Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Felfázás, húgyúti fertőzés - Megelőzés és kezelés Nyomtatás E-mail
Írta: Dr. Kardos Gabriella - PatikaMagazin   
2017. november 23.
ImageLegutóbb a felfázás, a húgyúti fertőzések okáról és tüneteiről beszéltünk, most pedig nézzük át a megelőzés és a kezelés módjait!
Tovább...
 
Visszatérés a munka világába szülés után Nyomtatás E-mail
Írta: Zsigmond Zsófia   
2017. november 23.
ImageA gyermekvállalás még ma is mumus a munkaerőpiacon: sokszor már az állásinterjún felmerül a kérdés, hogy a jelentkező szeretne-e a jövőben gyereket vállalni. A női munkavállalók később is félve osztják meg munkaadójukkal a gólyahírt, hiszen nem ritka, hogy válaszul a munkáltató olyan környezetet teremt, amellyel megnehezíti a visszatérést a munka világába. A Perfekt Zrt. oktatási szakértője az alábbiakban tippekkel segít, hogy miként erősíthetjük munkaerőpiaci helyzetünket szülés után.
Tovább...
 
Kultúra és kreatívipar a Petőfiben Nyomtatás E-mail
Írta: Fejér Tamás   
2017. november 23.
"Kulturális programok sokszínűsítése" címmel szerveztek műhelymunkát az Európai Uniós CRE:HUB projekt részeként a Petőfi Kultúrtanszékben. A két napos tanácskozást a Közép-dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség és a Kaptár Ifjúsági és Prevenciós Iroda munkatársai koordinálták.
Tovább...
 
Télikabátot a citromfára! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2017. november 22.
ImageA hideggel járó megfázás problémáját bizony nemcsak a magát és családját féltő homo sapiens igyekszik megoldani. A citromfa-tulajdonosok is aggódnak a mínuszok közeledte miatt, mert nincs hol teleltetniük gyönyörű növényüket, amely igencsak megnőtt a nyáron, és már nem fér el a lakásban termetes méretéből adódóan.
Tovább...
 
A húsz éves gyermekvédelmi törvényt ünnepelték Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2017. november 22.
ImageHúsz évvel ezelőtt fogadták el a gyermekvédelmi törvényt, ebből az alkalomból szervezett nagyszabású konferenciát Székesfehérvár Önkormányzata és a Székesfehérvári Család- és Gyermekjóléti Központ. A Városháza Dísztermében lezajlott tanácskozáson a szakmai programokon és szekcióbeszélgetéseken túl polgármesteri elismerések átadására is sor került.
Tovább...
 
Az új telephelyen mutatkoznak be a tanulható szakmák Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2017. november 22.
ImageSzakmai nyílt napot szerveznek ma a 7-8. osztályos diákoknak, szüleiknek és tanáraiknak az Arany János Készségfejlesztő Iskola és EGYMI új telephelyén. A tanulható szakmákat – például a virágkötők, a számítógépes adatrögzítők vagy a kőművesek képzését – előadásokkal és gyakorlati bemutatókkal is prezentálják.
Tovább...
 
Folytatódik a városrészi rehabilitáció Sóstón Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2017. november 22.
Közbeszerzési eljárást írt ki Székesfehérvár Közgyűlése pénteki ülésén „Sóstó Rehabilitáció Közúti elérhetőség fejlesztése II. ütem” elnevezéssel. Folytatódnak ugyanis az állami forrásból megkezdett út- és parkolóépítések. Az egész városrészt érintő rehabilitációs program keretében az elmúlt hónapokban is több sétány, járdaszakasz újult meg és elkészült egy, a sóstói temetőbe érkezőket is szolgáló parkoló.
Tovább...
 
Kettős könyvbemutató és fotókiállítás Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2017. november 22.
Két új programot kínál a hét folyamán a Szent István Király Múzeum. Szerdán könyvbemutató lesz az Új Magyar Képtárban: két fiatal költőnővel, Borda Rékával és Ferencz Mónikával ismerkedhet meg a közönség; csütörtökön pedig először nézhetjük meg a Városi Képtár – Deák Gyűjteményben a Kőhidak és vasalóházak pályázatra beküldött fotókat.
Tovább...
 
Erősítsd immunrendszered kínai datolyával! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2017. november 22.
ImageNégyezer évvel ezelőtt szent faként tisztelték Kínában a jujubát, mely íze a nyers datolyához hasonlít. A rómaiak időszámításunk kezdete előtt is termesztették ültetvényeiken e növényt. A kínai datolyaként is emlegetett gyümölcsöt hazánkban alig ismerik, pedig vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, s kiváló immunerősítő.
Tovább...
 
Kis táplálkozási ABC: Nyomelemek - Szelén, Réz, Mangán Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - PatikaPlus   
2017. november 22.
ImageA nyomelemek elengedhetetlenül fontosak anyagcserénk megfelelő működéséhez. Fő feladatuk, hogy a biokémiai reakciók és folyamatok normális lefolyását biztosítsák. Legfőbb nyomelemek közül a vassal, a cinkkel és a jóddal már foglalkoztunk, most pedig a mangán, a szelén és a réz kerül e cikk középpontjába.
Tovább...
 
Remekeltünk Szombathelyen Nyomtatás E-mail
Írta: Pecsu Press   
2017. november 22.
ImageMindhárom mérkőzését megnyerte a fehérvári röpladbás lány gyermek korosztályú együttese a hétvégi, szombathelyi fordulóban. A dr. Kotsits Attiláné U15 Országos Gyermek Bajnokság alapszakaszának második tornáján mindössze egy szettet engedtek ki a kezek közül Fésüs Irén játékosai.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 12 - 22 / 9185