Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Swabisch-Gmünd küldöttei városunkban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 21.

Székesfehérvárra látogatott a németországi Swabisch-Gmünd delegációja. Testvérvárosunk küldöttei – közel negyven fő - már a hétvége óta vendégszeretetünket élvezik, ám hivatalos fogadásukra csak tegnap került sor a Hiemer-házban. A két város kapcsolata közel húsz éves múltra tekint vissza.

 
A Lovagrend is tiltakozik Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 21.

A Nemzeti Emlékhely tervei kapcsán nemcsak az építészek és a székesfehérvári lakosság nagy része tiltakozik, hanem a III. Béla Lovagrend is. Ők ugyanis évek óta a Romkertben tartják megemlékezéseiket, s méltatlannak, miliő-rombolónak tartják a leendő monstrumot.

Tovább...
 
A Brunszvik-kastélyban tartják meg idén a Megyenapot Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 21.

ImageMartonvásáron, a Brunszvik-kastély parkjában rendezik meg idén a Megyenapot. A május 24-i programsorozaton táncosok, zenészek, sportbemutatók és gyermekprogramok várják az érdeklődőket. Az egész napos találkozó fővédnöke dr. Balogh Ibolya, a megyei közgyűlés elnöke.

Tovább...
 
160 éves a Magyar Honvédség Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 20.

Buda visszafoglalására emlékezve 1992 óta ünnepeljük meg hazánkban a Magyar Honvédelem Napját. Ebből az alkalomból, valamint a Magyar Honvédség megalakulásának 160. évfordulója okán ünnepi állománygyűlést tartottak ma délelőtt a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokságán, melynek során kitűntetéseket és elismeréseket adtak át.

 
Nemzeti Emlékhely - a megye egyik legjobb építészének szemével Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 20.

ImageKuratóriumi ülést tartott múlt héten a Nemzeti Emlékhely Közalapítvány. A megbeszélésen jelen volt Szili Katalin, a Magyar Országgyűlés elnöke, aki az ülést követő sajtótájékoztatón kijelentette: csak akkor vállalja tovább a Kuratórium elnökségi tisztségét, ha a szakma támogatását megkapják Szabó Zoltán tervére. Pozíciója kicsit inogni látszik….

Tovább...
 
Székesfehérvár szemete Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 20.

ImageMég néhány óra, s már nem pakolhatjuk ki büntetés nélkül a szemétnek minősülő kacatokat az utcára. A szerdán indult lomtalanítási akció során hét területre bontva gyűjtötték össze a szakemberek a használaton kívüli tárgyakat. Utolsó állomásként, vagyis ma Öregyhegy és Kisfalud következik.

Tovább...
 
Bulldogok, ha összegyűlnek Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 19.

ImageHarmadik alkalommal rendeztek Bulldog Pikniket tegnap a Bregyó-közi Sportcentrumban. A néhány hónapos, bolondos-játékos kiskutyáktól kezdve a jelszavakra testhelyzetet váltó, komolyan kiképzett kutyákon át annyi féle színű és nagyságú bulldog özönlötte el a színpad környéki zöld teret, mintha nem is egy fajtához tartoznának.

Tovább...
 
Szirénák hangjára ébredtek a lakók Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 19.

ImageTűzoltó- és mentőautók ünnepi felvonulásával kezdődött el hétvégén az a rendezvénysorozat, amellyel a Székesfehérvári Tűzoltóság 135. születésnapját és az Országos Mentőszolgálat fennállásának 60. évfordulóját ünnepelték. A programok fő helyszínéül a Zichy liget szolgált, ahol élvezetes bemutatók, játékok, fotókiállítás és koncert várta a látogatókat.

Tovább...
 
Fa Nándor egykori iskolájába látogatott Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 18.

ImageA Széna Téri Általános Iskola idén ünnepli 70 éves fennállását. Ebből az alkalomból hívták vendégül nemrég Fa Nándort, aki egykoron ebben az intézményben végezte tanulmányait. A híres vitorlás – mára már kiváló üzletember – érdekes élménybeszámolóiról azok sem maradtak le teljesen, akik nem tudták élőben meghallgatni, hiszen útinaplónak is beillő fénykép-tablói, s a kalandjairól szóló rengeteg cikk gyűjteménye még mindig látható az iskola aulájában.

 
Szent Rita Jótékonysági Családi Fesztivál a Bregyóban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 18.

ImageAz Aranyeső Alapítvány „Szent Rita Jótékonysági Családi Fesztivált” rendezett tegnap a Bregyó-közi Sportcentrumban. A program célja az volt, hogy felhívják a figyelmet a beteg, fogyatékkal élő, illetve a mozgássérült gyermekek problémáira, miközben a látogatókat vidám játékokkal és színpadi előadásokkal szórakoztatják.

Tovább...
 
Vásároztunk Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 18.

ImageA Korona Vásár évtizedek óta elmaradhatatlan részét képezi a tavasz-nyáreleji programsorozatnak Székesfehérváron. Idén a tegnapi napot tűzték ki megrendezési időpontjául, amikor az Országalmától egészen a Magyar Király Szállóig húzódó asztalsorok mellett várták az árusok leendő vásárlóikat.

Tovább...
 
<< Első < Előző 951 952 953 954 955 956 957 Következő > Utolsó >>

Eredmények 10473 - 10483 / 10523