Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Kati néni a legszebb korba lépett - beszélgetés Kocsis Balázzsal Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2020. november 26.
Tegnap volt 19 esztendeje annak, hogy ünnepélyes keretek között, Katalin-napon felavatták Kati néni szobrát a Liszt Ferenc utcában. Nagy esemény volt ez 2001-ben, hiszen számos bonyodalom, szakhatóságokkal folytatott „pörlekedés” előzte meg.
Tovább...
 
Elhunyt Klecska Ernő újságíró Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2020. november 26.
Nagy veszteség érte Székesfehérvár közösségét: elhunyt Klecska Ernő mérnök-közgazdász, újságíró, a Fejér Megyei Hírlap volt lapszerkesztője. A város ismert publicistája 57 évet élt.
Tovább...
 
Új erdősávok a városban Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2020. november 26.
Több mint 9 hektár új erdőt telepít Székesfehérváron az elkövetkezendő héten a Városgondnokság és a VADEX. Így a most ültetendő, többnyire tölgy és szil összetételű területekkel összesen 12 hektár új erdővel gazdagodik Székesfehérvár közössége. A telepítések a mai napon a Hübner András utca melletti területen kezdődtek meg, ahol a szakemberek 27500 tő erdészeti csemetét telepítenek. Dr. Cser-Palkovics András polgármester a fásítás kapcsán azt mondta, hogy a Fehérvár Tüdeje Program a jövőben sem áll meg.
Tovább...
 
Mi ketten és a pénz – Mihalec Gábor előadása Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2020. november 26.
Zárul a Székesfehérvári Egészségfejlesztési Iroda családdal, házassággal, szülői szerepekkel kapcsolatos online programsorozata. November 26-án, csütörtökön az iroda Facebook oldalán Mihalec Gábor ismert család- és párterapeuta tart előadást arról, hogy az anyagi körülményeknek milyen hatása van a párokra, a családokra, és a pénz miként lehet erőforrása a kapcsolatoknak.
Tovább...
 
Adventi készülődés, lelki feltöltődés Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2020. november 26.
Az advent első hétvégéjén közös készülődésre hívja a közösség tagjait és minden érdeklődőt a Székesfehérvári Református Gyülekezet. A járványhelyzet miatt a személyes találkozásra, a közös munkára az online tér ad lehetőséget.
Tovább...
 
Idén is várja az adományokat az ICSKE és a Székesfehérvári Szociális Alapítvány Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2020. november 26.
Rendkívül nehéz helyzetbe hozta a rászoruló családokat és időseket a járvány Székesfehérváron is. Az ő megsegítésükre szervez karácsonyi adománygyűjtést a Székesfehérvári Szociális Alapítvány és az ICSKE. Mindkét karitatív szervezetnek van irodája a Sarló utcában, ahol előre egyeztetett időpontban lehet leadni a cipődobozos ajándékokat, a tartós élelmiszereket, és szeretettel várják cégek, boltok felajánlásait is.
Tovább...
 
Péntektől aszfaltoznak a Mártírok útján Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2020. november 26.
Megkezdődnek a helyreállítási, aszfaltozási munkák a Mártírok útja – Seregélyesi út csomópontban a Mártírok útján zajló csapadékcsatorna-építési munkálatok kapcsán. Bár a csomópontban minden irányú ki- és beközlekedés biztosított marad, a sávmegszűnések és korlátozások miatt torlódásokra kell számítani. Az aszfaltozási munkák november 27-től, péntektől előreláthatóan december 2-ig, szerdáig tartanak.
Tovább...
 
Elmarad az Adventi Jótékonysági Est Fehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2020. november 25.
Idén tartották volna meg 15. alkalommal az Adventi Jótékonysági Estet Székesfehérváron, a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban. A program sajnos elmarad, ám a pénzadományokat köszönettel fogadják a szervezők a párkányi Szent Imre Egyházi Óvoda és a bácskossuthfalvi Napsugár Református Óvoda megsegítésére.
Tovább...
 
Karácsonyi adománygyűjtő akció lesz hétvégén Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2020. november 25.
Országos karácsonyi adománygyűjtő akciót szervez a hétvégén a Magyar Élelmiszerbank Egyesület. Péntektől vasárnapig a TESCO, az ALDI, az AUCHAN és a METRO áruházakban található gyűjtőpontokon várják az élelmiszeradományokat, melyeket karitatív szervezeteken keresztül juttatnak el a rászorulóknak.
Tovább...
 
A közösségi térbe költözött az adventi vásár Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2020. november 25.
Kézművesek, kistermelők, szárnyaikat próbálgató vállalkozók és a vásárlók folyamatosan bővülő köre alkotja a #vegyélfejért. A november elején életre hívott kezdeményezés célja, hogy a járvány miatt elmaradt karácsonyi vásárok résztvevői új, virtuális helyszínen ajánlhassák portékáikat. A kezdeményezés pozitív fogadtatását jól jelzi, hogy a tagok száma tízről két hét alatt közel 4000 főre nőtt – mondta el a csoport létrehívója, Berdó-Kovács Erika.
Tovább...
 
Hisztitréning Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Illdikó   
2020. november 25.
A Széna Egyesület következő online Szülőakadémia-programja a hisztihez kapcsolódó problémakört járja körbe Németh Ádám tréner vezetésével. A szerdai-csütörtöki rendezvényre a korlátozott létszám miatt előzetesen kell jelentkezni!
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 12 - 22 / 14161