Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Hétfőn kezdődik az óvodai beiratkozás Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2024. április 19.
Április 22-én, hétfőn, április 23-án, kedden és április 24-én, szerdán lesz az óvodai beiratkozás a 2024/2025-ös nevelési évre Székesfehérváron, az önkormányzati fenntartású intézményekben. Azokat a gyerekeket kell beíratni, akik 2024. augusztus 31-ig betöltik a harmadik életévüket.
Tovább...
 
Királyi óriásbábok a Fűtőerőműben – szombati séta a Tourinform Irodával Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2024. április 19.
A SZÉPHŐ Zrt. Király sori fűtőerőművében kapott helyett Székesfehérvár 23 történelmi óriásbábja. Történetük megismerésére indít ismét sétát a Tourinform Iroda április 20-án, szombaton 10.00 órai kezdettel.
Tovább...
 
Fontos mérföldkő: új, korszerű gázmotor a SZÉPHŐ Bakony utcai fűtőerőművében Nyomtatás E-mail
Írta: SZÉPHŐ Zrt., Stettler Zsuzsanna, Havasi Tímea   
2024. április 19.
Új gázmotor-generátort állítottak szolgálatba a SZÉPHŐ Zrt. Bakony utcai telephelyén. A tavaly decemberben leszállított berendezés összeállítása, próbaüzeme után immár teljes kapacitással dolgozik a fűtőerőműben, a távhőrendszerbe bekapcsolt fehérvári háztartásokat és intézményeket ellátva. Sok éves működés után valósult meg a jelentős, nettó 427 millió forintos beruházás. Az új, korszerű gázmotor elődjénél lényegesen környezetkímélőbb és hatékonyabb, erősítve Székesfehérvár városának fenntarthatósági törekvéseit. Az ünnepélyes átadást csütörtökön tartották, ahol üzemi környezetben mutatták be az új BGM3-as gázmotort.
Tovább...
 
Duális információs napot rendeztek az Óbudai Egyetemen Nyomtatás E-mail
Írta: Gáspár Péter   
2024. április 19.
Duális információs napot és állásbörzét rendeztek csütörtökön az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán. Az intézmény duális vállalati partnerei közül számos cég mutatta be gyakorlati képzési kínálatát a leendő egyetemistáknak. A duális napon elhangzott, hogy az Óbudai Egyetem végzett hallgatók átlagos elhelyezkedési ideje kevesebb mint egy hónap.
Tovább...
 
Domján Gábor költő a „Nyitott könyvek” vendége Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2024. április 18.
Csütörtökön folytatódik a „Nyitott könyvek" sorozat a Vörösmarty Mihály Könyvtár Olvasótermében. Április 18-án 17.30 órától Domján Gábor költővel beszélget az est két házigazdája: Bokros Judit és Gellén-Miklós Gábor.
Tovább...
 
Közeleg az Arénaavató Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2024. április 18.
Elkészült és kétnapos programsorozattal nyitja meg kapuit az Alba Aréna. A családokat megszólító közösségi programok kísérik majd a magyar és a norvég jégkorongválogatott mérkőzéseit április 19-én és 20-án, így érdemes már korábban kiérkezni a helyszínre. A belépőjegyek gyorsan elfogytak, így várhatóan mindkét napon közel hatezer ember előtt zajlanak majd a meccsek. Az Önkormányzat a Volánbusszal egyeztetve számos pluszjáratot indít, illetve több autóbusz útvonalát meghosszabbítják, hogy ezzel is segítsék a látogatók kijutását. Célszerű a közösségi közlekedést választani, illetve kerékpárral vagy gyalogosan érkezni a multifunkcionális csarnokba.
Tovább...
 
Településindex-díj – Székesfehérvár a leggyorsabb ütemben fejlődő város Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2024. április 18.
Ünnepélyes keretek között vette át az Egyensúly Intézet által alapított Településindex-díjat dr. Cser-Palkovics András polgármester szerdán Gödöllőn A jövő települései Magyarországon konferencia keretében. Az Intézet által készített településindex lehetővé teszi, hogy az egyes települések fejlődését az adatok alapján lehessen megítélni, emellett segíti a döntéshozókat azoknak a területeknek az azonosításában, amelyek célzott fejlesztése révén hazánk helyi közösségei még sikeresebbé és erősebbé válhatnak. Székesfehérvár a megyeszékhely kategóriában végzett az első helyen.
Tovább...
 
Ismét életre kel Pannónia - Floralia Gorsiumban Nyomtatás E-mail
Írta: SZIKM, ÖKK   
2024. április 18.
A tavaszköszöntő ünnepre idén is megérkezik Gorsiumba kíséretével Septimius Severus császár, hogy szemügyre vegye a virágzó Pannonia provinciát. Április 27-én és április 28-án időutazásra várja a látogatókat a Szent István Király Múzeum népszerű rendezvénye, a Floralia. A Gorsium Régészeti Parkban rendezett kétnapos eseményen többek között császári bevonulás, gladiátorjáték, kocsiverseny, ókori színházi előadás színesíti a programot, valamint a résztvevők elmerülhetnek a vásári forgatagban is.
Tovább...
 
Felavatták Demeter Vilmos és a legjobb sportolók dicsőségfalát a Széchenyiben Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2024. április 18.
Dicsőségfalat avattak szerdán a Székesfehérvári Szakképzési Centrum Széchenyi István Műszaki Technikumban az iskola legjobb sportolói és az intézmény városszerte ismert, egykori legendás tanára, Demeter Vilmos tiszteletére. A jeles eseményre a Széchenyi 85 éves fennállását ünneplő, jubileumi évben került sor. Az Önkormányzat nevében dr. Cser-Palkovics András polgármester méltatta Vili bácsi egykori diákjainak, családtagjainak és sporttársainak összefogását.
Tovább...
 
Fehérvári Diáknapok – kiállításmegnyitóval kezdődött a városi tehetségkutató Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2024. április 17.
A képző-, nép- és iparművészet; fotó, film és a médiakommunikáció kategóriákban nevezett alkotásokból rendezett kiállítás megnyitójával kezdődött az idei Fehérvári Diáknapok. Az SZKKK Fürdő sori épületében látható mozgalmas, színes tárlatot a szervezők nevében Juhász Zsófia igazgató nyitotta meg. Elhangzott, a zsűri által díjazott művek közül a közönség online szavazással választhatja ki a neki legjobban tetsző alkotásokat. A szavazás április 20-án, szombaton éjfélkor indul és április 22-én, hétfőn délben zárul. A Fehérvári Diáknapok a színpadi kategóriák bemutatóival folytatódnak szerdától szombatig a város kulturális tereiben. Az ünnepélyes díjátadónak április 22-én, hétfőn a Városháza Díszterme ad otthont.
Tovább...
 
Alfa generáció Vagy ÉS tradíció – a művészeti nevelésről rendeztek pedagógiai konferenciát Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2024. április 17.
Az Oktatási Hivatal Székesfehérvári Pedagógiai Oktatási Központ hagyományainak megfelelően idén is megrendezte a tavaszi pedagógiai napokat. A programsorozat tematikáját az egészségnevelés és a művészeti nevelés adta. Ez utóbbi témában zajlott szakmai konferencia kedden a József Attila Középiskolai Kollégiumban, Alfa generáció Vagy ÉS tradíció címmel.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 12 - 22 / 20303