Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Fogyhatunk-e citrommal? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2017. október 16.
ImageA múltkori, citromról szóló cikkemet azzal zártam a Biokertészet rovatban, hogy segít megőrizni a szív, az idegek és az izomszövetek egészségét, valamint a zsírok lebontásában is barátunk lehet. Erre az utolsó mondatra sokan felkapták fejüket, hiszen mindenki szeretne megszabadulni a korral és a lustasággal egyenes arányban (sokszor hatványozottan) növekedő zsírpárnáktól.
Tovább...
 
Államközi program keretében külföldi egyetemisták Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2017. október 16.
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem tájékoztatta Önkormányzatunkat arról, hogy a Stipendium Hungaricum Ösztöndíjjal Magyarországon tanuló egyetemi hallgatóinak egy részét férőhelyhiány miatt október közepétől Székesfehérváron helyezi el. Az államközi megállapodások keretében hazánkban tartózkodó diákok Budapesten tanulnak, de szálláshelyük a Gyümölcs utcai kollégium lesz, és szabadidejük egy részét városunkban töltik majd.
Tovább...
 
Mi az a "navigációs kapszula"? Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2017. október 16.
ImageA navigációs kapszula egy forradalmian új technológia, amely az endoszkópos vizsgálatok kellemetlenségeit hivatott kiváltani. Fájdalommentes, non invazív módon végezhető vele gyomor és vékonybéltükrözés.
Tovább...
 
Valós ipari környezet az egyetemen Nyomtatás E-mail
Írta: Molnár Artúr   
2017. október 13.
Valós ipari környezetben, életszerű problémákon dolgozhatnak az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karának hallgatói a most átadott Ipari Elektronikai Labornak köszönhetően. Az Arconic Alapítvány 30 millió forintos támogatásából megvalósult labort ma avatták fel az Egyetem Budai úti Mérnök Intézetében.
Tovább...
 
Japán nemzeti étele: a nattó - Megőrülsz érte vagy felfordul tőle a gyomrod Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2017. október 13.
ImageA fermentálásról szóló bejegyzésem után többen is kérték, hogy írjak bővebben a közkedvelt japán nemzeti ételről, a nattóról, és nem ártana egy recept is hozzá. Mivel az újságíró fő vágya, hogy az olvasók információs igényeit kielégítse, jöjjön most test- , pontosabban ízközelből a nattó!
Tovább...
 
Egymilliárd forintos kormányzati támogatás az alsóvárosi rét fejlesztéséhez Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2017. október 13.
ImageSzékesfehérváron a Modern Városok Program keretében valósul meg a „Zöld város – Fehérvár tüdeje” program, ami újabb állomásához érkezett: a Kormány 1,1 milliárd forinttal támogatja a fejlesztés megvalósulását az alsóvárosi réten, a Palotavárosi tavak mögött.
Tovább...
 
Ne tökölj! Termeld és süsd magad! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2017. október 13.
ImageNemrég toltam be a sütőbe egy jókora sütőtököt. Szabálytalanul szétcsapdosott teste édesen izgató illatot árasztva sistereg a forró szaunában. Pörkölődik a széle – kissé feketébe hajló köntösből szeretem igazán kihámozni – és az itt-ott meghagyott magvak is víg pattogós táncot járnak a hullámzó, bugyborékoló narancs-tengerben. S ha már így rácsodálkoztam erre az ízletes, kimondottan őszi-téli étekre, ássunk le a gyökerekhez! (Sokáig nem kell ásni, mert gyökérzete sekély…)
Tovább...
 
Közmeghallgatást tartanak jövő pénteken a Városházán Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2017. október 13.
ImageJövő pénteken tartanak Közmeghallgatást a Városházán: a Modern Városok Program fejlesztéseiről és a helyi, a parkolóépítést, a kerékpárutakat és a lakásszövetkezeti működést érintő közügyekről. A városban élőket foglalkoztató témákkal kapcsolatban a polgármester online fogadóóráján, november 6-án is lehet észrevételeket és kérdéseket jelezni.
Tovább...
 
Vissza a természethez és a hagyományokhoz! Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2017. október 13.
ImageA Kárpát-medencei hagyományokban gyökerező és a természeti folyamatokhoz alkalmazkodó gyümölcsészetről nyílt vándorkiállítás Székesfehérváron, az Öreghegyi Közösségi Házban. A tíz napon át látogatható tárlat bemutatja, milyen technikákat és folyamatokat érdemes követnünk ahhoz, hogy a kellő mennyiségű és kitűnő minőségű élelmiszereinket magunk termeljük meg kiváló környezetben.
Tovább...
 
November 15-ig lehet pályázni az ösztöndíjra Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2017. október 13.
ImageSzékesfehérvár városa ösztöndíjjal segíti azokat a jól tanuló helyi fiatalokat, akik szociális helyzetük okán rászorulnak a támogatásra. A Tóth István és Tóth Terézia Ösztöndíjat az adatlap kitöltésével és a szükséges mellékletek csatolásával lehet megpályázni november 15-ig. A támogatást általános és középiskolások, valamint a felsőoktatásban tanulók igényelhetik.
Tovább...
 
Őszi Megyekorzó a Megyeháza előtti Szent István téren Nyomtatás E-mail
Írta: Dominkó Anita   
2017. október 13.
ImageA megye számos településéről érkező őstermelők, kézművesek hozzák el minőségi termékeiket szombaton a Megyeháza előtti Szent István térre. A vásár mellett látványos, szórakoztató népi játékok is várják a kicsiket és nagyokat a Megyekorzón.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1031 1032 1033 1034 1035 1036 1037 1038 1039 1040 Következő > Utolsó >>

Eredmények 11386 - 11396 / 20386