Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Trombózishajlammal repülni? Nyomtatás E-mail
Írta: Galenus   
2021. augusztus 24.
A hosszas repülőút fokozza a vérrögösödés kialakulásának kockázatát, ezért ha valaki túl van már egy trombózison, speciális kezelésre szorul, ha repülőre akar ülni.
Tovább...
 
Matek Kamill lesz az 514. Hétvezér Est előadó vendége Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2021. augusztus 24.
Ha kedd, akkor Hétvezér Est… - Matek Kamill őstörténet-kutató lesz a Fejér Szövetség 514. Hétvezér Estjének vendége - ímmár másodszor.
Tovább...
 
Iskolatáska-akció Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2021. augusztus 24.
Ismét meghirdette iskolatáska-akcióját a „Gólyafészek” Alapítvány. A felajánlott tanszereket a fehérvári Arany János és a gárdonyi Gárdonyi Géza iskolának juttatják el. A megkímélt, szép állapotban lévő eszközöket augusztus 26-ig várják.
Tovább...
 
Játékok, hasznos tanácsok, kézműves foglalkozások Nyomtatás E-mail
Írta: SZKKK   
2021. augusztus 24.
A Cselekvő Fehérvár közösségfejlesztő programsorozat augusztus utolsó hetében is számos érdekes, több korosztályt is megszólító programra várja az érdeklődőket. Tanácsok az internetes vásárláshoz, néptáncos foglalkozás gyerekeknek, könyves börze, ismerkedés a ritmikus sportgimnasztikával – érdemes végigböngészni a kínálatot.
Tovább...
 
Hőségben különösen figyeljünk testünk vészjelzéseire! Nyomtatás E-mail
Írta: PatikaMagazin / Sensation Event&Congress   
2021. augusztus 24.
Nemcsak a bőrünk, de a szervezetünk számára is vészhelyzet a hőség, amely az előrejelzések szerint a következő napokban várható. A Magyar Kardiológusok Társasága egészségeseket és szívbetegeket is óva int a kánikulában: 11 és 15 óra között ne legyünk napon, mert a leégés mellett hőgutát is kaphatunk, keressünk árnyékot és folyamatosan ügyeljünk a víz- és sópótlásra! A rendszeres gyógyszerszedők pedig mindenképp konzultáljanak orvosukkal – a meleg ugyanis azok hatását is módosíthatja.
Tovább...
 
Negyven családnak nyújt segítséget a „Gondtalan sulikezdés” adománygyűjtés Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2021. augusztus 24.
Negyven kisiskolás és család tanévkezdését könnyíti meg az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központ és a Next Stop Üzletközpont közösen meghirdetett tanszeradomány-gyűjtő akciója. A fehérváriak által augusztus közepén leadott, és a cég által kiegészített adományokat a héten osztják szét.
Tovább...
 
Öt székesfehérvári járatot érint a pályakarbantartás Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2021. augusztus 23.
Öt székesfehérvári járatot érintenek a pályakarbantartási munkálatok augusztus 30-tól október 29-ig. A MÁV-START Zrt. részletes tájékoztatója az alábbiakban olvasható:
Tovább...
 
Fények színezték újra a Belvárost Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Illdikó   
2021. augusztus 23.
A Koronázási Ünnepi Játékok esti belvárosi látványosságai között épületvetítés és interaktív kirakós játék is szerepel a Múzeum Fő utcai épületénél, illetve az Országszászló téren. A Zichy liget mellett a Circum Aurora légi tűzszínház produkcióját élvezhette a közönség, a magasságra és a fényekre komponált koreográfiával.
Tovább...
 
Élő középkori sakkjátszma elevenítette fel a morvamezei ütközetet Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Illdikó   
2021. augusztus 23.
A Nemzeti Emlékhelyen az 1278. augusztus 26-án lezajlott morvamezei csata elevenedett meg: a száz négyzetméteres sakktáblán újra összecsapott a világos és a sötét sereg, az I. István Technikum diákjainak az előadásában. A három király csatájában Kun László csapatai segítették győzelemre a német Rudolfot a cseh Ottokárral szemben – és ezzel kezdődött el a habsburg dinasztia dicsőséges menetelése Európában.
Tovább...
 
Ünnepi körséta a Városházán Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Illdikó   
2021. augusztus 23.
A Székesfehérvári Királyi Napok záró hétvégéjén megtelt a Belváros. A Koronázási Ünnepi Játékok keretében sor került a hagyományos városházi körsétára is, ahol a polgármester kalauzolta végig az érdeklődőket, egészen a dolgozószobájáig. Az ünnepi idegenvezetés kiemelte azokat tárgyakat és helyszíneket, amelyek Szent István király napjához kapcsolódnak, például a koronázási ékszerekkel vagy az 1938-as kihelyezett országyűléssel, ami a Városháza udvarán zajlott.
Tovább...
 
Ingyenes futóedzések a Haleszban és a Palotavárosi Tavaknál Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2021. augusztus 23.
Sérült térde ellenére több futóversenyt is tervez az év hátralévő részére Szatzker Csaba, aki a Szondi SE és az Önkormányzat együttműködésének köszönhetően Halász Tímeával és Kovács József Csabával hetente kétszer tart ingyenes futóedzést, tanácsadást a Haleszban és a Palotavárosi tavaknál.
Tovább...
 
<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő > Utolsó >>

Eredmények 111 - 121 / 15523