Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Székesfehérvár  egész nyáron színes programok a városban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2018. június 09.
ImageJúnius 15-ével nemcsak a nyári szünet tör ki a diákoknak, hanem megkezdődik a nyári programok sora is Székesfehérváron. A Helló Nyár! nyitja a szezont, amelyet augusztus 31-én a Bye Summer! zár majd. Minden korosztályt szeretnének megszólítani, minden fehérvárihoz és környékbelihez eljuttatva az értékes, vagy éppen szórakoztató rendezvények kínálatát.
Tovább...
 
Hárman vehették át idén a Székesfehérvár Oktatásáért díjat Nyomtatás E-mail
Írta: Fejér Tamás   
2018. június 08.
ImageMinárikné Ambrus Magdolna, Dr. Kovács Lászlóné és Dr. habil Györök György kapta idén a Székesfehérvár Oktatásáért díjat. Az elismerések mellett Matuz János által összeállított műsorral és verssel köszöntötték a város tanárait a Hiemer-ház báltermében tartott pedagógusnapi ünnepségen.
Tovább...
 
Zsűrizték a virágos Székesfehérvárt Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2018. június 08.
ImageTegnap zajlott Székesfehérváron a Virágos Magyarország verseny zsűrizése. A seregszemle egyik fő állomása a megújuló Sóstó Természetvédelmi Terület volt, ahol délelőtt Mészáros Attila alpolgármester köszöntötte a bírálóbizottság tagjait, és számolt be a várhatóan júliusban átadásra kerülő, nagyszabású környezetvédelmi projekt eredményeiről. Az országos verseny eredményhirdetése novemberben lesz.
Tovább...
 
Vakációváró rendezvény Palotavárosban Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2018. június 07.
ImageVakációváró rendezvényre hívja pénteken a családokat a Székesfehérvári Család- és Gyermekjóléti Központ. A szabadidős programok között a résztvevők választhatnak a sport vagy a kézműveskedés között, valamint különféle bemutatók és koncert színesíti a délutánt. A szervezők a Palotavárosi Központi Parkba várják a gyerekeket.
Tovább...
 
Ugye te se vered le a fecskefészket? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2018. június 07.
ImageBár gyerekkoromban sok háziasszony seprűnyéllel igyekezett megszabadulni az eresz alá fészkelő fecskéktől, mert zavarta a fészek miatti plusz takarítanivaló, mára már mindez a múlté (szerencsére). A fészkeket ugyanis tilos leverni – kivéve, ha hivatalos engedélyt kapunk rá. S itt van egy új megoldás a madárpiszok ellen: a fecskepelenka!
Tovább...
 
Párna divat volt, van, és lesz is - Ötletek díszpárna-varráshoz Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2018. június 07.
ImageVannak párnák, amelyekre az ember szinte rá se meri hajtani a fejét, mert fél, hogy tönkreteszi egy könnyelmű mozdulattal. Ezért inkább csak gyönyörködik bennük. Hiába tudja tökéletesen betölteni eredeti rendeltetését a szépséges textília, inkább csak szobadíszként funkcionál. A varráshoz kedvet kapó olvasók kedvéért most néhány ötletet mutatok be e témakört feszegetve, hiszen tökéletes ajándéknak számít egy egyedi, saját készítésű párna.
Tovább...
 
Mit igyunk, ha fojtogat a forróság? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2018. június 07.
Image„Hát sört” – vághatnánk rá azonnal, ám legyünk egy kis tekintettel azokra is, akik elvetik az alkohol minden formáját, akik vezetni kénytelenek a kánikulában (és a zéró tolerancia jegyében nem kockáztatják meg a büntetést), illetve vannak, akik telítődtek a sör ízével – így nyár végén. (Na, jó, ez nem olyan valószínű, de azért tételezzük fel ezt az opciót is, hogy jogos legyen e cikk megszületése.)
Tovább...
 
Jiaogulan: a hosszú élet titka Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2018. június 07.
ImageEgy dúsan burjánzó növényt fedeztem fel tegnap szüleim kertjében. Olyan gyorsan futotta be az egyik üvegház mellett a leszúrt bambuszszárakat, hogy szinte észre sem vettem trónfoglalását. Terjeszkedési képessége meglepő, ahogyan neve is különleges: jiaogulan. Sokan ötlevelű ginsengnek is nevezik, hasonlósága miatt, bár túltesz azon: gyógyhatású összetevőinek mennyisége négyszer akkora, mint az említett közismert növénynek.
Tovább...
 
Celebek, hírességek ovisok és még kutyák is zöld pólót húztak Nyomtatás E-mail
Írta: Tölgyi Krisztina   
2018. június 06.
Az idén is több ezren csatlakoztak a Környezetvédelmi Világnaphoz kapcsolódóan az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés (IKSZ) #zöldenjobb elnevezésű mozgalmához.
Tovább...
 
Pohárkrém, ital, mártás és saláta - mindez gránátalmából! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2018. június 06.
ImageA szerelem, a termékenység és a bőség jelképe is a gránátalma. Az ókori sírokat is sokszor gránátalma-elemekkel díszítették, s még a Bibliában is olvashatunk e gyümölcs tápértékéről és szépségéről. Aphrodité „szent gyümölcse” tápanyagokban gazdag, kalóriatartalma pedig alacsony. Bátran fogyaszthatjuk hát!
Tovább...
 
Egy fehérvári sminkes Afrikában Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2018. június 06.
ImageMit keres egy törékeny fehérvári lány Afrikában? Hogyan lehet kisminkelni egy fekete bőrű nőt? Miért kell más alapanyagokkal dolgozni ott, ahol nagy a forróság? Miért fontos a bőrtípus meghatározása és a megfelelő színválasztás?
Tovább...
 
<< Első < Előző 941 942 943 944 945 946 947 948 949 950 Következő > Utolsó >>

Eredmények 10363 - 10373 / 20365