Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Hasznos és káros vadon termő növények Nyomtatás E-mail
Írta: PatikaMagazin   
2018. május 17.
ImageElőfordul, hogy jóhiszeműen olyan növénnyel egészítjük ki étrendünket, ami inkább árt, mint használ, sőt akár mérgezést is kiválthat. Ráadásul a gyógynövények nem megfelelő alkalmazása, például a túlzásba vitt gyógytea fogyasztás is okozhat kárt – figyelmeztet Dr. Kéry Ágnes, a Semmelweis Egyetem Farmakognózia Intézet docense.
Tovább...
 
Hogyan és miért szívja vérünket a szúnyog? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2018. május 17.
ImageNincsen vízpart szúnyog nélkül, ha elbúcsúzik a fürdőzőktől a Nap, és a közelgő est előcsalogatja a kis vámpírokat. Lehet zsibongó kerti party, nyugodt olvasgatás a verandán vagy romantikus andalgás a csillagokat – és a szív dobogásának hevességét – kémlelve: a szúnyogok jönnek, látnak és szívnak!
Tovább...
 
Virágálom a barokk jegyében Nyomtatás E-mail
Írta: Paulik Anna   
2018. május 17.
ImageA pünkösdi hétvégén ismét virágba borul a fehérvári belváros. A virágkötő mesterek ebben az esztendőben a Barokk évhez kapcsolódva alkotnak, e stílus jegyében készülnek majd a kompozíciók, amelyekre idén is szavazhat a közönség. Nem marad el a „Kisinasok” versenye sem, a benevezett diákcsapatok munkáját a Fő utcán követhetik az érdeklődők. A Mátyás király-emlékműnél koncertek, családi programok várják a fehérváriakat.
Tovább...
 
Mézes-méhes programok Mohán Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2018. május 17.
ImageSzombaton nyílt nap lesz a mohai az Apiterápiás Házban: Antal István méhészmester várja azokat, akik szívesen kipróbálnák a kaptárlevegő gyógyító hatását. A méhészeti bemutatók mellett sok finomságot és még több új ismeretet kínál a hétvégi program.
Tovább...
 
Parkfelújítás kezdődik a Jávor Ottó téren Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2018. május 17.
ImageElkezdődnek a parkfelújítási munkák a Jávor Ottó téren: az Önkormányzat a tavalyi parkolóépítés tervezésével egy időben határozott a park felújításáról, 253 millió forint összértékben. A tervek szerint a téren lévő három köztéri emlékmű új elrendezéssel, a park megszépült, virágosabb környezetben és új burkolat kialakításával, sétányokkal, szökőkúttal várja a jövőben az arra sétálókat. Itt kap helyet a születések parkja, továbbá a beruházással megújul a közvilágítás is. A munkálatokkal várhatóan szeptemberre végeznek.
Tovább...
 
Kettlebell Európa-bajnok lett Pető Ferenc! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2018. május 16.
ImageAmatőr Európa-bajnoki címet szerzett Pető Ferenc! A móri fiatalember a Kecskeméten megrendezett IUKL Kettlebell Európa-bajnokságon bizonyította be tudását.
Tovább...
 
Megyei Polgárőr Nap a tóparton Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2018. május 16.
ImageAz idén Velencén, a Kastélyparkban kerül megrendezésre a Fejér Megyei Polgárőr Nap június 2-án.
Tovább...
 
Imádják a madarak a megújult Sóstót Nyomtatás E-mail
Írta: Fejér Tamás   
2018. május 16.
ImageSárfutó és gólyatöcs, bíbic és üstökös réce, gulipán és szárcsa – igazi madárparadicsom lett a Sóstó Természetvédelmi Terület. Kell legalább egy-két év mire beáll az ökoszisztéma, de az már most látszik, hogy a fertős jellegű, sokszínű vidéket, nyílt vízfelületekkel, tocsogós mocsarakkal és új költőszigetekkel imádják a madarak.
Tovább...
 
Székesfehérvári sikerek az országos Sajtófesztiválon Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2018. május 16.
ImageKét székesfehérvári elismerést adtak át az országos Sajtófesztiválon. A Táska Rádió fiatal műsorvezetői, Havasi Maja és Molnár Eszter első helyezés értek el egy a bántalmazásról szóló műsorukkal, a rádió programigazgatója, Ollerinyi Tamás pedig az év mentora díjat vehette át.
Tovább...
 
Ingyenes parkolás naponta egy órára a II. övezetben Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsanna   
2018. május 16.
ImageJelentős könnyebbséget hozhat a rövid időre a Belvárosba érkező autósoknak az a tervezet, amelyet a parkolási rendelet módosítására vonatkozóan pénteki ülésén tárgyal majd a közgyűlés. A tervek szerint az első órában ingyenesen lehetne parkolni a legtöbbek által használt fizetős övezetben NFC kártyával, megkönnyítve ezzel a napi ügyintézést, a belvárosi intézmények felkeresését, a bevásárlást.
Tovább...
 
Ciprusi diákokat köszöntöttek a Városházán Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2018. május 16.
ImageCiprusi diákokat fogadott és köszöntött Székesfehérvár Önkormányzata nevében Mészáros Attila alpolgármester. A vendégek a II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola partnerintézményéből érkeztek. A Városházán a küldöttség megtekintette a Dísztermet és a Szent Korona hiteles másolatát. A ciprusi diákok csütörtökön balettműsorral lépnek fel az iskola hagyományos kulturális gáláján.
Tovább...
 
<< Első < Előző 961 962 963 964 965 966 967 968 969 970 Következő > Utolsó >>

Eredmények 10594 - 10604 / 20492