Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Egy épületbe költözik az iskola és az óvoda Magyaralmáson Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. május 14.

ImageAz általános iskola épületébe akarja költöztetni a helybeli óvodásokat a Magyaralmási Önkormányzat. A régi óvodába a Polgármesteri Hivatal helyezné át székhelyét, majd egy – már beadott, integrált közösségi szolgáltató – pályázat megnyerése után építenének egy szerény kivitelű Hivatalt, s végső fázisként az Óvodát lebontanák.

Tovább...
 
Akciósan vásárolhatnak virágot a székesfehérváriak Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. május 14.

ImageA Városgondnokság idén is meghirdeti az egynyári virágpalánták vásárát a székesfehérvári lakosok számára. – tájékoztatta szerkesztőségünket a Városgondnokság sajtóreferense, Mészáros Attila, aki elmondta: a romló gazdasági helyzet miatt az eddigi évekhez képest szerényebb feltételek mellett lesz lehetőségük a székesfehérváriaknak palántákat vásárolni.

Tovább...
 
Összegyűjtik a védettséget érdemlő kincseket Zámolyon Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. május 14.

ImageVédettség alá akarja helyeztetni a Zámolyi Önkormányzat a településen található azon természeti és épített kincseket, amelyek még nem tartoznak hivatalosan e kategóriába, ám mindenképpen kiemelt figyelmet érdemelnek. A képviselő-testület már meg is bízta a Területfejlesztési Bizottságot, hogy rendezze katalógusba az említett „értékeket”. Ennek elkészülte után indíttathatják el az eljárást.

Tovább...
 
Családi Nap a Ligetben Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. május 14.

Image„Legyen a család az egészség és a biztonság forrása!” – ezzel a mottóval rendez családi napot holnap délután a Széna Egyesület a Családokért a Bátky Zsigmond utcai ligetben. A program 14:15-kor kezdődik egy felvonulással az Országalmától az Alba Plázához, ahol a MiaManó Színház interaktív műsort az. Ezt követően indul el a menet a Palotavárosba, hogy az érdeklődők megtekinthessék a bohócműsort, a Magyar Királyi Kardforgatók Rendjének bemutatóját, a Mikkamakka játszóház meglepetéseit…

Tovább...
 
Íjász-bemutató és sólyomröptetés is volt Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. május 13.

ImageSólymot röptettek, fákat ültettek, előadásokat hallgattak a növény-és állatvilágról, valamint íjászbemutatón is részt vehettek a pusztavámiak a Madarak és Fák Napján. E napot 1902 óta ünnepelik meg a világon, amikor az európai országok egyezséget kötöttek Párizsban a mezőgazdasági szárnyasok védelméről.

Tovább...
 
Hogyan vélekedik társadalmunk az orvosi műhibákról? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. május 13.

ImageAz orvos is ember – a többség természetesnek veszi az orvosi műhibák előfordulását. - A magyar felnőtt lakosság 64 százaléka gondolja úgy, hogy az orvos is ember és ezért természetes, ha néha hibázik. A megkérdezettek 30 százalékának ugyanakkor jóval radikálisabb a véleménye, szerintük orvosként nem lehet hibázni, hiszen emberéletekről van szó – derül ki a Szinapszis Kft. legújabb, a WEBBeteg.hu egészségportál megbízásából készített felméréséből.

Tovább...
 
Dr. Áder János fórumot tartott Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. május 13.

ImageÓriási tömeg fogadta tegnap este Dr. Áder Jánost Székesfehérváron, a Szent István Művelődési Háznál. Az Országgyűlés alelnöke, Európai Parlamenti képviselőjelölt nyilvános fórumára a Szent István teremben került sor, ahol üres széket nem is lehetett látni…

Tovább...
 
Kitűntetések az Ápolók Napján Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. május 13.

ImageAz Ápolók Nemzetközi Napja alkalmából ünnepséget rendeztek a Fejér Megyei Szent György Kórház Romhányi Auditóriumában. A programon három kitüntetést is átadtak: Kovács Mária (Infektológiai osztály) kapta az Év Ápolója díjat, Kusztor Attiláné (Reumatológiai szakrendelés) az Év Asszisztense lett, Német Mária (a Szállítási osztály csoportvezetője) pedig a Tiszteletbeli Ápoló címnek örülhetett.

 
Foglakoztatásból elégtelen Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2009. május 12.

ImageCzomba Sándor napirend előtti felszólalásában arra hívta fel a figyelmet: az elmúlt napokban újabb megrázó adatok jelentek meg a magyar munkanélküliségről. A nyilvántartott álláskeresők száma 2009 áprilisában 569 ezer fő, ami 126 ezer fővel több, mint az elmúlt év azonos időszakában. Utoljára 1994-ben volt ilyen mértékű a munkanélküliség - mondta el a fideszes képviselő, hozzátéve: a korábbi években áprilisban csökkent ez a létszám, most viszont növekszik. "Ez azt mutatja fehéren, feketén, hogy gyakorlatilag a magyar gazdaság áll" - jelentette ki.

Tovább...
 
A Magyar Műszaki Értelmiség Napja - a GEO-ban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. május 12.

ImageIdén harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Magyar Műszaki Értelmiség Napja Budapesten, és első alkalommal a fővároson kívül, Székesfehérváron. A program rendezője a Fejér Megyei Mérnöki Kamara, valamint a MTESZ. Dr. h.c. Dr. Szepes András, a Fejér Megyei Mérnöki Kamara elnöke elmondta honlapunknak, hogy a kétnapos esemény-sorozat május 14-én kezdődik egy tudományos és műszaki konferenciával, amelyen Magyarország energia- és energetikai helyzetét elemezik a résztvevők.

Tovább...
 
Esze István lett az Év Tűzoltója Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. május 12.

ImageEsze István tű. zászlós, a székesfehérvári tűzoltóság szerparancsnoka kapta idén a Székesfehérvár Megyei Jogú Város Közgyűlése által alapított Év Tűzoltója díjat. A kitüntetést ünnepélyes keretek között adták át a tűzoltónak, aki hazai és nemzetközi versenyeken is igen szép eredményeket ért el a tűzoltóság versenycsapatában, illetve egyéni indulásai során.

Tovább...
 
<< Első < Előző 951 952 953 954 955 956 957 958 959 960 Következő > Utolsó >>

Eredmények 10473 - 10483 / 11562