Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Séta a mellrák ellen október 7-én Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2017. szeptember 27.
ImageA mellrák elleni küzdelemre hívják föl közösségi sétával a figyelmet Székesfehérvár Belvárosában október 7-én. A program az Országalmánál kezdődik, ahonnan a résztvevők a szimbolikus rózsaszín léggömbökkel indulnak el, majd a Városház téren szaktanácsadást szerveznek a mellrákról és a mell önvizsgálatáról
Tovább...
 
Jelentősen nőtt a vendégéjszakák és a turisták száma Nyomtatás E-mail
Írta: F. Szegő Krisztina, Stettler Zsuzsanna   
2017. szeptember 27.
ImageA 8,1 %-os országos átlaghoz képest Székesfehérváron 21 %-kal nőtt a vendégéjszakák száma 2017-ben, és tapasztalhatóan továbbra is népszerű a város mind a hazai, mind a külföldi turisták körében. A friss adatokat F. Szegő Krisztina ügyvezető és dr. Cser-Palkovics András polgármester kedden sajtótájékoztatón ismertette.
Tovább...
 
Szent Mihály-napi sokadalom Feketehegy-Szárazréten Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2017. szeptember 27.
ImageKilencedik alkalommal várja vendégeit hétvégén a Szent Mihály-napi Sokadalom. A hagyományos városrészi program szeptember 30-án, szombaton 15.00 órakor kezdődik a Feketehegy-Szárazréti Közösségi Központban. A műsorban szerephez jutnak a helyi óvodások, iskolások, lesz tánc, hagyományőrzés, majd este 8-tól a Karthago zenekar koncertje zárja a napot.
Tovább...
 
Táplálkozási ABC: Tápanyagok Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - PatikaPlus   
2017. szeptember 27.
ImageÚj, "Táplálkozási ABC" című sorozatunkból megtudhatják Olvasóink, hogy mit nevezünk tápanyagnak, milyen fajtái vannak, mire jók a fehérjék, zsírok, szénhidrátok, s persze a vitaminokat is alaposan megvizsgáljuk majd. Tartsanak velünk!
Tovább...
 
Döntőjéhez érkezik a nyugdíjasok történelmi vetélkedője Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2017. szeptember 26.
Döntőjéhez érkezik az Alba Regia Nyugdíjas Egyesület klubszervezetei számára meghirdetett történelmi vetélkedő. Idén III. Béla király uralkodása, Székesfehérvár története és híres személyei adják a témákat. Szerdán hat csapat méri össze tudását a Hiemer-házban.
Tovább...
 
Kakukkfű télen-nyáron Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2017. szeptember 26.
ImageMég télen, a fagyban is tört le ágakat a szarvassülthöz anyukám a kertünkben burjánzó kakukkfűből, amelyből még a hó és a jég sem tudja kiszorítani az életet, a hátsó szomszédunknál pedig pázsitként funkcionál e fűszerként is használatos gyógynövény, amelyet „ott” fűnyíróval tart kordában a telek gazdája.
Tovább...
 
Testnevelő tanárok és kilencedikes diákok tanulták az újraélesztést Nyomtatás E-mail
Írta: Molnár Artúr   
2017. szeptember 26.
Az újraélesztés technikáját sajátíthatták el a kilencedikesek és a város testnevelő tanárai az I. István Szakgimnáziumban, ahol a "TEVAgy a Hős!" program keretében Klupács Péter mentő-technikus tanította a diákokhoz saját nyelvükön szólva az újraélesztést és beszélt arról a bátorságról, ami ahhoz kell, hogy földön fekvő embertársainkon merjünk és tudjunk is segíteni.
Tovább...
 
Kiváló színművészeket köszöntöttek a Városházán Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2017. szeptember 26.
ImageKiváló színművészeket köszöntött dr. Cser-Palkovics András polgármester a Városházán. Váradi Eszter Sárának Elismerő Emlékérmet adott át a jubileumi huszadik évad kezdetén, valamint gratulált az országos szakmai díjakhoz Krisztik Csabának és Nagy Péternek. Az ünnepi találkozón részt vett dr. Szikora János, a Vörösmarty Színház igazgatója és a város alpolgármesterei.
Tovább...
 
Virágkötő diákok utazhatnak Spanyolországba Nyomtatás E-mail
Írta: Fejér Tamás   
2017. szeptember 26.
ImageSzakmai gyakorlatra utazhat Spanyolországba az Arany János Iskola három szerencsés tanulója. Az Erasmus+ program keretében ezúttal virágkötészetet tanuló diákok tölthetnek három hetet a Granada tartománybeli Motrilban.
Tovább...
 
Szűrőnappal az időskori egészségért Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2017. szeptember 26.
ImageA perifériás érbetegség, az érszűkület idős korban az egyik leggyakoribb betegség, ami súlyos következményekkel járhat. Szűrővizsgálatra várják az 55-70 éves lakosokat szombaton A Szabadművelődés Házában: a szakemberek rizikófaktorok felmérésével, kockázatbecsléssel és boka-kar index mérésével segítenek a megelőzésben és a felismerésben. A részvételhez előzetes regisztráció szükséges!
Tovább...
 
Kerékpárforgalom-számláló Velencén Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2017. szeptember 26.
ImageA VelenceBike Kerékpáros Kompetencia Központban sajtótájékoztatón mutatták be a Velencei-tó kerékpáros forgalmát számláló berendezést. Az eseményen még több más fontos információ elhangzott, így az is, hogy Velencét érinti majd a tervezett Budapest-Balaton kerékpárút, amely egyben a része lesz egy olyan európai kerékpáros főútvonalnak, amely a tervek szerint Svájcból, a Bódeni tótól indulva Ausztrián át haladva jut el Magyarországra.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1041 1042 1043 1044 1045 1046 1047 1048 1049 1050 Következő > Utolsó >>

Eredmények 11485 - 11495 / 20399