Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Áramszünet lesz a Belvárosban Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2019. augusztus 19.
Az E.ON tájékoztatása szerint, az általuk a szolgáltatás minőségének javítása miatt végzett karbantartási munkákhoz kapcsolódóan augusztus 22-én, csütörtökön 8.00 és 16.00 óra között Székesfehérvár több utcájában áramszünet lesz.
Tovább...
 
Gondtalan sulikezdés - adománygyűjtő akció Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2019. augusztus 19.
Minden eddiginél több adomány gyűlt össze a Gondtalan sulikezdés jótékonysági akció során. A kezdeményezést harmadik alkalommal szervezte meg a Next Stop Fehérvár üzletközpont és a Székesfehérvári Család- és Gyermekjóléti Központ. A tanszereket, iskolai eszközöket a következő hetekben juttatják el a gondozott családoknak – hangzott el az átadáson.
Tovább...
 
Forgalomkorlátozás a Széna térnél és a Mészöly Géza utcában Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2019. augusztus 19.
Két helyszínen vezetnek be forgalomkorlátozást a héten. A Széna térnél szerda és péntek között egyirányúsítják a Király sor – Berényi út közötti szakaszt a Berényi út irányába. A Mészöly Géza utcában csütörtöktől egy hétre lezárják a gépjárműforgalom elől a Szabadságharcos út – Ybl Miklós ltp-i út közötti szakaszt, amelynek idejére az Ybl Miklós utca forgalmi rendjét is megfordítják.
Tovább...
 
Katonazene ritmusára lüktetett a belváros Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2019. augusztus 19.
A Fricsay Richárd Katonazenekari Fesztivál hetedik alkalommal töltötte meg jó hangulatú zenével, vidámsággal a Belvárost. Az Országalma felől telt meg a Városház tér, ahol négy zenekar száz katonája szórakoztatta a közönséget: a népszerű programban közös produkciók, szakalaki bemutatók is szerepeltek, Zrínyi-induló és a Pákozdi toborzó hagyományos dallamai mellett a rock, latin zene, kánkán és swing is megszólaltak.
Tovább...
 
Fuldoklás, könnyezés, orrfolyás a köbön: Itt a parlagfűszezon! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2019. augusztus 19.
Magyarországon másfél millió ember szenved parlagfű-allergiától. Bár az idei szezon várhatóan enyhébb lesz majd, mint a korábbiak, mégse tanácsos a korai öröm, hiszen a neheze még hátravan. Sőt, a parlagfű mellett a fekete üröm is kegyetlenül kínozza az arra érzékenyeket.
Tovább...
 
A Székesfehérvári Királyi Napok programjai augusztus 19-én, hétfőn Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2019. augusztus 19.
Harmadik napjához érkezik a Koronázási Ünnepi Játékok augusztus 19-én, hétfőn. Az egész napos programkavalkád mellett részesei lehetünk a 28. Öreghegyi Mulatságnak és a Koronázási szertartásjátéknak, de láthatjuk még az interaktív épületfestést és a mozgó történelmi képregényt is.
Tovább...
 
Sóstóra látogattak a nemzetközi delegációk tagjai Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2019. augusztus 19.
A 2019-es Székesfehérvári Királyi Napok alkalmából idén is hat testvér- és partnervárosból érkeztek vendégek. A delegációk Székesfehérváron töltött napjaik alatt látogatást tesznek több Fejér megyei nevezetességnél, részt vesznek a Koronázási Szertartásjátékon, illetve programjaik között kiemelt helyet foglalt el az elmúlt évek nagy helyi beruházásainak megtekintése is: a gyulafehérvári, gyergyószentmiklósi és schwäbisch gmündi vendégeinket Mészáros Attila alpolgármester kalauzolta végig Sóstón.
Tovább...
 
Fáj, de jó - harmadszor gyűltek össze a fehérvári chilirajongók Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2019. augusztus 19.
A közösség és a chili ereje hozta létre a Sons of Igor fesztivált. 2019-ben gyűltek össze harmadszor a csípős ételek fehérvári rajongói, hogy zenével, beszélgetéssel és legfőképpen chilicsodákkal töltsék a szombat délutánt a Nyolcas Műhelyben.
Tovább...
 
A Székesfehérvári Királyi Napok programjai augusztus 17-én Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2019. augusztus 16.
A Koronázási Ünnepi Játékok hétvégéjén a családi programok királyi programokat nyújtanak: a hagyományos elemek mellett óriás sakkal, légtornász mesével és lovagi tornával. Szombaton este mutatják be a IV. Béla királyt és uralkodását megjelenítő grandiózus szertartásjátékot, a Zichy-színpadon az Artisjus-díjas Rúzsa Magdi lép fel.
Tovább...
 
A hosszú hétvégén is várják a látogatókat a múzeum kiállítóhelyei Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2019. augusztus 16.
A nemzeti ünnepünkhöz kapcsolódó hosszú hétvégén is várják a látogatókat a Szent István Király Múzeum kiállítóhelyei. A nyitva tartás változóan alakul az egyes helyszíneken, így indulás előtt érdemes tájékozódniuk az érdeklődőknek.
Tovább...
 
„Istennel a hazáért!” Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2019. augusztus 16.
Az egykori Székesfehérvár Törvényhatósági Jogú Város házi ezredére, a Magyar Királyi „Szent István” 3. Honvéd Gyalogezred katonáira emlékeztek csütörtökön abból az alkalomból, hogy az ezred 1939. augusztus 15-én kapta meg csapatzászlaját Székesfehérvár városától. Az ezrednap alkalmából rendezett ünnepi megemlékezésen Babucs Zoltán hadtörténész mondott beszédet. A koszorúzást követően az ezredzászló történetéről nyílt kiállítás.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 12 - 22 / 11887