Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Nem a közalkalmazottak tehetnek a válságról Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 14.

Image"A kormány arcátlan módon 20 ezer forinttal akarja kiszúrni a közszférában dolgozók szemét, miközben a brutális megszorító intézkedések - bérbefagyasztás és a 13. havi bér elvétele - rég nem látott nehéz helyzetbe hozzák a közalkalmazottakat és családjaikat. Pedig nem a közalkalmazottak, hanem Gyurcsány Ferenc és kormánya tehet arról, hogy hazánk végzetesen legyengült, és Európa szégyenpadjára került."- olvashatjuk Dr. Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivőjének mai közleményében.  

 
Parlamenti Ifjúsági Nap Nyomtatás E-mail
Írta: Fidelitas   
2008. november 13.

ImageAz Európai Ifjúsági Hét zárásaként az Országgyűlés felső-házi termében a Mobilitas Országos Ifjúsági Szolgálat Parlamenti Ifjúsági napot szervezett.A programon beszámoltak a helyi konzultációk eredményeiről, melyből kiderült, hogy a fiatalok számára legfontosabb de egyben a legnehezebben elérhető célkitűzések a munkahely megszerzése, a családalapítás és az önálló élet elkezdése, tehát az otthonteremtés. Ágh Péter, a Fidelitas ügyvezető alelnöke beszédében rámutatott: a kormány ezeknek a célkitűzéseknek - is - hadat üzent.

Tovább...
 
Műanyag hulladék-gyűjtés az Öreghegyen Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 13.

A „rendes” szemétgyűjtő járattal érkeznek azok a szelektív hulladékgyűjtő autók, amelyek az Öreghegyet járják november végéig, s az egyik héten a papírt, a másik héten pedig műanyagot szállítják el. A Depónia Kft. 750 helyi ingatlanon próbálja ki a „zsákos” gyűjtést: a lakók sárga színű zsákokba helyezik el a hulladékokat a kukák mellé állítva. A cég azt tervezi, hogy e rendszert Székesfehérvár összes családi házánál bevezeti majd.

 
Pályaválasztási kiállítás a Köfémben Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 13.

ImagePályaválasztási kiállítást szervez mától a Közép-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ a Köfém Sportcsarnokban – mintegy hatvan kiállító részvételével. Regionális szinten ez a második ilyen program, amely keretében három napon át várják a fiatalokat, akik segítséget kapnak a pálya-, szakma- és iskolaválasztáshoz. A rendezvény újdonsága, hogy az intézmények csoportosan mutatkoznak be, s a látogatók gyakorlati bemutatókkal (is) informálódhatnak a hiányszakmákról.

 
Gyurcsány Ferenc szembemegy Európával Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 12.

Image"Gyurcsány Ferenc és kormánya félrekezelte a válságot, ami miatt Magyarország súlyos problémákkal találta szemben magát." - áll dr. Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivőjének közleményében - "Tíz éves mélypontra jutott a magyar vállalkozások helyzetét tükröző konjunktúra-index, ez a munkanélküliség drámai emelkedésével és a magyar családok még nehezebb helyzetbe kerülésével fenyeget. Gyurcsány Ferenc szembemegy Európával, a Fidesz azonban a válságkezelés európai útját javasolja Magyarországnak, melynek középpontjában az adócsökkentés és a gazdasági növekedés állnak."

 
Víziközmű Társulat alakul Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 12.

Az érintett ingatlantulajdonosok figyelmébe ajánljuk a következő programot: alakuló közgyűlést tart a Kohéziós Alap támogatásával létrejövő Fehérvári Szennyvízcsatorna-építő Víziközmű Társulat november 17-én (hétfőn), 18 órától az Arév Sportcsarnokban (Székesfehérvár, Gáz u. 19.). A regisztráció 17 órakor kezdődik - a rendezvény mindenki számára nyitott!

 
Sárospataki Országos Választmány beszámoló Nyomtatás E-mail
Írta: Demeter Zita, a Fidelitas Országos Választmányának tagja   
2008. november 12.

ImageA Fidelitas soron következő 2008. november 7-8- ig tartó Országos Választmányának Sárospatak adott otthont. A város történelmi, politikai jelentősége kiemelkedő, hiszen 800 évvel ezelőtt itt született Árpád-házi Erzsébet, a vár hősiesen állta a sarat a Rákóczi szabadságharc küzdelmei alatt, valamint nagy múltú iskolaváros a "Bodrogparti Athén" jelzőt is méltán vívta ki magának, s mintegy 300 évvel korábban ugyanitt került megrendezésre Magyarország kuruc országgyűlése. Többek között ezen évforduló alkalmából esett a választás eme festői szépségű zempléni helyszínre.

Tovább...
 
Útlezárás Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2008. november 12.

Tisztelettel tájékoztatjuk a Lakosságot és a Gépjárművezetőket, hogy 2008. november 16-án (vasárnap) a Sóstói Stadionban megrendezésre kerülő labdarúgó mérkőzés miatt a Csíkvári út Széchenyi út és Állatkórház közötti szakasza 15.00 órától 20.00 óráig a gépjárműforgalom elől lezárásra kerül. A lezárás miatt a „11” jelzésű helyi autóbuszjárat az alábbi terelőútvonalon közlekedik: Széchenyi u. – Horvát I. u. – Balatoni. u. – Rádió u. (vasúti átjáró)– Vásárhelyi u.

Tovább...
 
Élőlánc mozgalom a falusi iskolák megmaradásáért Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 11.

Az Élőlánc a jövő évi költségvetés tárgyalásának időszakában nyílt levélben fordul a parlamenti képviselőkhöz, hogy immár sokadszor felhívja a törvényhozók figyelmét a kistelepülési iskolák tarthatatlan helyzetére, a szabályozásokban rejlő diszkriminatív elemekre, a falusi iskolák megtartásának fontosságára. – kaptuk a hírt Farkas Gabriella sajtóreferenstől, aki eljuttatta hozzánk az említett iratot, amelyet alább Önök is elolvashatnak.

Tovább...
 
Levél Csángóföldről Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 11.

ImageEgy Csándóföldről érkezett levélre hívta fel figyelmünket Kádár Sándorné, az Öreghegyi Plébánia Karitász Csoportjának egyik önkéntese, aki már régóta részt vesz a csángó gyermekek magyar nyelvű oktatásának támogatásában a „keresztszülő programon” keresztül. Az alább közölt levelet a gyermekek tanárai írták, akik Magyarországról, illetve Erdélyből mennek Csángóföldre, hogy - sokszor igen nehéz körülmények között - foglalkozzanak az ottani fiatalokkal.

Tovább...
 
Príma Díj a legjobbaknak Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 11.

ImageKiosztották a Fejér Megyei Príma Díjakat. Az ünnepségre a Megyeháza Dísztermében került sor, ahol Sohonyai Edit író, dr. Guseo András, kandidátus, kutató orvos és az Alba Volán jégkorongcsapata vehette át a kitüntetéseket: Nagy Benedek szobrászművész emlékplakettjét és az elismeréssel járó 1-1  millió forintot. A közönségdíjat Flaschner Kálmán műköszörűs kapta, akinek egy hatszemélyes adriai hajóút lett a jutalma. Az év vállalkozója címet a VOSZ megyei elnöksége az Alba Mineral Kft.-nek és a Szivárványnet Kft.-nek ítélte oda.

Tovább...
 
<< Első < Előző 951 952 953 954 955 956 957 958 959 960 Következő > Utolsó >>

Eredmények 10473 - 10483 / 11075