Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
A cseresznyének a húsa, a magja és a szára is felhasználható Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2018. június 06.
ImageFekszünk a fűben. Arcunkon helyfoglalóst játszik a fény és az árnyék, ahogy a cseresznyefa levelei közé be-benyúlkál a nap tüzelő karjaival, mintha csak ki akarna kapdosni valamit a faáglengető szél miatt el-eltűnő nyílásokból. – S közben szánkba hull az édes, piros cseresznye, amely hatalmas és lédús, és arra késztet, hogy heverjünk csak tovább, és élvezzük a pillanatot hosszan-hosszan…
Tovább...
 
Miért együnk minél több szamócát? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2018. június 06.
ImageA szamóca méregtelenít, jó a láz csillapítására, depresszió ellen is használható, s a pattanásos bőrt is kiválóan lehet kezelni vele. Fogyasztásával megelőzhetők bizonyos szív- és érrendszeri betegségek, csökkenthető a vérnyomás. E gyümölcsben lévő flavonoidok segítenek az agyban lévő stressz okozta folyamatok ellensúlyozásában. Mi mindenre jó még még ez a lédús, illatos gyümölcs?
Tovább...
 
Virágos Magyarország: cél a rekord Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2018. június 06.
ImageA Magyar Turisztikai Ügynökség és a Virágos Magyarország környezetszépítő verseny szervező bizottsága 25. alkalommal indította útjára hazánk egyik legnépszerűbb mozgalmát, amelyre még több, mint két hétig van lehetőségük jelentkezni az ország városainak, falvainak és fővárosi kerületeinek.
Tovább...
 
Sikeresen pályáztak az önkéntes tűzoltó egyesületek Fejérben Nyomtatás E-mail
Írta: Szabó-Bisztricz Anett   
2018. június 06.
ImageAz önkéntes tűzoltó egyesületeknek kiírt országos pályázat lehetőségével idén Fejér megyéből huszonhét szervezet élt. A bírálóbizottság mindegyik egyesület támogatási igényét pozitívan értékelte. A katasztrófavédelem 2018-ban hétszázmillió forint összértékű támogatást oszthat szét a Magyarországon működő önkéntes tűzoltó egyesületek és önkéntes mentőszervezetek között a központi költségvetés fejezeti kezelésű előirányzata terhére. Ez az összeg százmillióval magasabb a tavalyinál.
Tovább...
 
Holnap lesz a XV. Országos Patikanap Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2018. június 05.
Székesfehérváron a Szent István Gyógyszertárban rendezik a XV. Országos Patikanap megyei megnyitóját holnap délelőtt. A Fekete Sas Patikamúzeum tárlatvezetéssel és előadással várja a látogatókat: délután „Himlő, pestis, kolera” címmel tart előadást a járványokról Szima Viktória. A programra mindenkit szeretettel várnak!
Tovább...
 
Borbély Zsolt Attila: Trianon meghaladásának paradigmái Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2018. június 05.
Borbély Zsolt Attila jogász, politológus, író, publicista az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács alelnöke lesz a vendége a 418. Hétvezér Estnek. Az időzítés persze nem a véletlen műve, hiszen egy nappal a gyászos és szégyenteljes trianoni diktátum 98. évfordulója után és egy nappal azután, hogy a Koronázó városnak, Székesfehérvárnak, immáron ismételten van felszentelt Ereklyés Országzászló Emlékműve, találkozhatunk Borbély Zsolt Attilával.
Tovább...
 
Megrongálták a Virágórát Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2018. június 05.
Megdöbbentő, ami hétfőn éjszaka történt: már a téravató napján megrongálták a Virágórát. A két, 15 illetve 16 éves fiatalt a közterület-felügyelet és a rendőrség gyors, közös munkájának köszönhetően azonnal megtalálták. A város a lehető legszigorúbb fellépést kéri a hatóságoktól, hogy elejét vegyék a hasonló, a közösség értékei ellen irányuló cselekedeteknek.
Tovább...
 
Mit tegyünk, ha támadnak a molyok? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2018. június 05.
ImageA molyok elég undorító rovarok. Ellentétben a pillangókkal – a molyok szépségében senki se akar gyönyörködni (mivel az nincsen nekik, legalábbis én még nem fedeztem fel), és még a virágok beporzásában sem segítenek. Ellenben rengeteg kárt okoznak, ha befészkelik magukat a lakásba, és rendkívül gyors szaporodásuk miatt nagyon nehéz kilakoltatni őket. Mostanában egyre többen panaszkodnak a molyok megjelenésére, sőt szinte inváziónak is nevezhetjük már ezt az állapotot.
Tovább...
 
Hogyan védekezzünk a szúnyogok ellen? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2018. június 05.
ImageFüstölő? Elektromos riasztók? Különleges, „távoltartó” növények? Bűzlő spray a testünkre fújva? „Érdekes” kipárolgást eredményező ételek fogyasztása? Mivel tudjuk távol tartani a kis vérszívókat? Van-e hatásos módszer, vagy marad a hessegetés, csapdosás, s a sértett bőrfelszín vakargatása?
Tovább...
 
Mi fán terem a szibériai mézbogyó? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2018. június 05.
ImageMint egy „meghempergőzött”, picurka „áfonya baba”, úgy árválkodik tenyeremben egy szibériai mézbogyónak nevezett kis kékség. Három éve várjuk már, hogy teremjen a Lonicera kamtschatica, s most végre szó szerint „megérett” a pillanat!
Tovább...
 
Elkészült a STRAND Fesztivál idei első himnusza Nyomtatás E-mail
Írta: Strand Fesztivál   
2018. június 05.
ImageA STRAND Fesztivál ebben az évben igazi különlegességgel készül a fesztivál rajongói számára, 2018-ban ugyanis a szervezők úgy döntöttek, nem elégszenek meg egy himnusszal, több dalt is szeretnének a STRAND Fesztivál zenéjeként tudni
Tovább...
 
<< Első < Előző 941 942 943 944 945 946 947 948 949 950 Következő > Utolsó >>

Eredmények 10374 - 10384 / 20365