Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Melyik lázmérőt válasszam? Nyomtatás E-mail
Írta: Dr. Dóczi István és Dr. Budai Marianna PhD szakgyógyszerészek - Patika Magazin   
2017. december 05.
ImageHiganyos lázmérőket gyártani és forgalmazni - azok környezetszennyező és egészségkárosító hatása miatt - 2009 áprilisa óta tilos az Európai Unióban, így hazánkban is.
Tovább...
 
Szeretetházikó idén is Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2017. december 05.
ImageIdén is meghirdette karácsonyi adománygyűjtő akcióját a Városgondnokság által létrehozott Székesfehérvári Szociális Alapítvány. A Belvárosban felállított Szeretetházikóban egészen december 16-ig várják a támogatásokat, a dobozba rejtett ajándékokat, melyeket ellenőrzött, követhető módon osztanak szét a rászoruló családok és gyermekek körében.
Tovább...
 
Rendhagyó történelemóra lesz a Városházán Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2017. december 05.
Hogyan vált Finnország kis agrárállamból a világ egyik legfejlettebb jóléti államává? Rendhagyó történelemórára várják az érdeklődőket csütörtökön este a Városházán, ahol Dr. Bereczki András habilitált történész ad választ a kérdésre A finn függetlenség 100 éve című előadásában. A Városháza díszfolyosóján tablókiállítást rendeznek a 60 éves Kemi-Székesfehérvár testvérvárosi kapcsolatának tiszteletére a lappföldi városról, és hagyományos finn süteménnyel várják a látogatókat.
Tovább...
 
Ünnepi díszbe öltözött a város Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2017. december 04.
ImageAdvent első vasárnapján ismét megtelt a Belváros. A karácsonyt megelőző várakozás időszakában lélekemelő programokkal, közösen készülnek a székesfehérváriak az ünnepre. A város adventi koszorúján az első gyertyát dr. Cser-Palkovics András polgármester, Spányi Antal megyés püspök és Warvasovszky Tihamér, Székesfehérvár díszpolgára, korábbi polgármestere, az Állami Számvevőszék alelnöke gyújtotta meg.
Tovább...
 
Így gondozd a mikulásvirágod! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2017. december 04.
ImageTipikus téli kedvencnek számít a piros színben virító mikulásvirág. Ahogy beköszönt a hideg időszak, és a naptárban decemberre lapozunk, valahogy mindenkinek eszébe jut ez az egyszerű, ám rendkívül mutatós növény, amely a múltkor készített koszorú mellett tökéletes asztaldíszt jelent az adventi várakozás időszakában, a karácsonyra hangolódva.
Tovább...
 
Hogyan válassz karácsonyfát? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2017. december 04.
ImageVágott vagy gyökeres? Nordmann, luc, vagy ezüst? Élő vagy műfenyő? Karácsony környékén sokakat foglalkoztatnak ezek a kérdések. Aki már rutinos a fenyővásárlásban, és határozott elképzelései vannak e témát illetően, az nyugodtan lapozzon. Aki viszont kíváncsi arra, hogy melyik típusnak milyen előnyei/hátrányai vannak, és szívesen megnézné kedvenc élő csúcsdíszemet is, az bátran olvasson tovább!
Tovább...
 
Télikabátot a citromfára! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2017. december 04.
ImageA hideggel járó megfázás problémáját bizony nemcsak a magát és családját féltő homo sapiens igyekszik megoldani. A citromfa-tulajdonosok is aggódnak a mínuszok közeledte miatt, mert nincs hol teleltetniük gyönyörű növényüket, amely igencsak megnőtt a nyáron, és már nem fér el a lakásban termetes méretéből adódóan.
Tovább...
 
A Közgyűlés jóváhagyta Székesfehérvár EKF-pályázatát Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2017. december 04.
ImageSzékesfehérvár képviselőtestülete legutóbbi ülésén tárgyalta és egyhangúlag jóváhagyta a város pályázatát, amelyet az Európa Kulturális Fővárosa 2023 címért benyújt.
Tovább...
 
TTP-re szövetkeztek Velencén Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2017. december 04.
ImageSzakmaiság, innováció és kooperáció - ezek a Velencén aláírt együttműködési megállapodás alapjai, melyet a Velencei Tudományos és technológiai Parkba betelepülő vállalkozások kötöttek. Velence Város Önkormányzata és az Ipari-, Tudományos-, Innovációs és Technológiai Parkok Egyesülete egy éve kezdte meg azt a fejlesztő munkát, melynek eredményeként tudományos és technológiai park jön létre Velencén. A megállapodásban résztvevők több szakterületről érkeztek, együttműködésükben K+F központ, oktatási centrum, elektromos vízi járművek és elektromos kerékpárok gyártása szerepel.
Tovább...
 
Navigációs kapszula - Forradalmian új gasztroenterológiai eljárás! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2017. december 04.
ImageMit szólna hozzá, ha fájdalom- és kellemetlenség-mentesen történne a gyomor- és nyombéltükrözés? Ha nem kellene azon aggódnia, hogy vajon kellőképpen feltérképezik-e a vizsgálat során a problémásnak vélt területeket, s, hogy milyen fizikai kellemetlenségeket von magával az eljárás? – A navigációs kapszula egy olyan forradalmian új kapszula endoszkópos vizsgálat, amely minden félelmünket eltörli: fájdalommentes és rendkívül precíz: akár 72.000 fotó is készülhet az eljárás során, vagyis 2 kép másodpercenként!
Tovább...
 
Fiatalok szerveztek hangulatos adventi programot Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2017. december 04.
ImageA Székesfehérvári Diáktanács idén is megszervezte az Adventi Napot: délelőtt kisebb gyerekeket, családokat vártak a Hiemer-házba hangulatos, izgalmas készülődésre. Élettel telt meg a Pince Klub, a karácsonyi kézműveskedés mellett volt játék, mese és meleg tea is minden betérőnek. Délután városismereti versenyt bonyolítanak felsős és középiskolás diákokból álló mintegy húsz csapattal, a fiatalokhoz kötődő belvárosi közösségi tereken.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1011 1012 1013 1014 1015 1016 1017 1018 1019 1020 Következő > Utolsó >>

Eredmények 11155 - 11165 / 20365