emlékét a Fő utca 2. szám alatti ház falán.
Tovább...
 
A Székesfehérvári Királyi Napok programjai augusztus 18-án Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2018. augusztus 17.
Image„II. András – Csillaghullásban álmodó” címmel kel életre Árpád-házi királyunk élete liturgikus királylegenda formájában augusztus 18-án, szombaton a Koronázási Szertartásjáték keretében. A monumentális színpadi játékhoz kapcsolódóan a Belvárosban egész napos programok várják az érdeklődőket.
Tovább...
 
<< Első < Előző 911 912 913 914 915 916 917 918 919 920 Következő > Utolsó >>

Eredmények 10088 - 10098 / 20344