Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Székesfehérvári Királyi Napok 2022 Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2022. augusztus 18.
Katonazenekari találkozóval és a szimfonikusok évadnyitó koncertjével folytatódik a Székesfehérvári Királyi Napok összművészeti fesztivál augusztus 18-án, csütörtökön. A Belvárosban több helyszínen térzenével, majd a Zichy-színpad előtt szakalaki bemutatókkal várja a közönséget a VIII. Fricsay Richárd Regionális Katonazenekari Fesztivál négy zenekara. Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar évadnyitó hangversenye 19.30 órakor kezdődik a Bartók Béla téren.
Tovább...
 
Kiemelt jelentőségű lelet Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Reich Szabina és Havasi Tímea (ÖKK)   
2022. augusztus 18.
iemelt jelentőségű régészeti leletre bukkantak Székesfehérváron. Falmaradványok kerültek elő az egykori Budai külvárosból, ezek az első ilyen épített elemek. A Városgondnokság szakemberei a Rákóczi Ferenc Általános Iskola udvarán, földmunkák közben találták meg az világi és egyházi épületek maradványait, ezután a Szent István Király Múzeum szakemberei a mentőfeltárás során kerámia edénytöredékeket és pénzérméket is a felszínre hoztak. A kutatások tovább folytatódnak – hangzott el a feltárást ismertető sajtótájékoztatón.
Tovább...
 
Átadták a Lánczos-Szekfű és a Deák Dénes Ösztöndíjakat Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2022. augusztus 18.
A Székesfehérvári Királyi Napok ünnepségsorozat keretében adták át a Lánczos Kornél - Szekfű Gyula és a Deák Dénes Ösztöndíjakat, valamint a Deák Dénes Díjat, amelyet idén Biczó Piroska régésznek adományozott az Alapítvány kuratóriuma. Az elismeréseket dr. Cser-Palkovics András polgármester, a kuratórium elnöke és Gelencsér József titkár, míg az ösztöndíjakat Bobory Zoltán, a Lánczos-Szekfű Alapítvány kuratóriumi elnöke adta át a Bory-várban rendezett szerdai ünnepségen.
Tovább...
 
Változik a személyes ügyfélszolgálat nyitvatartása a SZÉPHŐ-nél Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2022. augusztus 18.
Változik a személyes ügyfélfogadás rendje a SZÉPHŐ Zrt-nél szeptember 1-jétől. Kedden és csütörtökön zárva lesz az ügyfélszolgálat, a többi munkanapon viszont fogadják az ügyfeleket.
Tovább...
 
Árpád-kori esték: a középkori Magyarország könyvkultúrája Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2022. augusztus 18.
Folytatódik az Árpád-kori esték, a Szent István Király Múzeum tudományos ismeretterjesztő rendezvénysorozata. Ezúttal a középkori Magyarország könyvkultúrájáról tart előadást dr. Rábai Krisztina egyetemi docens.
Tovább...
 
Hétfőn lejár a Látogatóközpont fotópályázatának határideje Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2022. augusztus 18.
Pályázatot hirdetett a Sóstó Látogatóközpont: a fotózást kedvelők a Sóstó nyári élővilágát bemutató alkotásokkal indulhatnak. Bárki jelentkezhet maximum 3 fotóval augusztus 21-ig.
Tovább...
 
Miért jó meztelenül aludni? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta / FMC   
2022. augusztus 18.
A kánikulában egyre többen dobják le ruhadarabjaikat, s dőlnek le a kanapéra a lehűsített lakásban. Hideg sör / limonádé a kézben, és jön a pihegés, valamint az elképzelt „ideálisabb” időjárás víziója. (Ha meg beköszönt az ősz, akkor persze visszasírjuk a nyarat, télen meg pláne.) Az izzadás elkerülése végett és a pihentető alvásra koncentrálva pedig a hálóing/kisgatya is kimenőt kap éjjel. Mai témánk: miért egészséges, ha meztelenül alszunk? (Merthogy az! Nagyon is!)
Tovább...
 
Harmadfokú hőségriasztás szerdán nulla órától Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2022. augusztus 17.
Harmadfokú hőségriasztást rendelt el az Országos Tisztifőorvos 2022. augusztus 17-én, szerdán 00.00 órától augusztus 19-én, pénteken 24.00 óráig. Székesfehérváron is megtette a szükséges intézkedéseket az önkormányzat: vízvételre alkalmassá tették a közterületi tűzcsapokat és klimatizált helyiségek is várják a fehérváriakat a hőségben. A város polgármestere mindenkit arra kér, hogy figyeljünk egymásra, kiemelten a környezetünkben élő idős emberekre, valamint vigyázzunk a háziállatainkra is. A részletes tájékoztató az alábbiakban olvasható.
Tovább...
 
Juhász Judit újságíró kapta idén a Szent István-díjat Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2022. augusztus 17.
Ünnepélyes keretek között, hagyományosan a Székesfehérvári Királyi Napok keretében adták át kedden a Szent István Emlékérmet és Díjat. A város legrangosabb civil elismerését idén Juhász Judit rádiós újságíró, az Antall-kormány szóvivője, a Magyar Katolikus Rádió alapítója és korábbi vezérigazgató-helyettese, a Magyar Művészeti Akadémia sajtófőnöke kapta. Az eseményen Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára méltatta a díjazott életművét, munkásságát.
Tovább...
 
A királyi bazilika minden tekintetben Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2022. augusztus 17.
A Szent István Király Múzeum három kiállítóhelyét is érintette az a tárlatvezetés kedden délután, mely a királyi bazilikáról szólt. Reich Szabina régész, Kulcsár Géza művészeti író és Izinger Katalin művészettörténész kalauzolta a népes hallgatóságot.
Tovább...
 
Várják a javaslatokat a közszolgálatban dolgozók elismerésére Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2022. augusztus 17.
Idén is átadja a közszolgálatban dolgozók elismerésére alapított díját az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért. A szervezet augusztus 20-ig várja a javaslatokat a díjazottakra.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 12 - 22 / 17219