Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Készítsünk húsvéti díszeket! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2018. március 30.
ImageHa húsvét, akkor nyúl. Ha pedig szabadidő, akkor kézműveskedés. Fonjuk össze a kettőt így nagyszombat felé közeledve, a feltámadást ünnepelve, s készítsünk nyuszis díszeket!
Tovább...
 
Nincsen húsvét barka nélkül Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2018. március 30.
ImageNincsen húsvét barka nélkül. De, hogy miért alakult ki a barkás díszítés hagyománya, azt kevesen tudják: virágvasárnap ünnepli a kereszténység Jézus bevonulását Jeruzsálembe. Az emberek a Biblia szerint e napon pálmafaágakat lengetve fogadták a Megváltó érkezését. Hazánkban viszont az időjárás nem igazán kedvez a pálmafának - kiváltképp kora tavasszal -, így a magyarok e trópusi növényt fűzfajok vesszőivel helyettesítik, többnyire fűzfabarkával.
Tovább...
 
Ibolya: parfüm-alapanyag, édesség  és szerelmi bájital Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2018. március 30.
ImageAz ibolya kiváló lázcsillapító, nyugtató, bőrápoló, vérnyomáscsökkentő, hatékony megoldást jelenthet álmatlanság ellen, felhasználható sütemények, saláták és koktélok ízesítéséhez, ezen kívül illóolajok és parfümök alapanyagául is szolgál – miközben gyönyörködni is lehet szépséges virágában.
Tovább...
 
Szolgálatba állt az új elektromos kisteherautó a Városgondnokságnál Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2018. március 30.
ImageÚjabb autóval bővült a Városgondnokság eddig öt darabból álló elektromos haszongépjármű-parkja. A Nemzetgazdasági Minisztérium másfélmillió forinttal támogatta a 6 és félmillió forint értékű kisteherautó beszerzését. Tegnap délután a cég udvarán adták át a környezetbarát, rendkívül csendes autót, melyet belvárosi köztisztasági feladatokra fognak használni.
Tovább...
 
Dr. Altorjay András a Deák Dénes Alapítvány kuratóriumában Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsanna   
2018. március 30.
Kuratóriumi ülést tartott a Deák Dénes Alapítvány a Városházán. A résztvevők egyhangúlag javasolták Dr. Altorjay Andrást, hogy a Székesfehérvári Törvényszék jegyezze be a kuratórium új tagjaként. Döntöttek az ösztöndíjpályázat kiírásáról is, május 31-éig várják a művészettörténészek, várostörténészek, illetve e tudományterületek doktori iskola hallgatóinak jelentkezését.
Tovább...
 
Csehországban jártak a fehérvári szinkronkorisok Nyomtatás E-mail
Írta: Fejér Tamás   
2018. március 30.
ImageKét csapattal képviselte magát a cseh Jihlavában rendezett nemzetközi szinkronkorcsolya versenyen a székesfehérvári egyesület. A legkisebbekből álló Pingvinek az eggyel idősebbek között versenyezve is a dobogó közelébe kerültek, a felnőtt csapat pedig pontszámban majdnem megismételte a Budapest Kupán elért rekorderedményét.
Tovább...
 
Megújulnak az Oncsa telepi járdák Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2018. március 29.
Három Oncsa telepi utcában újulnak meg a járdák a következő hetekben. A Hajnal, az Agyag és az Orgona utcákban a mai munkaterület-átadást követően az építkezés húsvét után kezdődik és május 31-ig befejeződik. A részleteket helyszíni sajtótájékoztatón ismertette Földi Zoltán önkormányzati képviselő.
Tovább...
 
Húsvéti koncert a szimfonikusokkal Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2018. március 29.
ImageHúsvéti koncertjére invitálja a hallgatóságot az Alba Regia Szimfonikus Zenekar. Az április 5-i, csütörtök esti eseményre a Fehérvári Jegyirodában, a Vörösmarty Színházban és a zenekar honlapján is lehet jegyeket vásárolni.
Tovább...
 
A húsvéti hétvégén ingyen látogathatóak a múzeumok Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2018. március 29.
ImageA múzeumkedvelők a húsvéti ünnepi hétvégén péntektől vasárnapig ingyenesen látogathatják a Szent István Király Múzeum nyitva tartó kiállítóhelyeit. Tizenegy helyszínen várják aktuális és állandó tárlatok a közönséget.
Tovább...
 
Nyuszicsomaggal és étellel segítettek Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2018. március 29.
ImageLegújabb jó szokásához hűen a felnőtteket - immár hagyományos - meleg étel- és ruhaosztásával, a gyerekeket - a közelgő Húsvét jegyében - nyuszicsomaggal és bejglivel várta a Velencei és Velencei-tó Környéki Nagycsaládosokért és Rászoruló Családokért Alapítvány a szervezet klubháza előtt. A karitatív akcióból kivette a részét Velence polgármestere, Koszti András is, aki évek óta támogatja a szervezet tevékenységét.
Tovább...
 
<< Első < Előző 971 972 973 974 975 976 977 978 979 980 Következő > Utolsó >>

Eredmények 10715 - 10725 / 20393