Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Miért fontos figyelnünk intim egészségünkre? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2019. november 21.
Az intim egészséggel - kiemelten a medencefenéki izmok működésével, szerepével, jelentőségével - kevesen vagyunk tisztában. A legalapvetőbb testi funkcióinkon kívül (pl. emésztési folyamatok), számos fontos helyzetben és életszakaszban határoznak meg minket a kismedencében elhelyezkedő szerveink és az egészséges működésüket támogató izmaink.
Tovább...
 
30 éves az ENSZ Gyermekjogi Egyezménye Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2019. november 21.
Szakmai nappal folytatódott szerdán a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Napok egyhetes programsorozata. A Városháza Dísztermében rendezett konferencián az egyezmény jelentősége mellett előadás hangzott el a gyermekjóléti szolgálatok segítségnyújtási lehetőségeiről, a prevencióról, a napi aktuális kérdésekről és a tehetséggondozó programok jelentőségéről is.
Tovább...
 
40 éves a Ligetsori Óvoda Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2019. november 21.
Gyermek- és óvónői műsorral ünnepelte negyvenedik születésnapját a Ligetsori Óvoda. A szerda délelőtti ünnepi műsorban az ovi hetes csoportja, valamint az intézmény óvónői adtak műsor, mosolyt csalva az ünneplők arcára. A jubilálókat dr. Cser-Palkovics András polgármester köszöntötte.
Tovább...
 
Várják az önkéntes felolvasók jelentkezését Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2019. november 20.
Különleges eseményre hív mindenkit a székesfehérvári Vörösmarty Színház: december 1-jén 14 órakor kezdődik a VIII. Újszövetség Maraton. Advent első hétvégéjén ismét önkéntesek olvashatnak fel, a jelentkezéseket már várják!
Tovább...
 
40 éves a Vörösmarty! Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2019. november 20.
A negyven éves jubileumát ünneplő Vörösmarty Általános Iskola rendezvényhetet szervez a köszönet és a hála kifejezésére, a régi diákokkal, volt tanárokkal való találkozás lehetőségének a megteremtésére. Hétfőn kiállításmegnyitóval kezdődik a programsorozat, lesz fáklyás emlékséta a névadó tiszteletére, a zárónapon pedig sulibejárást is szerveznek.
Tovább...
 
Kilencmillió forinttal támogatják a diákok tanulmányait Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2019. november 20.
A Városházán 124 nyertes pályázónak adták át az Alba Regia Ösztöndíjakat. A város idén összesen 8.870 ezer forinttal támogatja a szakgimnáziumi és szakközépiskolai képzésben résztvevő diákok, valamint a helyi felsőoktatásban résztvevő hallgatók tanulmányait.
Tovább...
 
Megújul az Ybl lakótelepi játszótér Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2019. november 20.
Új játszóeszközöket vehettek birtokba a gyerekek az Ybl Miklós lakótelepen. A játszótér a felújítás első ütemében mászókával, labirintussal és kétállásos hintával bővült, valamint megújultak a padok és a meglévő játszóeszközök. A fejlesztés tavasszal folytatódik a régi ütéscsillapító burkolat cseréjével és a zöldfelület rendezésével, mondta el a helyszínen tartott bejáráson dr. Cser-Palkovics András polgármester és dr. Kovács Zsoltné, a 2. számú választókörzet önkormányzati képviselője.
Tovább...
 
Aki fát ültet, az a jövőnek ültet! Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2019. november 20.
Az Agrárminisztérium által novemberben útjára indított Országfásítási Program keretében tegnap Székesfehérváron a Petőfi Sándor parkban ültetett emlékfákat dr. Feldman Zsolt mezőgazdaságért felelős államtitkár, dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, dr. Cser-Palkovics András polgármester, valamint Majoros Gábor, a Vadex Mezőföldi Erdő- és Vadgazdálkodási Zrt. vezérigazgatója.
Tovább...
 
Döntésünk a jövőnk Nyomtatás E-mail
Írta: Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztály, ÖKK   
2019. november 20.
A Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya a Humán Szolgáltató Intézettel és Székesfehérvár Önkormányzatával együttműködve „Döntésünk a jövőnk" címmel hetedik alkalommal hirdetett vetélkedőt a megye középiskolás diákjai számára a felelős szexuális magatartás témakörében. A prevenciós versenysorozatra hat város tizenegy iskolájából huszonkilenc csapat jelentkezett, az első forduló eredményét kedden délután kiállítás megnyitó keretében ismertették.
Tovább...
 
Eltérő „valóságok” a párkapcsolatban – Hogyan látunk „más mozit”? Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2019. november 19.
Kozma-Vízkeleti Dániel család-pszichoterapeuta és klinikai szakpszichológus tart előadást Eltérő „valóságok” a párkapcsolatban – Hogyan látunk „más mozit” címmel november 20-án, szerdán 17.00 órától. A párkapcsolati témájú előadást, amelynek a Hiemer-ház Bálterme ad otthont, a székesfehérvári Egészségfejlesztési Iroda szervezi. A belépés ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.
Tovább...
 
Mire figyeljünk teakészítéskor? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2019. november 19.
A teázási „szezon” ősszel kezdődik, és egészen tavaszig tart. Az egyre hűvösebb idő miatt átfázva mindig jól esik a kezünkbe fogni egy csésze forró teát, élvezni zamatát, s jótékony hatásait. Ha pedig lebetegszünk, akkor különösen fontos szerepet kap(hat) ez az aromás ital a gyógyításban. Mire figyeljünk a teakészítéskor? Ennek jártunk utána.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 12 - 22 / 12334