Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Szombaton a Polgármesteri Hivatal is ügyfélfogadást tart Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2018. március 09.
ImageA többi közhivatalhoz hasonlóan a közelgő nemzeti ünnep kapcsán változik Székesfehérvár Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának ügyfélfogadási rendje is. Március 10-én, szombaton pénteki munkarend szerint fogadják az ügyfeleket, míg március 16-án, pénteken zárva tart a Hivatal.
Tovább...
 
Játékos médiafoglalkozás a leendő elsősöknek Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2018. március 08.
ImageTéged is vár a Bory-vár! mottóval folytatódik a leendő elsősöknek szóló programsorozat a Bory Jenő Általános Iskolában. Március 8-án, csütörtökön délután média- és rajzfoglalkozást szervez az intézmény, közben a szülőknek tájékoztatót tartanak.
Tovább...
 
Kutass naspolya után a hó alatt! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2018. március 08.
ImageA naspolyának nagyon magas a C-vitamin-, B- és E-vitamin-, vas-, kalcium-, kálium-, mangán- és cinktartalma, s mellette rengeteg pektint tartalmaz, ami a koleszterint szinten tartja. Sőt, még a magját is fel tudjuk használni: főzetét vesekő hajtására vehetjük elő. Ezen kívül számtalan finomság készülhet a gyümölcsből – csupán az élvezet kedvéért.
Tovább...
 
Hóvirág: a kikelet és a remény szimbóluma Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2018. március 08.
ImageAz Odüsszeia az egyik kedvenc olvasmányom volt ifjú koromban. Élvezettel olvastam Homérosz méltán elhíresült eposzát, mely végtelen izgalmakat rejtett számomra. Zombik ugyan nem voltak benne, de azért akadt bőven egyszemű szörny, emberevő szörnyeteg és félelmetes örvény is, úgyhogy a mai fiataloknak is ajánlom, lesz olyan élvezetes, mint a Kaptár első részei, vagy a Gyűrűk ura. S már ebben a történetben is feltűnt egy bájos növény: a hóvirág!
Tovább...
 
A C-vitamin-hiány ma is gyakori Nyomtatás E-mail
Írta: Dr. Budai Marianna PhD szakgyógyszerész - PatikaMagazin   
2018. március 08.
ImageAz emberi szervezet nem tud C-vitamint (aszkorbinsavat) előállítani, mivel a szervezetünkben nem található meg a vízoldékony vitamin előállításának egyik utolsó lépéséhez szükséges úgynevezett L-gulonolakton-oxidáz enzim. Ennek ellenére a XXI. században, az iparilag fejlett országokban a C-vitamin hiánybetegségének, a régi korokból ismert skorbutnak a kialakulása meglehetősen ritka. Bebizonyosodott azonban, hogy a C-vitamin szervezetbeni szerepe messzemenően túlmutat a skorbut megelőzésén.
Tovább...
 
Mindent a vérnyomásról Nyomtatás E-mail
Írta: Egészségtükör   
2018. március 08.
ImageMi a vérnyomás? Az a nyomás, amivel az erekben áramló vér az artéria falát nyomja. Cikkünkben a vérnyomás-betegségek, elsősorban a magas vérnyomás természetéről és kialakulásának okairól olvashat.
Tovább...
 
Nőnapra Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2018. március 08.
ImageKöszöntjük hölgy olvasóinkat nőnap alkalmából!
Tovább...
 
Változások a munkarendben Nyomtatás E-mail
Írta: Szakonyi Balázs   
2018. március 07.
Nemzeti ünnepünkhöz, március 15-éhez közeledve munkanap-áthelyezések lesznek a munkálta-tóknál, így a Fejér Megyei Kormányhivatalban is.
Tovább...
 
Birodalmi lépegető tarolta le a Távirda utcát! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2018. március 07.
ImageAkár ez is állhatna egy bulvárújság címlapján vezető hírként, amit egy hitelesnek tűnő fotó igazolhatna is (hogy minél jobban fogyjon a nyomtatott sajtótermék). Erről azonban szó sincs, bár fénykép az van az említett „eseményről”, amit alább meg is mutatok.
Tovább...
 
Kurkuma - Már az ájurvédában is írnak jótékony hatásairól Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2018. március 07.
ImageVolt egy csodálatosan szép kurkumám. Igen, arról a fűszernövényről van szó, amely élénksárga színével és különleges aromájával azonnal aktivizálja az ízlelőbimbókat mindenkinél, aki szereti az ázsiai ízeket, és Pavlovi reflexként e növény neve hallatán már indul is a nyálelválasztás. A gyógyhatással is bíró indiai sáfrány különleges dísze lehet a szobánknak, kertünknek - ha nem megenni szeretnénk, csupán gyönyörködni benne.
Tovább...
 
Ezért fájdul meg a torkunk Nyomtatás E-mail
Írta: Dr. Kerekes Judit gyermekgyógyász - PatikaMagazin   
2018. március 07.
ImageA torokfájás viszkető, kaparó, csiklandozó, szúró, égő érzés vagy gombócérzet a torokban. Nagyon kellemetlen, megnehezíti a nyelést, sokszor a beszédet is, zavarva a mindennapi tevékenységet, de leginkább az éjszakai pihenést. Vírus és baktérium egyaránt okozhatja a kellemetlen tüneteket – mondja Dr. Kerekes Judit.
Tovább...
 
<< Első < Előző 981 982 983 984 985 986 987 988 989 990 Következő > Utolsó >>

Eredmények 10803 - 10813 / 20385