Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Ma etetjük a jövő betegeit!  az otthoni érkatasztrófákról tanácskoznak Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2017. október 13.
ImageMit kell tenni otthoni akkut érkatasztrófa esetén? Mi a feladata az egészségügyi ellátórendszer egyes állomásainak? Hogyan lehet megelőzni a sokszor végzetes történéseket és mi a magyar valóság? Ezekben a témakörökben tanácskoznak a szakorvosok a Fehérvári Atherosclerosis Találkozón, melyet ötödik alkalommal rendeznek meg ma és holnap a Hotel Magyar Királyban.
Tovább...
 
Fermentáljunk kimchit vagy nattót! - Így készül a koreaiak és a japánok nemzeti étele Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2017. október 12.
ImageAki jártas egy kicsit a koreai és a japán konyha ízvilágában, annak bizonyára nem hangzik ismeretlenül e két nép nemzeti étele (kimchi és nattó), amelyek elkészítéséhez elengedhetetlen a fermentálás ismerete és alkalmazása. Ezzel az erjesztési módszerrel készülnek egyébként a kefirek, joghurtok, tejfölök is. Sőt, a söröket, borokat sem élvezhetnénk e kémiai folyamat igénybevétele nélkül!
Tovább...
 
Fontos-e a reggeli étkezés? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2017. október 12.
ImageAnyukám minden nap elmondja – akár náluk ébredek, akár a saját lakásomban, mert telefonon folyamatosan ellenőrizni próbálja tevékenységeimet -, hogy milyen rosszul teszem, hogy nem reggelizek. Merthogy az szerinte nagyon fontos. Én viszont képtelen vagyok ébredés után rávenni magamat arra, hogy egyek. Egyszerűen nem megy. Egy-két órán át biztosan nem. Ezért most utána jártam annak, hogy valóban fontos-e a napindító étkezés?
Tovább...
 
Önkénteskedni menő! Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2017. október 12.
ImageSzombaton Médianapot szervez Székesfehérváron a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesülete – Önkénteskedni menő! szlogennel. A nyitott rendezvényre a Táska Rádióban kerül sor: workshopokkal, pódium-előadásokkal és a helyi lehetőségeket bemutató börzével várnak minden érdeklődőt. Az önkéntességről mint örömforrásról szóló programon több sztár bemutatkozik, lesz szó külföldi és magyar programokról, valamint a média szerepéről is.
Tovább...
 
Nagy Boglárka marad a Diáktanács elnöke Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2017. október 12.
ImageA Városházán tartotta Tisztújító Közgyűlését a Székesfehérvári Diáktanács: az elnöki tisztet továbbra is Nagy Boglárka látja el, az alelnökök Vámosi Péter, Magyaródi Anett és Uley Olga lettek. A közgyűlés egyhangúan megszavazta továbbá a város EKF-pályázatának támogatását. Az eseményen a diákokat dr. Cser-Palkovics András polgármester köszöntötte.
Tovább...
 
Mi az a "navigációs kapszula"? Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2017. október 12.
ImageA navigációs kapszula egy forradalmian új technológia, amely az endoszkópos vizsgálatok kellemetlenségeit hivatott kiváltani. Fájdalommentes, non invazív módon végezhető vele gyomor és vékonybéltükrözés.
Tovább...
 
Székesfehérvárra érkezett a Mobil kormányablak Nyomtatás E-mail
Írta: Szakonyi Balázs   
2017. október 11.
Székesfehérváron, a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórháznál volt tegnap a következő állomása a Kormányhivatal Mobil kormányablak nevet viselő mozgó ügyfélszolgálatnak. A korszerű járműben két ügyintéző fogadta az ügyfeleket.
Tovább...
 
Ne tökölj! Termeld és süsd magad! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2017. október 11.
ImageNemrég toltam be a sütőbe egy jókora sütőtököt. Szabálytalanul szétcsapdosott teste édesen izgató illatot árasztva sistereg a forró szaunában. Pörkölődik a széle – kissé feketébe hajló köntösből szeretem igazán kihámozni – és az itt-ott meghagyott magvak is víg pattogós táncot járnak a hullámzó, bugyborékoló narancs-tengerben. S ha már így rácsodálkoztam erre az ízletes, kimondottan őszi-téli étekre, ássunk le a gyökerekhez! (Sokáig nem kell ásni, mert gyökérzete sekély…)
Tovább...
 
Hogyan védekezzünk a fejtetvesség ellen?  Megelőzés Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - PatikaPlus   
2017. október 11.
ImageA fejtetű a szülők (és a gyermekek) rémálmai között szerepel. Senki se szereti a testén tanyázó élősködőket, pláne a hajban lakó bogarakat, amelyek igencsak szaporák. Szinte egyetlen gyermek sincs, aki óvodás / iskolás korában ne tapasztalta volna meg közvetlen közelről, hogy mi az a fejtetű. Ezért ma azzal fogunk foglalkozni, hogy mit tehetünk a fejtetűk ellen?
Tovább...
 
Duális képzési formával és ösztöndíjjal motiválják a végzősöket Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2017. október 11.
A székesfehérvári felsőoktatási képzési lehetőségekről tájékoztatták a Széchenyi István Műszaki Szakgimnázium és Szakközépiskolába végzős diákjait. 2018 szeptemberétől tovább bővül a választható alapszakok száma Székesfehérváron, és továbbra is jelentős szerepet kap a duális képzési forma. A város vezetése ösztöndíjjal is motiválja a diákokat, hogy a helyi továbbtanulási lehetőségeket válasszák.
Tovább...
 
Szombattól lehet égetni - ne füstöljük tele a várost! Nyomtatás E-mail
Írta: Környezetvédelmi Iroda   
2017. október 11.
ImageSzombattól egy héten keresztül lehet avart és növényi hulladékot égetni a vasárnap kivételével. Tilos tüzet gyújtani az erdőkben és a fásítások mellett!
Tovább...
 
<< Első < Előző 1031 1032 1033 1034 1035 1036 1037 1038 1039 1040 Következő > Utolsó >>

Eredmények 11397 - 11407 / 20386