Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Zöldség- és gyümölcsvarázs az István Király Iskolában Nyomtatás E-mail
Írta: Gáspár Péter   
2018. május 16.
ImageZöldség- és gyümölcsvarázs témanapot rendezett kedden az István Király Általános Iskola. A nap keretében interaktív tanórákkal, salátakészítéssel és kreatív egészségmegőrző foglalkozással is várták a diákokat. Az idei évben a „Menő menzák az iskolákban” pályázaton 20 millió forintot nyert az intézmény, ennek keretében számos rendezvényen népszerűsítik a fitt életmódot.
Tovább...
 
Érbetegségszűrés lesz jövő szombaton Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2018. május 16.
ImagePerifériás érbetegség-szűrésre várják a lakosokat május 26-án, szombaton A Szabadművelődés Házában. A prevenciós programra, valamint a rizikófaktorok révén kapcsolódó magas vérnyomás világnapjára és a szintén májusi dohányzásellenes világnapra Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok és Dr. Balsay Miklós diabetológus főorvos hívták fel a figyelmet. A szűrőnap regisztrációhoz között, az 55-70 éves korú lakosokat várják.
Tovább...
 
Spenót - a szuperélelmiszer! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2018. május 16.
ImageEperbokrok mellett, kerti vízcsapot átölelve, a kaprok között játszadozva, de még a salátákhoz odasimulva is található spenót a szüleim kertjében. Nem szándékosan, s mégcsak nem is bódult állapotban vetette szanaszét anyukám ezt a sokak által nem kedvelt, ámde rendkívül értékes növényt, hanem a szél rakosgatta ide-oda, a veteményes minden egyes pontjára, mint sakktáblán a bábukat szokás. S nem is újkeletű ez a spenót-játék, hanem immár negyvenéves.
Tovább...
 
Nemzetközi családnap és szelíd motorosok felvonulása várta a családokat Nyomtatás E-mail
Írta: SZÉNA   
2018. május 15.
2018 aCsaládok éve, melyhez kapcsolódóan a SZÉNA Egyesület számos programot szervez ebben az évben. Egyik kiemelt rendezvényük a Nemzetközi Családnap volt, melynek fővédnökei Spányi Antal megyés püspök és dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár Polgármestere voltak.
Tovább...
 
Kertészkedés  ízületkímélő módon Nyomtatás E-mail
Írta: PatikaMagazin - izuletor.hu   
2018. május 15.
ImageA kerti munka nem csupán fárasztó, de az ízületeket is rendkívül megterheli. Korosztálytól függetlenül fokozottan így van ez tavasszal, a téli pihenő után. Akinek porckopása vagy ízületi fájdalmai vannak, különösen megterhelőnek érezheti az első pár napot.
Tovább...
 
Tavaszi pollenharc - Kerülj ki belőle győztesen! Nyomtatás E-mail
Írta: PatikaMagazin   
2018. május 15.
ImageA tavaszi virágbontás az allergiásoknak nem okoz feltétlen örömet, hisz a levegő megtelik pollenekkel, magukkal hozva a tavaszi allergia kellemetlen tüneteit. Egy kis odafigyeléssel azonban a tavasz nem csak orrfújásból fog állni.
Tovább...
 
Finisben a Sóstó-rehabilitáció Nyomtatás E-mail
Írta: Fejér Tamás   
2018. május 15.
ImageHamarosan befejeződik a Sóstó Természetvédelmi Terület rehabilitációja, a látványos átalakulást helyszíni bejáráson nézték meg a székesfehérvári képviselők. A helyi és országos védettséget is élvező, több mint 200 hektáros terület megmentése és ökológiai szemléletű rehabilitációja több mint 700 millió forintos kormányzati forrásból valósul meg.
Tovább...
 
II. András király szellemi vetélkedő Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2018. május 15.
ImageCsütörtökön rendezi az Alba Regia Nyugdíjas Egyesület II. András király címmel kiírt szellemi vetélkedőjének az elődöntőjét – idén összesen 21 csapat részvételével. Az elmúlt évek hagyományait folytatva a város történelmét feldolgozó versenyen a királytéma mellett a török uralom, valamint az utcák fehérvári kötődésű névadói is szerepelnek. Az eredményhirdetés pénteken délelőtt lesz, a döntőbe hat csapat juthat be.
Tovább...
 
XXXIII. Alba Regia Éremgyűjtő Találkozó a Művészetek Házában Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2018. május 14.
A Fejér Megyei Művelődési Központ Művészetek Háza adott otthont az országos éremgyűjtő találkozónak, amely a Magyar Éremgyűjtők Egyesülete Fejér Megyei Alba Regia Szervezetének hagyományos tavaszi rendezvénye.
Tovább...
 
A szív parancsa mindig a legfontosabb! Nyomtatás E-mail
Írta: "Vigyázó kéz" Gyermekvédelmi Egyesület, Csordás Csilla   
2018. május 14.
ImageTripla esküvőt szervezett három, volt állami gondozott családos párnak a „Vigyázó kéz” Gyermekvédelmi Egyesület. A fiatalokat Székesfehérvár polgármestere, dr. Cser-Palkovics András adta össze a Hiemer-ház báltermében.
Tovább...
 
Mi okozhat köhögést? Nyomtatás E-mail
Írta: PatikaMagazin   
2018. május 14.
ImageGyakori légúti megbetegedések jellegzetes tünete a köhögés. A panaszok hosszabb időn át is jelentkezhetnek, de mi állhat az elhúzódó köhögés hátterében?
Tovább...
 
<< Első < Előző 961 962 963 964 965 966 967 968 969 970 Következő > Utolsó >>

Eredmények 10605 - 10615 / 20492