Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Aszályban is biztosított a Sóstó Északi tavának megfelelő vízszintje Nyomtatás E-mail
Írta: Fejér Tamás   
2022. július 25.
A mostani aszályos időszakban is megfelelő a Sóstó Északi tavának vízszintje. A terület rehabilitációjakor kialakított tisztított szennyvizes vízutánpótlás már a negyedik szezonban nyújt biztonságos életteret a sokszínű élővilágának, még a csapadékmentes időszakokban is, Székesfehérvár napi szennyvízmennyiségének mindössze két százalékával.
Tovább...
 
A fehérvári adóállomás hőskora 2. rész Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2022. július 25.
A fehérvári adóállomásról szóló sorozattal folytatódik az ÖKK Podcast. Dr. Demeter Zsófia történész az adóállomás fejlesztése mellett mesél azokról a személyekről, akik nyomot hagytak a városban. Kiderül, kinek a nevét viselte sokáig a Novák-lakótelep, hogyan jelenik meg városunk a hívójelekben, valamint szó lesz a Bányatónál épülő bombabiztos állomásról.
Tovább...
 
Szabadon engedték Misi mókust Nyomtatás E-mail
Írta: Fejér Tamás   
2022. július 25.
Újabb jó hír érkezett a Vadvédelmi Központból: meggyógyult és felerősödött Misi mókus, így péntek délelőtt szabadon engedték. A májusban törött lábbal bekerült mókus egyike annak a 35 gyógyult állatnak, amelyeket csak az elmúlt két hétben engedtek szabadon a Központ munkatársai.
Tovább...
 
Takarékos vízhasználatra kéri a lakosságot a FEJÉRVÍZ Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2022. július 25.
Takarékos vízhasználatra kéri ügyfeleit a FEJÉRVÍZ Zrt. Az egyre fokozódó hőség miatt most több víz fogy. Az igények maximális kiszolgálása érdekében a közműszolgáltató cég együttműködést kér a lakosságtól.
Tovább...
 
Székesfehérvár nem adja fel az Auchan-körforgalom bővítésének ügyét Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2022. július 22.
„Ígéretemnek megfelelően nem adjuk fel az Auchan-körforgalom bővítésének ügyét, mert ez a beruházás egyrészt nem tűr halasztást, másrészt a bekerülési összeghez képest óriási, regionális jelentőségű fejlesztésről van szó.” – írja közösségi oldalán dr. Cser-Palkovics András. Székesfehérvár polgármestere szerint széleskörű, regionális támogatásra van szükség ahhoz, hogy sikerrel járjon ez a törekvésük.
Tovább...
 
A fazekas mester és tanítványa Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2022. július 22.
Molnárné Tamás Anetta fazekas, a Népművészet Ifjú Mestere, népi iparművész és Deák Jázmin fazekasa alkotásaiból nyílik kiállítás a VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Házban. A mester és tanítványa közös tárlatot július 25-én 18 órakor Toma Krisztina, a Fejér Megyei Népművészeti Egyesület elnöke nyitja meg.
Tovább...
 
A Jászkürt – Lehel kürtje? Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2022. július 22.
A Jászkürtről és a köré fonódó legendákról hallhatnak filmvetítéssel és viseletbemutatóval egybekötött előadást július 22-én, pénteken 17 órától a Szent István Király Múzeum Rendház épületében. Az Árpád-kori esték vendégei: dr. Bathó Edit, a Jász Múzeum igazgatója és Szöllősi Sándor jászkapitány.
Tovább...
 
Minden, amit az alacsony vérnyomásról tudni érdemes Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta / FMC   
2022. július 22.
Mikor beszélünk alacsony vérnyomásról? Mi állhat e probléma hátterében? Mit tehetünk a vérnyomás emelése érdekében? Erről lesz szó az alábbi cikkben.
Tovább...
 
Újabb felvonulással és koncerttel folytatódik a "Királyok a Belvárosban" Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2022. július 22.
A júliusi hétvégék már a Székesfehérvári Királyi Napokra hangolnak: az augusztus 6-ig tartó sorozatban szombat délutánonként óriásbábok, régizenészek és hagyományőrző csapatok várják a Belvárosban járókat, akik este hattól a Zichy ligetben hallgathatnak muzsikát. Július 23-án, szombaton 17 órától Könyves Kálmán, Álmos herceg, II. István és II. (Vak) Béla vonul fel és mutatkozik be a Fő utcán.
Tovább...
 
Dartsfoci a Bregyóban Nyomtatás E-mail
Írta: Fejér Tamás   
2022. július 21.
Dartsfoci a Bregyóban. Egy óriási, felfújt dartstábla előtt tölthették a szerda délelőttöt a napközis tábor résztvevői két civil szervezet felajánlásának köszönhetően. A dartsot a focival ötvöző játék bekerül az állandó programok közé, minden héten találkozhatnak vele a táborlakók.
Tovább...
 
Nyári társasjáték napot szerveznek a Széna téri Tagkönyvtárban Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2022. július 21.
A társasjáték nap az egyik legnépszerűbb rendezvény a Vörösmarty Mihály Könyvtár Széna téri Tagkönyvtárában. Legközelebb július 22-én, pénteken 11.00 és 19.00 óra között lesz lehetőség számos játék kipróbálására.
Tovább...
 
<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő > Utolsó >>

Eredmények 111 - 121 / 17196