Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Süssünk-főzzünk sütőtököt! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2017. november 29.
ImageSzeretem az őszt. A gyönyörű színeket, ahogyan a fák és a bokrok sárgával, barnával, pirossal színezik be az erdőket, hogy a lombok közé besurranó, halovány napsugár ámuldozva nézze a pompázatos szín-palettát. Az avar egyre vastagabbá és zörgőbbé válik, a kertekben pedig egyre édesebbé csípi a dér a sütőtököt, ami csak arra vár, hogy a sütőbe kerüljön, s ha kellőképpen megpirult, forrón-édesen szétolvadjanak rostjai a szánkban.
Tovább...
 
A reménység és a család ünnepére készülődik a város Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2017. november 29.
ImageA hétvégén elkezdődik az advent csodás, ígérettel teli időszaka. Szombaton megnyílik az Adventi Udvar a Püspöki Palota kertjében, péntektől pedig minden este a mesebeli kincsesházzá alakult Városháza épületén kinyílik egy ablak, hogy énekkel, verssel, zenével kedveskedjen az arra járóknak.
Tovább...
 
A fehérvári Emerson is csatlakozott a STEM-programhoz Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2017. november 29.
ImageAz Emerson Magyarország Kft. székesfehérvári cége is csatlakozott a természettudományos, műszaki és mérnöki pályákat népszerűsítő, globális STEM-programhoz. A hivatalos megnyitót a napokban tartották a fogadó intézmények és az iskolák részvételével, az eseményen Mészáros Attila alpolgármester képviselte Székesfehérvár Önkormányzatát.
Tovább...
 
Vízivárosi Advent Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2017. november 29.
ImageIdén is együtt készül karácsonyra a régi Vízivárost alkotó négy testvérkörzet. A 3., 4., 10. és 11. választókerületek intézményei advent első három hétvégéjére készülnek ünnepváró műsorral. Az első adventi hétvégén, december 2-án, szombaton délután 3 órától várják az érdeklődőket a Vízivárosi Általános Iskola aulájában.
Tovább...
 
Múzeumi adventi napok Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2017. november 29.
ImageSzitázással, nyomdázással, agyagozással, nemezeléssel, és boszorkányosan ügyes ajándékok készítésével várja a családokat a Szent István Király Múzeum advent idején. Az Országzászló téri épületben november 29-től minden héten szerdán délelőttönként 09.00 órától múzeumpedagógiai foglalkozásokat szerveznek óvodásoknak és iskolásoknak, a családok számára 16.30 órakor kezdődnek a foglalkozások.
Tovább...
 
Advent a kézművesekkel Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2017. november 29.
ImageRendkívül gazdag programkínálattal várják az érdeklődőket a kézművesek mesterek az adventi időszakban. Lesz karácsonyra készülődő, maratoni alkotó hétvége a Rác utcában, megnyitják a Betlehemi szép csillag pályázat kiállítását, a közép-dunántúli nép- és iparművészeti regionális tárlatot, és ismét szerveznek Asszonyműhelyt, ahol apró ajándék- és dísztárgyakat lehet készíteni.
Tovább...
 
Vázlattól a festményig - Emlékezés Áron Nagy Lajosra Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2017. november 28.
„Vázlattól a festményig” címmel szervez programot a Vörösmarty Társaság Áron Nagy Lajos Művészetbarát Köre a neves alkotó halálának harmincadik évfordulója alkalmából. November 29-én, szerdán délután kamarakiállítás nyílik és bemutatják az életművéről készült DVD-t.
Tovább...
 
Minden, amit az e-receptről tudnod kell! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2017. november 28.
ImageNem szeretjük a változásokat. Akármiről legyen is szó, az ember bizony alaptermészetéből adódóan azonnal hárít, mert fél az ismeretlentől, és úgy gondolja, hogy jobb azonnal fejbe csapni a barlangba bekúszó árnyék gazdáját (anélkül, hogy tudná, kit is takar valójában), minthogy megkockáztasson egy esetleges ellenséget. – Nagy hiba, mert sokszor fájdalmas felismerésekhez vezethet a leütött „árnyhoz” irányított tűzcsóva… Ugyanígy vagyunk most az e-recepttel is.
Tovább...
 
Tegyünk földimogyorót a Mikulás-csomagba, a karácsonyi asztalra  és a kertünkbe! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2017. november 28.
ImageFöldimogyoróból készülhet fagylalt, sütemények, dúsíthatunk vele turmixokat, dobálhatjuk főtt ételek (húsok, rizs, köretek) tetejére, vagy akár salátára is szórhatjuk. A testépítők étrendjében is megtalálhatjuk ezt a finomságot, ahogyan számtalan csokoládé összetevőjeként is fontos szerepet kap – és persze a mi kertünkből se hiányozhat! S megéri termeszteni, mivel elég borsos ára van a boltokban/piacon, függetlenül attól, hogy épp „szezonja” van-e vagy sem.
Tovább...
 
Ahányféle köhögés, annyiféle gyógyszer Nyomtatás E-mail
Írta: Dr. Budai Marianna PhD szakgyógyszerész - PatikaMagazin   
2017. november 28.
ImageElkapott valamilyen vírusos vagy bakteriális fertőzést, és köhög? Annyira kínozza a köhögés, hogy aludni is alig tud tőle? A gyógyszertárakban a kanalasoktól a tablettákon át a forróital-porokig válogathat a köhögés kezelésére alkalmas készítmények között. Nem mindegy azonban, hogy milyen jellegű a köhögése, ugyanis csak annak ismeretében választható ki a megfelelő készítmény.
Tovább...
 
Újabb játszótérrel bővül Palotaváros Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2017. november 28.
ImageJátszótérbővítésre 50 millió forint támogatást kapott Székesfehérvár a Belügyminisztériumtól. A Bátky Zsigmond utca és Halász utca közötti parkban jelentős fejlesztés valósulhat meg a Palotavárosban élők örömére.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1011 1012 1013 1014 1015 1016 1017 1018 1019 1020 Következő > Utolsó >>

Eredmények 11177 - 11187 / 20365