Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Szövős szakmai napra invitál a Fehérvári Kézművesek Egyesülete Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2017. október 19.
Szövős szakmai napra invitálja az érdeklődőket a Fehérvári Kézművesek Egyesülete október 28-án, szombaton. A téma ezúttal a szádfával történő szalagszövés és a mintázás lesz. A részvétel regisztrációhoz kötött, melyet október 23-ig, hétfőig lehet megtenni.
Tovább...
 
Töltve, sütve, rántva is finom a tökvirág! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2017. október 19.
ImageÚgy elburjánzott kertünkben a tök, mintha sötétzöld festékkel öntöztük volna meg a földet. Kacskaringós indái és hatalmas levelei őserdei hangulatot árasztva kúsznak az almafák alatt, bekukucskálnak a rozmaringok közé, magukba szívják a színes, őszi virágok mézes illatát, aztán szaladnak a holtából feléledt fügefa felé, hogy közben magukba kebelezzék az eperpalántákat és a dús ribizli-mezőt…
Tovább...
 
November 1-jéig lehet csónakázni, kajakozni és kenuzni a megújult tavon Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2017. október 19.
ImageA jó időre és a nagy érdeklődésre tekintettel november 1-jéig lehet csónakázni, valamint kajakozni és kenuzni a megújult székesfehérvári Csónakázó-tavon. Az átadás óta közel tizenötezren próbálták már ki a vízi sportok adta mozgási lehetőségeket.
Tovább...
 
Új mesterszak indul a Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusán Nyomtatás E-mail
Írta: Letsch Péter   
2017. október 19.
ImageAz elmúlt évek példáját követve, tovább bővül Székesfehérvár felsőoktatási képzéseinek kínálata. A szakok többségét ráadásul a duális képzésben végezhetik el a hallgatók, amely fontos tapasztalatokkal szolgál számukra további élükben, az elhelyezkedést illetően. A Regionális és környezeti gazdaságtan mesterszakról október 25-én, szerdán 17 órától tartanak felvételi tájékoztatót.
Tovább...
 
Megyénk körül megyünk körül Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2017. október 19.
ImageAz őszi időszak a kirándulások legfőbb szezonja, hiszen nincs annál kellemesebb, mint amikor a kellemes, 18-20 fokos időben - miközben arcunkat lágyan simogatja az éltető napfény – túrabakancsot, vagy sportcipőt húzunk és nekivágunk a „nagyvilágnak” némi elemózsiával és sok-sok feltoluló nyári emlékkel a gondolatainkban. Az ilyen kiruccanós napok tökéletesen alkalmasak arra, hogy a friss levegőn feldolgozzuk hátunk mögött hagyott élményeinket, s közben újakat szerezzünk.
Tovább...
 
Focimez-árveréssel segítenek Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2017. október 19.
ImageMint arról már beszámoltunk, a világ Mikulásához, a finnországi lappföldre készülnek már egy éve a Velencei és Velencei-Tó környéki Nagycsaládosokért és Rászoruló Családokért Alapítvány által pártfogolt családok gyermekei. Küldetésük előkészítése jól áll, ám még néhány támogatóra és további támogatási összegre van szükségük ahhoz, hogy el is jussanak "Joulupukkihoz" a Rovaniemi mellett található, pontosan az északi sarkkörön fekvő birodalmába.
Tovább...
 
Állapotfelmérés, szűrővizsgálatok és tanácsadás ingyen Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2017. október 19.
ImageFolytatódnak a városrészi egészségnapok: jövő szombaton a Köfém Művelődési Házban várják az érdeklődőket. Az érdeklődők ingyenes állapotfelmérésen és különböző szűrővizsgálatokon vehetnek részt, valamint kardiológiai, dietetikai és gyógytorna-tanácsadást is szerveznek a Szent György Kórház szakembereinek és a Humán Szolgáltató Intézet munkatársainak a közreműködésével.
Tovább...
 
Magyar Kutyajogsi és téli felkészülés Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2017. október 19.
ImageAz idei év utolsó tanfolyamindító nyílt napját tartja szombaton Nyakas Gábor kutyaviselkedés-szakértő. Az ingyenes foglalkozáson szó lesz a téli felkészülésről és a Dog Licence, azaz a Magyar Kutyajogsi programról.
Tovább...
 
Mintegy húszezer évelő növényt osztanak ki a Bregyóban Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2017. október 18.
ImageIdén tavasszal is több százan jelentkeztek a „Virágosabb és zöldebb Székesfehérvárért” pályázatra. Tavasszal már megkapta mindenki a virágokat, az ősszel ültetendő növények kiosztása pedig hétfőn reggel kezdődött a Bregyó Sportcentrumban. Mintegy 1500 cserjét, 18600 évelő növényt és 5000 virághagymát, továbbá több száz kilogramm fűmagot osztanak ki a héten a pályázóknak önkormányzati támogatással.
Tovább...
 
Sportközgazdász-jelöltek ismerkedtek a város sportfejlesztéseivel Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2017. október 18.
ImageTegnap délelőtt a Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusának Sportközgazdász MSc hallgatóit köszöntötte dr. Cser-Palkovics András polgármester a Városházán. Ezt követően a mesterszakos hallgatóknak Mészáros Attila alpolgármester tartott előadást a létesítménymendzsment kurzushoz kapcsolódva: bemutatta a székesfehérvári sportlétesítményeket, a fejlesztéseket, valamint összefoglalta a helyi sportrendezvényeket, illetve a sportfinanszírozás várost érintő témáit.
Tovább...
 
Torokfájás, meghűlés gyógyszerei: komplex kezelésre alkalmas szerek Nyomtatás E-mail
Írta: Dr. Budai Marianna PhD és Dr. Budai Lívia PhD szakgyógyszerészek  Patika Magazin   
2017. október 18.
ImageA meghűlés vagy a nátha a torokfájás mellett magával hozza a rossz közérzetet, a fejfájást, elesettség érzetet, orrdugulást, esetleg hőemelkedést is. Nem véletlen, hogy sokan láz- és fájdalomcsillapító hatású szerekhez nyúlnak ekkor. A fájdalom csillapítására többféle hatóanyag alkalmas: a vény nélkül elérhetők közül a legismertebb és leggyakrabban alkalmazott az acetil-szalicilsav, az ibuprofén és a paracetamol.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1031 1032 1033 1034 1035 1036 1037 1038 1039 1040 Következő > Utolsó >>

Eredmények 11364 - 11374 / 20386