Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Közgyűlési támogatás a Nemere-projekthez Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsanna   
2017. szeptember 29.
Pénteki ülésén 9,350 millió forintos támogatást biztosított Székesfehérvár Közgyűlése az Albatrosz Repülő Egyesületnek. A megítélt forrással a Nemere újjáépítésére meghirdetett programhoz csatlakozik a város. A Börgöndi Repülőnapon jelentették be, hogy közösségi összefogással, az Albatrosz Repülő Egyesület koordinálásával szeretnék megvalósítani a fehérvári repüléstörténet szimbólumaként emlegetett vitorlázógép újjászületésére hirdetett programot.
Tovább...
 
Egészségnap a Salétrom utcában Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2017. szeptember 29.
ImageÚjabb városrész csatlakozik az egészségprogramokhoz: a legkeresettebb vizsgálatokkal prevenciós szűrőnapot tartanak jövő szombaton a Salétrom utcában. Állapotfelmérést, EKG-t, csontsűrűségmérést, melanomaszűrést is végeznek, valamint részt vehetünk dietetikai tanácsadáson és kardiológiai konzultáción is. Az egészséges életmód jegyében mozgásos programokat is szerveznek gyógytornával és Nordic Walking bemutatóval.
Tovább...
 
Szent Mihály napja vásárral és népi tradíciókkal Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2017. szeptember 28.
A Szent Mihály-napi hagyományokról a város iskolásai is megemlékeznek: vásárt tartanak a hét folyamán a Munkácsy Mihály és a Széna Téri Általános Iskolában is. A népszerű portékaárusítás mellett a gyerekek megismerkedhetnek a kisfarsang indulásának szokásaival és a kapcsolódó tradicionális tevékenységekkel.
Tovább...
 
A bátorság jelképe, a kakukkfű Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2017. szeptember 28.
ImageAz egyiptomiak erős illata és remek fertőtlenítő hatása miatt balzsamozásra használták a belőle készült olajat. Az ókori görög asszonyok a hadba induló férjük ruhájára hímezték, mint a bátorság és a vitézség jelképét. Kiválóan alkalmas a bélférgek kiirtására, légúti megbetegedések kezelésére és füstölésre is. Remekül ízesíthetőek vele a húsételek, és még fürdeni is ajánlatos benne. – Ez a kakukkfű!
Tovább...
 
Kató nénivel készülnek a Mikuláshoz Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2017. szeptember 28.
ImageMár 2016-ben menni szerettek volna, ám akkor meghiúsult a terv, így a Velencei és Velencei-tó Környéki Nagycsaládosokért és Rászoruló Családokért Alapítványának vezetői az idén újra nekifutottak a szervezésnek, hogy minél több nehéz sorsú gyermeket eljuttassanak novemberben a finnországi Lappföldre, a Világ Mikulásához, "Joulupukkihoz", akinek éppen az északi sarkkörön található a birodalma.
Tovább...
 
Reformáció 500 tárlat a kastélyban Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2017. szeptember 28.
ImageKiállítást szervez a reformáció 500. évfordulója kapcsán a Velencei Helytörténeti Egyesület. A tárlat megnyitójára 2017. szeptember 29-én, pénteken 17.00 órakor kerül sor a Meszleny-Wenckheim-kastélyban.
Tovább...
 
Táplálkozási ABC: Fehérjék Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - PatikaPlus   
2017. szeptember 28.
ImageA "Táplálkozási ABC" - című rovatunk legújabb részében a fehérjék kerülnek előtérbe.
Tovább...
 
Rádiós casting október 5-én Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2017. szeptember 28.
ImageCastingot szervez jövő csütörtökön a Táska Rádió. Az induló tanfolyamra olyan 8-11. osztályosok jelentkezését várják, akik érdeklődnek a szerkesztés-műsorvezetés iránt. A toborzót követően tanfolyam indul, a részletekről a rádió honlapján lehet tájékozódni.
Tovább...
 
A Teleki 5c kapta a "2017 Legmobilisabb Osztálya címet Nyomtatás E-mail
Írta: Fejér Tamás   
2017. szeptember 28.
ImageHét osztály, közel 200 iskolás, több mint 180 "egészséges közlekedési eszközzel" vett részt a múlt heti autómentes napon. A pénteki teszten legjobban teljesítő három osztály tanulói tegnap a Városháza Dísztermében vehették át nyereményüket, majd rögtönzött fogadóórán kérdezhették Székesfehérvár polgármesterét.
Tovább...
 
Jogos és szükséges a Központi Címregiszter létrehozása Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2017. szeptember 27.
A Központi Címregiszterrel kapcsolatos, országos szakmai konferenciát rendeztek Székesfehérváron, a Városházán. A tanácskozásra a megyei jogú városok földhivatalaiból érkeztek szakemberek, hogy megvitassák az ország valamennyi címét tartalmazó rendszer megvalósításával és gyakorlati működésével kapcsolatos feladatokat.
Tovább...
 
A csalán mindenre jó: esszük, isszuk és csapkodjuk vele magunkat Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2017. szeptember 27.
ImageSorozatunk mai részében a csalán kerül terítékre. Szó szerint, mivel számos finom étel készíthető belőle. Emellett a szépségiparban is felhasználják alapanyagként, számos betegségre gyógyírt jelent(het), és még masszírozó eszközként is funkcionálhat.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1041 1042 1043 1044 1045 1046 1047 1048 1049 1050 Következő > Utolsó >>

Eredmények 11474 - 11484 / 20399