Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Maroshegyen kezdődnek a városrészi szűrőnapok Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2024. február 21.
A hagyományokat folytatva ismét Maroshegyen, a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár épületében indulnak el a városrészi szűrőnapok Székesfehérváron. A megelőzést segítő programokon előzetes regisztráció után bárki ingyenesen részt vehet. A részletekről kedden délelőtt sajtótájékoztatón számoltak be.
Tovább...
 
Főszerepben a birodalmak – csütörtökön újra MuseumQuizt rendeznek Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2024. február 21.
Februárban is folytatódik a Szent István Király Múzeum és a Museum Café közös kvíze, a MuseumQuiz. A népszerű kocsmakvízre ezúttal is 3-5 fős csapatokat várnak, akiknek arról kell számot adniuk, mennyire ismerik a történelem nagy birodalmait.
Tovább...
 
Szerdán ismét kézműves foglalkozás Sevella Zsuzsanna vezetésével a könyvtárban Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2024. február 21.
Február 21-én, szerdán folytatódik a Pedagógus klub – nem csak pedagógusoknak – a Vörösmarty Mihály Könyvtár Oskola utcai épületében. Ezúttal is Sevella Zsuzsanna várja kézműveskedésre az érdeklődő szakembereket.
Tovább...
 
Ünnepi műsort adnak csütörtök délután a Vörösmarty Társaság tagjai a Díszteremben Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2024. február 21.
A magyar széppróza napja alkalmából a Vörösmarty Társaság tagjai a Városháza Dísztermében adnak ünnepi műsort február 22-én, csütörtökön. Az alkalommal közreműködik a hAnghelika kamarakórus. A belépés ingyenes, a szervezők mindenkit szeretettel várnak!
Tovább...
 
Április 22-23-24-én lesz az idén az óvodai beiratkozás Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2024. február 21.
Április 22-én, hétfőn, április 23-án, kedden és április 24-én, szerdán lesz az óvodai beiratkozás a 2024/2025-ös nevelési évre Székesfehérváron, az önkormányzati fenntartású intézményekben. Azokat a gyerekeket kell beíratni, akik 2024. augusztus 31-ig betöltik a harmadik életévüket.
Tovább...
 
Hatékony jelzőrendszer, mentális egészség Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2024. február 21.
A gyermekvédelem, a jelzőrendszer hatékonysága, a veszélyeztetett gyermekek és a mai gyermekek, fiatalok mentális egészsége is témája volt az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központban rendezett éves gyermekvédelmi tanácskozásnak. Az elmúlt évet összefoglaló előadásban elhangzott, hogy a jelzések száma kismértékű, lineáris csökkenő tendenciát mutat. A veszélyeztetett gyermekek száma szintén csökken, mely mögött magas számban vannak jelen a gyermekek, fiatalok lelki, mentális nehézségei.
Tovább...
 
Városszerte elkezdődtek a tavaszi faültetések Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskay Gergely   
2024. február 21.
A napokban kezdte a Városgondnokság mintegy háromszáz nagyobb fa és közel háromezer fás szárú cserje elültetését a város közterületein. Sok helyen pótolják a 2022-es, aszályos nyáron elszáradt kisebb fákat, de a városi kertészek igyekeztek minél több olyan helyszínt is találni, ahol a közművektől való távolság lehetővé teszi új fák ültetését.
Tovább...
 
7+1 dolog, amit nem tudtál a japán kultúráról Nyomtatás E-mail
Írta: Juhász Fanni   
2024. február 20.
Japán minden kétséget kizáróan egyedülálló a maga nemében. A sushi, a ramen és a szaké hazája olyan lenyűgöző kultúrával és társadalmi tradíciókkal büszkélkedhet, amelyekkel sehol máshol nem találkozhatunk a világon. A hagyományos paloták és templomok, a lenyűgöző természeti tájak, a futurisztikus városok, valamint a gazdag és egyedülálló történelem vegyes kavalkádja világszerte ámulatba ejti és lenyűgözi az embereket. Ugyanakkor az odautazók valóságos kulturális sokként élhetnek meg pár, a helyieknek teljesen természetes szokást. A Disney+, Dr. Hidasi Judit japanológus segítségével, most összegyűjtött 7+1 érdekességet a felkelő nap országról, ezzel is segítve a ráhangolódást a sokak által várt „A sógun” című sorozatra.
Tovább...
 
Már több mint tízezer kérelmet feldolgoztak Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2024. február 20.
Már több mint tízezer székesfehérvári nyugdíjas kapta meg a határozatot arról, hogy hamarosan megérkezik a nekik járó tízezer forintos települési támogatás – számolt be közösségi oldalán dr. Cser-Palkovics András polgármester.
Tovább...
 
Silye Sándor lesz a Közéleti Klub következő vendége Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2024. február 20.
Február 21-én, szerdán 17.00 órától Silye Sándor újságíró lesz a Közéleti Klub programsorozat következő vendége. A beszélgetésre ingyenes a belépés, és a program ezúttal az online térben is elérhető lesz.
Tovább...
 
Iskolanyitogatók leendő elsősöknek Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2024. február 20.
Manóklub, Iskola-Vár, Blankaland és Mozgolódó – folytatódnak a nyílt napok a fehérvári általános iskolákban. A nagycsoportos óvodásokat és szüleiket hét helyszínen várják.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 12 - 22 / 19930