Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Kutyafestés az új őrület és egyre jobban terjed Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2018. február 16.
ImageSokáig úgy tudtam, hogy csak az emberek festik be a hajukat – és egyéb szőrzetüket (igen, vannak olyanok…) -. ha elkezdődött az őszülés folyamata, vagy ha erőteljes külső változtatásra vágynak. Aztán az utóbbi években kezdtem egyre több piros és zöld kutyust felfedezni az utcán, és lassacskán rájöttem arra, hogy a Milka csoki lila tehene és gyerekkorom kedvenc rózsaszín párduca igenis létezik/létezhet.
Tovább...
 
A kutyák is influenzával küzdenek Nyomtatás E-mail
Írta: Egészségtükör   
2018. február 15.
ImageA kutyainfluenza egy még "felemelkedőben lévő betegség", és az Egyesült Államokban élő kutyák többsége még nem találkozott vele. Ez azt jelenti, hogy a megfertőződött állatok nagyjából 80 százalékánál influenzaszerű tünetek jelentkeznek, például köhögés, tüsszögés, orrfolyás, bódultság, láz és/vagy étvágycsökkenés.
Tovább...
 
Kurkuma - Már az ájurvédában is írnak jótékony hatásairól Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2018. február 15.
ImageVolt egy csodálatosan szép kurkumám. Igen, arról a fűszernövényről van szó, amely élénksárga színével és különleges aromájával azonnal aktivizálja az ízlelőbimbókat mindenkinél, aki szereti az ázsiai ízeket, és Pavlovi reflexként e növény neve hallatán már indul is a nyálelválasztás. A gyógyhatással is bíró indiai sáfrány különleges dísze lehet a szobánknak, kertünknek - ha nem megenni szeretnénk, csupán gyönyörködni benne.
Tovább...
 
Székesfehérvári jelöltek a Családháló díjra Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2018. február 15.
ImageA Családháló díjra idén három székesfehérvári jelölés is érkezett: a Napraforgó Bölcsőde és Teleki-Horváth Renáta kisgyermeknevelő, valamint Turáni-Kerkay Zita védőnő szerepelnek a kiemelkedő családtámogató intézmények, illetve személyek között. A jelöltekre online lehet szavazni február 16-ig.
Tovább...
 
Emlőszűrés Székesfehérváron a környéken élők számára is Nyomtatás E-mail
Írta: Szakonyi Balázs   
2018. február 15.
Image2018. február 21-ig Székesfehérvárról, ezt követően február 22-től Gárdonyból, Agárdról, és Dinnyésről várják azokat a hölgyeket mammográfiás vizsgálatra, akik meghívó levelet kaptak.
Tovább...
 
Tovább nőtt az influenzaszerű megbetegedések száma Nyomtatás E-mail
Írta: Szakonyi Balázs   
2018. február 15.
ImageA figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentései alapján végzett becslés szerint 2018. február 5. és 11. között (2018. 06. hetében) a megyében 4655 fő, az előző hetinél 25,0%-kal több beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel. A 100 ezer lakosra vonatkoztatott megyei megbetegedési arány 1118,4%ooo volt.
Tovább...
 
A tervezett ütemben halad a Rákóczi Utcai Óvoda felújítása Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2018. február 15.
Harminc százalékos készültségi szinten áll a Rákóczi Utcai Óvoda felújítása, amely a tervezett ütemben halad. Az épület teljes körű külső és belső rekonstrukción esik át, és új eszközöket is beszereznek a nyertes pályázatnak köszönhetően.
Tovább...
 
Mit tegyünk, ha ránk tör a téli végi depresszió? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2018. február 14.
ImageA téli időszak nemcsak a vadon élő állatok számára jelent nagy megpróbáltatást, hanem az emberek is nehezen viselik ezt a pár hónapot. Míg az állatok a kevés táplálék miatt várják a tavaszt, s merül néhány faj hosszú álomba, addig a homo sapiens a fény hiányától szenved. A téli melankólia jelei a kedvetlenség, bágyadtság és a kialvatlanság érzése.
Tovább...
 
Influenza miatt lett herpeszes? Nyomtatás E-mail
Írta: PatikaMagazin   
2018. február 14.
ImageHa nem lenne elég, hogy ágynak döntötte az influenza, a betegségek sorának ezzel még nincs vége. A herpeszre hajlamos egyéneknél ugyanis az influenza gyakran ajakherpeszt vonz maga után!
Tovább...
 
Tiltólistás és megengedett sportágak, gyakorlatok kismamáknak Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2018. február 14.
ImageKismamatorna, pilates, séta, úszás, tánc – csak néhány mozgásforma azok közül, melyek közkedveltek a gyermeket váró hölgyek körében, és mindemellett kifejezetten ajánlottak is. A mai blog arról szól, mire kell vigyázniuk a kismamáknak sportolás közben.
Tovább...
 
Hívogatja leendő elsőseit a Bory Jenő és a Táncsics Mihály Iskola Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2018. február 14.
ImageFolytatódnak az iskolába hívogató programok a leendő első osztályosok számára február 15-én, csütörtökön két intézményben is. A Bory Jenő Általános Iskola farsangi délutánra, míg a Táncsics Mihály Általános Iskola a Manótanoda következő foglalkozására várja a gyerekeket és szüleiket.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 12 - 22 / 9514