Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Hőségben különösen figyeljünk testünk vészjelzéseire! Nyomtatás E-mail
Írta: PatikaMagazin   
2018. augusztus 10.
ImageNemcsak a bőrünk, de a szervezetünk számára is vészhelyzet a hőség, amely az előrejelzések szerint a következő napokban várható. A Magyar Kardiológusok Társasága egészségeseket és szívbetegeket is óva int a kánikulában: 11 és 15 óra között ne legyünk napon, mert a leégés mellett hőgutát is kaphatunk, keressünk árnyékot és folyamatosan ügyeljünk a víz- és sópótlásra! A rendszeres gyógyszerszedők pedig mindenképp konzultáljanak orvosukkal – a meleg ugyanis azok hatását is módosíthatja.
Tovább...
 
Napozzunk egészségesen! Nyomtatás E-mail
Írta: PatikaMagazin   
2018. augusztus 10.
ImageJavában zajlik a nyár, amikor csak tehetjük, igyekszünk a vízparton sütkérezni és D-vitamint gyűjteni. Ahhoz azonban, hogy mi is és bőrünk is biztonságban élvezze a nap sugarait, nem árt néhány dologra figyelnünk, mivel évről-évre egyre magasabb UV-sugárzásról lehet hallani. Mennyit legyünk a napon, mivel, mikor és hogyan kenjük magunkat, mit együnk napozás előtt – az alábbiakban orvos szakértő ad öt tippet az egészséges napozáshoz.
Tovább...
 
Állagmegóvási munkák kezdődnek a védett platánfasoron Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2018. augusztus 10.
ImageA Gyümölcs, Horvát István és Martinovics utcákban lévő, 199 egyedből álló juharlevelű platánfasor helyi jelentőségű védett természeti érték. Egy speciális állapotfelmérést készíttetett a város, amelyben faegyedenként javaslatot tettek a beavatkozások mértékére, melyek elvégzése nélkül a fasor nem tartható sokáig a jelenlegi állapotában.
Tovább...
 
Szakrális sétákat szervez az Egyházmegyei Múzeum Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2018. augusztus 10.
ImageTematikus sétára várja az érdeklődőket a Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeum. A közel kétórás városi túrákon Székesfehérvár szakrális és történelmi kincseivel ismerkedhetnek meg az érdeklődők templomi freskók, köztéri szobrok, műemlékek történetén és kiállításokon keresztül. A sétákat minden alkalommal a Szent Gellért Söröző sörkülönlegességeinek kóstolója zárja.
Tovább...
 
Pécsi kollégiumi férőhelyekre lehet pályázni Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2018. augusztus 09.
Három fehérvári fiatal elhelyezését biztosítja Székesfehérvár Önkormányzata Pécsen. A férőhelyekre pályázhatnak azok a fehérvári lakosok, akik valamely pécsi felsőoktatási intézmény nappali tagozatos hallgatói, és kollégiumi felvételi kérelmüket elutasították.
Tovább...
 
Ön egészségesen lélegzik? Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2018. augusztus 09.
ImageÖn egészségesen lélegzik? - Ellenőrizze le légzését az alábbi teszttel!
Tovább...
 
Hogyan lesz valakiből jó sportfotós? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2018. augusztus 09.
ImageMurányi Gábor gyerekként autóversenyző akart lenni, és egy rotakapával gyakorolt naphosszat a környék földes útjain. Pár év múlva már az autóversenyek kerekeiről kapargatta le a sarat, majd 16 évesen - életkorát papíron meghamisítva - versenybíró lett a Forma-1-en, később rallyzni kezdett, EB-futamokon is indult, ma pedig a Forma-1 hivatalos fotósaként dolgozik.
Tovább...
 
Telefont és ajándékcsomagot nyerhetnek a gyerekek Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2018. augusztus 09.
ImageA nyári vakáció egészséges eltöltésével kapcsolatos rajzpályázatot hirdetett a székesfehérvári székhelyű PatikaPlus Gyógyszertárak csoportja. Az alkotásokat augusztus 31-ig lehet beküldeni, a pályázó gyerekek értékes ajándékokat nyerhetnek.
Tovább...
 
Elfogyott a málna a bokorról? Edd meg a leveleket is! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2018. augusztus 09.
ImageA málnának több részét is bátran felhasználhatjuk: a gyümölcsből készülhet bor, pálinka, likőr, desszertek, ránctalanító arcpakolás, a bokor levelei és hajtásai pedig nemcsak salátaként fogyaszthatóak, hanem a belőlük készült teának és tinktúrának számos gyógyhatása ismert.
Tovább...
 
Befejeződött a Rákóczi Utcai Óvoda felújítása Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2018. augusztus 09.
Végéhez ért a Rákóczi Utcai Óvoda felújítása, amelyet Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata a TOP 6.2.1-15-SF1-2016-00003 azonosító számú, 100 százalékban Európa Uniós támogatású projekt keretén belül valósult meg. A „Rákóczi Utcai Óvoda felújítása” című projekt célja az óvodai nevelés ellátásához való hozzáférés javítása és a szolgáltatások minőségi fejlesztése volt. A 210 férőhelyes óvoda felújítása vissza nem térítendő 391,26 millió forintos támogatásból jött létre.
Tovább...
 
SZÉP foglalkozás a Bregyóban Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2018. augusztus 09.
ImageA Napraforgó Városi Napközis Tábor gyermekeinek Lengyel Zsófia látássérült parasportoló tartott tegnap interaktív foglalkozást a fogyatékkal élőkről, mindennapjaikról. Az elmúlt tanévben 392 első osztályost tudtak megszólítani a Székesfehérvári Érzékenyítő Program alternatív előadásaival, és a jövőben tematikus napokat is terveznek – mondta el Molnár Tamás ifjúsági és civil tanácsnok.
Tovább...
 
<< Első < Előző 921 922 923 924 925 926 927 928 929 930 Következő > Utolsó >>

Eredmények 10198 - 10208 / 20402