Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Hogyan védekezzünk a fejtetvesség ellen?  Megelőzés Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - PatikaPlus   
2017. október 11.
ImageA fejtetű a szülők (és a gyermekek) rémálmai között szerepel. Senki se szereti a testén tanyázó élősködőket, pláne a hajban lakó bogarakat, amelyek igencsak szaporák. Szinte egyetlen gyermek sincs, aki óvodás / iskolás korában ne tapasztalta volna meg közvetlen közelről, hogy mi az a fejtetű. Ezért ma azzal fogunk foglalkozni, hogy mit tehetünk a fejtetűk ellen?
Tovább...
 
Duális képzési formával és ösztöndíjjal motiválják a végzősöket Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2017. október 11.
A székesfehérvári felsőoktatási képzési lehetőségekről tájékoztatták a Széchenyi István Műszaki Szakgimnázium és Szakközépiskolába végzős diákjait. 2018 szeptemberétől tovább bővül a választható alapszakok száma Székesfehérváron, és továbbra is jelentős szerepet kap a duális képzési forma. A város vezetése ösztöndíjjal is motiválja a diákokat, hogy a helyi továbbtanulási lehetőségeket válasszák.
Tovább...
 
Szombattól lehet égetni - ne füstöljük tele a várost! Nyomtatás E-mail
Írta: Környezetvédelmi Iroda   
2017. október 11.
ImageSzombattól egy héten keresztül lehet avart és növényi hulladékot égetni a vasárnap kivételével. Tilos tüzet gyújtani az erdőkben és a fásítások mellett!
Tovább...
 
Fiatalok októbere Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Programszervező Kft, Havasi Timea   
2017. október 11.
ImageTöbb nagyrendezvényt is szervez a város októberben a Székesfehérváron tanuló diákoknak. Jövő hétfőn lesz az Alba Regia Felsőoktatási Expo, szerdán a II. Székesfehérvári Felsőoktatási Gólyabál, október 27-én, pénteken pedig a IV. ifiFESZT.
Tovább...
 
Csíkszeredai diákok ismerkedtek Székesfehérvárral Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2017. október 10.
A csíkszeredai Szent Anna Speciális Szakiskolából érkeztek diákok Székesfehérvárra, az Arany János Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és EGYMI vendégeként. A fiatalok és tanáraik ma látogatást tettek a Városházán, ahol Mészáros Attila alpolgármester köszöntötte őket az Önkormányzat nevében.
Tovább...
 
Új játszóeszközökkel gazdagodott a Kossuth suli udvara Nyomtatás E-mail
Írta: Molnár Artúr   
2017. október 10.
Mozgásfejlesztő eszközzel és játszóvárral bővült a Kossuth iskola játszótere. A biztonsági okokból elbontott régi játékok helyére öt év után, képviselői és vállalati összefogás segítségével kerültek új játékok. Az udvari játszótér ünnepélyes avatását kedd délelőtt tartották.
Tovább...
 
Fontos-e a reggeli étkezés? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2017. október 10.
ImageAnyukám minden nap elmondja – akár náluk ébredek, akár a saját lakásomban, mert telefonon folyamatosan ellenőrizni próbálja tevékenységeimet -, hogy milyen rosszul teszem, hogy nem reggelizek. Merthogy az szerinte nagyon fontos. Én viszont képtelen vagyok ébredés után rávenni magamat arra, hogy egyek. Egyszerűen nem megy. Egy-két órán át biztosan nem. Ezért most utána jártam annak, hogy valóban fontos-e a napindító étkezés?
Tovább...
 
Megújul az egészségügyi rendszer - Itt az e-recept! Nyomtatás E-mail
Írta: Dr. Szarvasházi Judit főszerkesztő-gyógyszerész  Patika Magazin   
2017. október 10.
ImageUgye nagyon egyszerű lenne, ha minden rólunk szóló egészségügyi információt egy helyen, központilag tárolnának, és ezt mi és a szakemberek is bármikor megnézhetnénk? A mai – informatikaalapú – világunkban mi sem természetesebb, mint hogy a betegről szóló összes egészségügyi információ egy elektronikus adatbázisban szerepeljen. A kormány ezért hozta létre az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Teret (EESZT).
Tovább...
 
Miért ne köpd ki a szőlőmagot? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2017. október 10.
ImageNincsen ősz szőlő / szüret nélkül. E finom, lédús gyümölcsöt pár évvel ezelőtt még „meghámoztatta” velem a lányom: lehúzatta héját, kikapartatta a magot belőle, majd mohón nyelte az édes, lágy húst. (Miközben a tenyeremből a csuklómhoz csorgott a ragacsos lé, és nem voltam túl boldog tőle…) Aztán elmagyaráztam neki, hogy a héj s a mag is rendkívül egészséges, kár kidobni, vagy a hörcsögöknek felkínálni vacsorára.
Tovább...
 
Miért kell a D-vitamin? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - PatikaPlus   
2017. október 10.
ImageTudta, hogy szeptembertől áprilisig a magyar népesség mindössze hat százalékának megfelelő a D-vitamin ellátottsága, azaz kilencvennégy százaléknál kisebb-nagyobb hiányállapot áll fenn? Ennek oka az, hogy nincsen elegendő D-vitamin táplálékainkban, s az őszi-téli hónapokban nem éri annyi fény bőrünket, hogy az ott termelődő mennyiség kielégítse szervezetünk szükségletét.
Tovább...
 
Akár 150-200 ezer munkavállaló is hiányozhat a hazai piacról Nyomtatás E-mail
Írta: Vajnági Szilvia   
2017. október 10.
ImageAz egyre növekvő hazai munkaerőhiány már nemzetgazdasági problémákat okoz. A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ) a hazai szakképzési rendszer megújításában látja az egyik legkomolyabb lehetőséget a kihívás hosszútávú kezelésére. A szervezet egy országos, minden megyére kiterjedő eseménysorozatot rendez idén ősszel, hogy meghallgassa és összegezze a jelenlegi szakképzési rendszer problémáit és az érintettek (munkaadók, munkavállalók, önkormányzati képviselők, a szakképzéssel foglalkozó intézmények vezetői) bevonásával közös megoldásokat találjon.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1031 1032 1033 1034 1035 1036 1037 1038 1039 1040 Következő > Utolsó >>

Eredmények 11408 - 11418 / 20389