Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Tündérszó határok nélkül Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2019. december 12.
Idén is meghirdette meseíró pályázatát a Gárdonyi Géza Művelődési Ház. A világ bármely országából pályázhatnak gyerekek 8-15 éves korig, magyar nyelven írott mesével. A témában nincs megkötés: csak a képzelet szabhat határt. A Tündérszó határok nélkül meseíró pályázatra 2020. március 13-ig várják a pályaműveket.
Tovább...
 
Pénteken, Luca napján nyílik meg a karácsonyfák utcája Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2019. december 12.
Egyedülálló kezdeményezéssel kapcsolódik a Fehérvári Kézművesek Egyesülete a székesfehérvári adventi programokhoz. December 13-án, Luca napján a Rác utca karácsonyfák utcájává alakul át: általános iskolai csoportok kapnak egy-egy fenyőt, melyet maguk dekorálnak ki saját készítésű díszeikkel. Ezen a napon még számos Luca-napi érdekességekkel, mesével, néprajzi előadással, lucabúza-vetéssel várják a résztvevőket.
Tovább...
 
„Annyit várhatunk utódainktól, amit mi adunk elődeinknek!” Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2019. december 12.
A Fehérvári Huszárok Egyesülete a hagyományoknak megfelelően december 11-én Pátzay Pál huszárszobránál emlékezett meg az egykori 10. huszárezred ütközeteiről. Közülük is a legnevezetesebb és legvéresebb volt az 1914 decemberében, a lengyelországi Limanowa mellett lezajlott csata, amelynek során a magyar lovasság hősiesen megküzdött az orosz csapatokkal, és megállította azok előrenyomulását. A 10-es huszárok emlékműve, Pátzay Pál 80 évvel ezelőtt felavatott lovasszobra körül számos érdeklődő gyűlt össze.
Tovább...
 
Fehérvár Angyalai állami gondozásban élő gyerekeket leptek meg Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2019. december 12.
Fehérvár Angyalai idén a Gyermekvédelmi Központban nevelkedő gyerekeket lepték meg ajándékokkal. A hatvan meghívott kisgyermeknek és fiatalnak a Szabad Színház előadása Pánov bácsi karácsonyáról mesélt, aki önzetlen segítőkészségével teremtette meg maga körül a karácsony szeretetteljes hangulatát. Az ajándékokat a város vezetése és az önkormányzati képviselők közösen adták át a karácsonyfa mellett, amit a meghívott gyerekek zenés-verses műsorral köszöntek meg.
Tovább...
 
Egyedülálló felvonulással és flasmobbal hívták fel a figyelmet Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2019. december 12.
Bennünk is ugyanaz a szív dobog! mottóval szerveztek egyedülálló felvonulást és flasmobot az Alba Plazában a fogyatékossággal élők világnapjának tiszteletére. Az esemény célja volt, hogy a résztvevők elfogadó közösséget alkossanak, és a fogyatékossággal élők iránti toleranciára, a hozzájuk való helyes viszonyulásra ösztönözzék az egészségben élő embertársaikat a mindennapokban.
Tovább...
 
Ismét pályázható az Invitech InnoMax Díj Nyomtatás E-mail
Írta: Tringer Ágoston   
2019. december 12.
Az infokommunikációs infrastruktúra-szolgáltató tizedik alkalommal hirdeti meg patinás seregszemléjét, amelyre a digitalizációra és az innovatív megoldásokra fogékony nonprofit szervezetek jelentkezését várja a pályázati kiírás szerinti témakörökben (esélyegyenlőség, fenntarthatóság, egészségügy, oktatás). Az Invitech InnoMax Díj tavalyi pályázatán egy animációs lézerprojektor terve, egy kórházi szolgáltatásokat értékelő online felület, egy egészséges, környezettudatos táplálkozást támogató alkalmazás, a társadalmi szolidaritás eszméjét népszerűsítő online játék, valamint egy hátrányos helyzetű emberek integrációját segítő vendéglátóhely is a nyertesek közt volt.
Tovább...
 
Élhető jövőért kampányol a Z-generáció Nyomtatás E-mail
Írta: Isaák Virág Leona   
2019. december 12.
2018-ban 580 millió darab (17.000 tonna) tejes- és gyümölcsleves italos kartondoboz került forgalomba, 2019 végére ez a szám várhatóan 590 millióra (17.500 tonna) fog növekedni. Ez azt jelenti, hogy idén az ország lakossága átlagosan 65, vagyis heti 1-2 italos kartondobozt vásárol. Ösztönözve a szemléletváltást és a cselekvést, az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés (IKSZ) immáron harmadik alkalommal hirdetett környezetvédelmi reklámfilm pályázatot, melyre közel 100 pályamű érkezett az ország minden részéről.
Tovább...
 
Jótékonysági előadás Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2019. december 11.
A novemberi Valahol Európában című előadás sikere után újabb jótékonysági színházi előadást szervez a székesfehérvári Alba Triatlon SE. Vasárnap a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban a Charles Dickens Karácsony ének című regénye alapján készült darabot mutatják be az Imre Sándor Szeretetszínház ép és sérült művészei. A darabban közreműködik az Arany János EGYMI Ezredéves Óvodája, Általános Iskolája és Készségfejlesztő Iskolája diákjai is. Az esemény bevételéből a „Teljes Élet" Szociális Alapítványt segítik.
Tovább...
 
Egyedi karácsonyfák ékesítik a Ligetsori Óvoda előtti teret Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2019. december 11.
Sajátos kezdeményezéssel készül karácsony eljövetelére a Ligetsori Óvoda. Az intézmény előtti téren falemezekből összeállított, egyedi karácsonyfákat állítottak fel, melyeket egyedi díszeikkel dekoráltak a gyerekek. A fák az ünnepek kezdetéig maradnak a téren.
Tovább...
 
Minikoncert és könyvbemutató lesz Királykúton Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2019. december 11.
Csütörtökön Királykúton folytatódnak a Híd a generációk között projekt programjai – Bednár András Tom Waits-dalokat játszik, majd Soltész Kálmán mutatja be Adj esélyt magadnak című könyvét.
Tovább...
 
Tartós élelmiszer, takaró Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2019. december 11.
A közelgő ünnep alkalmából idén is meghirdette adománygyűjtő akcióját a Tóvárosi Általános Iskola Diákönkormányzata a tanulók és családjaik körében a Székesfehérvári Kríziskezelő Központ javára. Az összegyűjtött adományokat a diákönkormányzatot segítő pedagógus vezetésével a diákok vitték el kedden a Nappali Szolgáltató Centrumba.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 12 - 22 / 12446