Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Felvidéki szemmel Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2020. január 23.
“Felvidéki szemmel” címmel nyílik fotókiállítás január 24-én, pénteken a Kisfaludi Közösségi Házban. A Karaffa Attila fotóiból rendezett tárlatot Rajkovics Péter író, a Perfects Rt. igazgatója nyitja meg 18 órakor.
Tovább...
 
Kertészeti Konferencia Sóstón Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2020. január 23.
A Sóstó Látogatóközpontban találkozott számos hazai főkertész és városüzemeltetési szakember, akik a hagyományosnak mondható konferencián városüzemeltetési témakörben tartottak jógyakorlat-cserét. Pécsről, Szegedről, Komáromból, Budaörsről, Kazincbarcikáról, Budapestről és Dunaújvárosból érkeztek szakemberek Székesfehérvárra.
Tovább...
 
Magyar kultúra napja Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2020. január 23.
Teszt, képkirakó, az irodalomhoz, valamint a magyar feltalálókhoz és találmányokhoz kapcsolódó kérdések is szerepeltek a Székesfehérvári Széna Téri Általános Iskola és a gyergyószentmiklósi Fogarassy Mihály Általános Iskola hetedikeseinek közös játékos vetélkedőjén. A magyar kultúra napja tiszteletére rendezett szerdai eseményen a diákokat Deák Lajosné, a család- és nemzetpolitikai ügyek tanácsnoka köszöntötte.
Tovább...
 
Termálfürdőzés: egyre népszerűbb a magyar fiatalok körében Nyomtatás E-mail
Írta: Födő Tamás   
2020. január 22.
Magyarország köztudottan termálvíz-nagyhatalom, aminek előnyeivel a fiatalok is mindinkább tisztában vannak, mert egyre többen keresik fel a termálfürdőket – derül ki a hévízi NaturMed Hotel Carbona adataiból. Az orvosszakértő szerint ez nem véletlen, hiszen a termálvíz sok, a modern életvitelhez kapcsolódó problémára is megoldást kínál.
Tovább...
 
A transzferár-szabályozás okozza a legtöbb nehézséget Nyomtatás E-mail
Írta: Hegedüs Bertalan   
2020. január 22.
A nemzetközi adózás területén a világszerte bevezetett reformok, illetve a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) digitális gazdaság adóztatását célzó erőfeszítései elbizonytalanítják a vállalatokat – derül ki az EY hétszáz adóvezető megkérdezésével készült globális felméréséből. A legtöbben a transzferárazás területén számítanak lényegesen több ellenőrzésre és bírságra.
Tovább...
 
A gluténérzékenység diagnózisának buktatói Nyomtatás E-mail
Írta: PatikaMagazin   
2020. január 22.
Sokan hallottak róla, hogy a glutén fogyasztása számos tünetet okozhat. Valaki ilyenkor egyből diétázni kezd és figyeli, hogy a tünetei megszűnnek-e, míg mások saját maguk kérik a laborvizsgálatot, azonban sem a pozitív, sem a negatív lelet nem ad valós választ a kérdésükre. A gluténérzékenység diagnózisának napjainkban jellemző buktatóiról és a kivizsgálással kapcsolatban gyakran felmerülő kérdésekről is beszélt dr. Sárdi Krisztina belgyógyász, gasztroenterológus.
Tovább...
 
A jövő oktatása! Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2020. január 22.
Alapvető strukturális változások előtt áll a szakképzési rendszer a 2020-21-es tanévtől. A Székesfehérvári Szakképzési Centrumnak, az iskoláknak és a gazdálkodó szervezeteknek közösen kell gondolkodniuk és előrelépniük annak érdekében, hogy a digitalizált-robotizált feltételekhez (Ipar 4.0) leginkább illeszkedő, gyakorlatorientált képzési struktúrát alakítsanak ki, amely kellően rugalmas és átjárható a tanulók számára, ugyanakkor megköveteli a pedagógusok hatékony továbbképzését is, szorosan együttműködve a gazdasági szereplőkkel – hangzott el a Szakképzési Centrum által szervezett fórumon.
Tovább...
 
Nemzetközi díjat nyert a Sound biztonsági programja Nyomtatás E-mail
Írta: Balaton Sound   
2020. január 21.
A napokban tartották a legnagyobb nemzetközi fesztiválelismerést, a European Festival Awards díjátadó gáláját a hollandiai Groningenben, ahol az Egészség és Biztonsági Fejlesztések kategóriában a Balaton Sound „Safety First” programja hozta el a fődíjat.
Tovább...
 
A cégek piaci értékét is meghatározhatja kultúrájuk Nyomtatás E-mail
Írta: Hegedüs Bertalan   
2020. január 21.
A befektetők és a társadalom is nagyobb nyitottságot vár el a szervezetektől - derül ki az EY több mint 1000 pénzügyi vezető körében készített globális felméréséből. A cégkultúrára vonatkozó információk a befektetői döntéseket is jelentősen befolyásolják, a vállalati jelentések azonban ritkán tartalmaznak ilyen jellegű adatokat.
Tovább...
 
Hat tipp az egyetemválasztáshoz – szülőknek Nyomtatás E-mail
Írta: Varga Dóra   
2020. január 21.
Alig egy hónapja maradt a végzős középiskolásoknak, hogy eldöntsék, hol folytatják tanulmányaikat: az idén szeptemberben induló egyetemi képzésekre február 15-ig lehet jelentkezni. A döntést természetesen mindenki maga kell meghozza, de a szülő segíthet a megfelelő irány megtalálásában és az odáig vezető út megtervezésében. Íme hat tipp ahhoz, miben lehetünk gyermekünk segítségére.
Tovább...
 
JANUÁR 31-IG JELENTKEZHETNEK AZ INFORMATIKUSHIÁNNYAL KÜZDŐ CÉGEK Nyomtatás E-mail
Írta: Nagy Fruzsina   
2020. január 21.
2020 szeptemberében megkezdik céges gyakorlati évüket azok az informatikus hallgatók, akik elsőként szerezhetik meg diplomájukat a BME új, 6 szemeszteres alapképzésén. A szakot a bő tízezres informatikushiány hívta életre két évvel ezelőtt, a végzős diákokra pedig már most kiemelkedő érdeklődés mutatkozik. Az informatikushiányban szenvedő, vagy éppen utánpótlást kereső cégek 2020 január végéig jelezhetik foglalkoztatási szándékukat.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 12 - 22 / 12602