Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Ezer lámpás éjszakája - összefogás az eltűnt gyermekekért Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2018. május 24.
Az eltűnt gyerekek világnapjához kapcsolódóan nyolcadik alkalommal rendezik meg országszerte az Ezer Lámpás Éjszakáját. A jótékonysági koncert- és programsorozathoz Székesfehérvár ismét kapcsolódik, az Alba Plaza előtti térre várják az érdeklődőket vasárnap 17 órától.
Tovább...
 
Legyen kincsesbányának saját temetője! Nyomtatás E-mail
Írta: Szatzker Csaba   
2018. május 24.
ImageKincsesbányán régi lakossági igény, hogy legyen a településnek saját temetője. Ennek megvalósítása nem lehetetlen, de több mint 30 milliós költséget jelent. A képviselő-testület is többször foglalkozott a témával, tett is néhány kezdeti lépést...
Tovább...
 
Folytatódik az Alba Mater Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2018. május 24.
Folytatódik az Alba Mater programsorozata a Corvinus székesfehérvári kampuszán. Pénteken délután Dr. András Krisztina és vendégei Sport és gazdaság címmel folytatnak kerekasztal-beszélgetést, amelynek központi témája a sportolói kettős karrier. A rendezvény meghívott vendégei között ott lesz Marosi Katalin, Vörös Zsuzsanna, Fekti István és Dávid Kornél.
Tovább...
 
Nyílt nap munkaügyi kérdésekről Nyomtatás E-mail
Írta: Csathó Barna   
2018. május 24.
ImageA Fejér Megyei Kormányhivatal Székesfehérvári Járási Hivatala, Műszaki Engedélyezési, Fogyasztóvédelmi és Foglalkoztatási Főosztály Munkavédelmi és Munkaügyi Osztály munkaügyi szakterülete szakmai nyílt napot rendez május 25-én, pénteken 10-től 13 óráig Székesfehérváron, a Mátyás király körút 6. sz. irodaépület földszinti ügyfélfogadó helyiségében.
Tovább...
 
Popeye és a spenót mítosza egy tévedés miatt Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2018. május 24.
ImageAz olaszok fenyőmagot, mazsolát, szardellát kevernek a spenóthoz. Görögországban főtt rizzsel, fetasajttal és mentával tálalják. Spanyolországban fokhagyma, vöröshagyma, paprika, olívaolaj és fahéj teszi pikánsabbá. A franciák fenyőmagot, fokhagymát és szerecsendiót tesznek mellé. Észak-Afrikában paradicsompüré, citromlé, tojás, római kömény, chilipaprika jár hozzá. – Popey, a híres tengerész pedig csak úgy magában gurítja le a spenótkonzerveit, hogy emberfeletti erőre tegyen szert.
Tovább...
 
Most akkor eper vagy szamóca? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2018. május 24.
ImageBár a nagyáruházakban már régóta kapható, nálunk még csak most piroslik az eper. A saját kertben termesztett epernek nincsen párja zamatban és élményszinten sem, hiszen nincs is jobb annál, mint frissen leszakítani, és mosás nélkül, úgy porosan, földesen megízlelni édes levét, miközben nem törődünk a fogunk alatt csikorgó homokkal. (Mert ki is bírja kivárni, míg a kerti csaphoz ér? Én általában nem.)
Tovább...
 
Hétpróbás mackókeresők a Hetedhét Játékfesztiválon Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Programszervező Kft. , ÖKK   
2018. május 24.
ImageLádavasút, felhővadászat, lovagi torna, élményműhely, mackókereső kalandok a hétpróbásoknak, a színpadon bábműsorok, koncertek, a Vörösmarty Színház jótékonysági programja – igazán sokszínű lesz idén a Hetedhét Játékfesztivál, amelyet a gyermeknap hétvégéjén, május 26–27-én rendeznek meg a Belvárosban, a Városház téren és a Fő utcán egészen a Mátyás Király-emlékműig.
Tovább...
 
Felújítják a kis Pozsonyit és a Dobsinai utcát Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2018. május 23.
A Pozsonyi út felső szakaszának („kis” Pozsonyinak) és a Dobsinai utcának a felújításáról tartottak lakossági tervbemutató fórumot kedden kora este a Kossuth Lajos Általános Iskolában. A Bajmóci utca mellett idén a Pozsonyi út Pöstyéni utca és Nagyszombati út közötti szakaszának a teljes felújítása, valamint a Dobsinai utca két ágának, köztük a Kriványi és a Pozsonyi út közötti szakasznak a felújítása is megtörténik - mondta Östör Annamária, a terület önkormányzati képviselője.
Tovább...
 
"Hangos, színes és büdös" Nyomtatás E-mail
Írta: Fejér Tamás   
2018. május 23.
ImageDr. Murányi Zoltán, az egri Eszterházy Károly Egyetem Pedagógusképző Központjának főigazgatója tartott különleges kémiaórát fehérvári középiskolásoknak az Alba Innovárban.
Tovább...
 
Új kiadvány a székesfehérvári királyi bazilikáról Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2018. május 23.
A székesfehérvári királyi bazilika építéstörténetéről, az Ecclesia Beatae Mariae Virginis Albaeregalis sorozat keretében megjelent új kötetet mutatják be május 23-án, szerdán a Városháza Dísztermében. A kiadványt Buzás Gergely régész-művészettörténész mutatja be. Szabó Zoltán építészettörténész műve a Balassi Kiadó gondozásában jelent meg.
Tovább...
 
Jótékonysági koncert az Országos Papi Otthonért Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2018. május 23.
ImageJótékonysági koncertet szervez a Katolikus Szeretetszolgálat a székesfehérvári Országos Papi Otthon megsegítésére pénteken este. A belépés díjtalan, a résztvevők adományaikkal támogathatják a nemes célt.
Tovább...
 
<< Első < Előző 941 942 943 944 945 946 947 948 949 950 Következő > Utolsó >>

Eredmények 10429 - 10439 / 20365