Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Ősszel fásítás, tavasszal aszfaltozás lesz Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2017. szeptember 18.
ImageŐsszel a zöldfelület rendbetételével, majd tavasszal teljes aszfaltozással folytatódik a terület rehabilitációja azokban a felsővárosi utcákban, ahol nemrég fejeződött be a csapadékcsatorna építés.
Tovább...
 
A csapadék útja Nyomtatás E-mail
Írta: Molnár Artúr   
2017. szeptember 18.
ImageHelyszínbejáráson mutatta be Laczi Péter, a Városüzemeltetési és Közműellátási Iroda vezetője a szennyvíztisztító telep mellett végzett beruházásokat és az alsóvárosi víziközműveket.
Tovább...
 
Lecsókirálynő ült a trónra Nyomtatás E-mail
Írta: Fejér Tamás   
2017. szeptember 18.
ImageA közösség ünnepe volt idén is a Fehérvári Lecsófőző Vigasság. Közel 600 bográcsban főztek a baráti, munkahelyi társaságokból alakult csapatok a Dózsa György úton, a Móri úton és a Zichy liget környékén kijelölt főzőhelyeken. A Lecsófesztivál adott otthont a magyar népdal napja alkalmából összeállt 250 fős diákkórusnak is.
Tovább...
 
Dr. Matuz János művészeti intendáns kapta a Pro Theatro díjat Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2017. szeptember 18.
ImageSzombaton adták át a Vörösmarty Színházban a Pro Theatro díjat: a város elismerését idén dr. Matuz János művészeti intendáns kapta a fiatalokat megszólító érzékenyítő színházi programjának, a tehetséggondozásban végzett munkájának és mindezek közösségépítő szerepének elismeréseként – amit a közönség vastapssal ünnepelt.
Tovább...
 
TeSzedd: Velencén sokan segítettek Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2017. szeptember 18.
ImageKoszti András polgármester kezdeményezésére Velence Város Önkormányzata az idén önállóan vett részt a TeSzedd - Önkéntesen a tiszta Magyarországért akcióban. A városvezető hívó szavára közel százan szedték a szemetet a Velence Korzón és környékén, az Ökoparknál, a tóparton, valamint a Wenckheim-kastélynál. A résztvevők között volt - többek között - Lakatos Zsanett kenus világbajnok is, aki egy Dél-afrikai és egy szingapúri "kirándulás" közötti két szabadnapjából áldozott fel néhány órát a fontos ügy oltárán.
Tovább...
 
Látványos, interaktív kiállítás a Nemzeti Emlékhelyen Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2017. szeptember 18.
ImageA hétvégén országszerte várta vendégeit a Kulturális Örökség Napjai programsorozat. Székesfehérváron, a Nemzeti Emlékhelyen különleges attrakcióval készült a Szent István Király Múzeum: kiállítás nyílt, amely interaktív módon, gazdag látványelemekkel mutatja be az egykori koronázó bazilika történetét az építéstől egészen napjainkig, a modern kori feltárásokig.
Tovább...
 
Sweet William - itt a törökszegfű palántázási időszaka Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2017. szeptember 15.
ImageBaltát fogott, és tövestől kicsapta a szederbokrokat anyukám. Masszív asszony lévén nem okozott gondot neki ez a művelet, hiszen ereje több férfiéval vetekszik. A könyörtelen lefejezés oka az volt, hogy a bőséges öntözés és a félárnyékos telepítés ellenére a nap égette a termés egy részét, a másik fele pedig be se érett. Hiába roskadoztak a felfuttatott ágak, nem tudtunk egyetlen finom gyümölcsöt se szüretelni róluk. A kivégzés helyszínére pedig épp most költöznek a törökszegfűk…
Tovább...
 
A fehérvári Csillagda ötven éves távcsövét ünneplik Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2017. szeptember 15.
ImageÖtven évvel ezelőtt készült el a székesfehérvári Terkán Lajos Bemutató Csillagvizsgáló távcsöve, amely azóta is töretlenül segíti a csillagászati ismeretterjesztést A Szabadművelődés Házában. Szeptember 16-án, szombaton közönségtalálkozóval, előadásokkal, szakmai programokkal ünneplik a jubileumot, közreműködik a Hungarikum együttes.
Tovább...
 
Ízes élmények, ritkán látott kincseink a hétvégén Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó, Hajnal Csilla   
2017. szeptember 15.
ImageKözel hatszáz baráti, családi és céges csapat, és persze kíváncsi érdeklődők ezrei várják a szombatot: szeptember 16-án reggel újra fellobban a láng a bográcsok alatt a XIII. Fehérvári Lecsófőző Vigasságon. A gasztronómiai eseménnyel párhuzamosan a Kulturális Örökség Napjai programjai is elindulnak, és vasárnap estig ingyenesen látogatható kiállítások, középkori emlékeket idéző belvárosi séták, látványos fényfestés és filmbemutató is várja az érdeklődőket Székesfehérváron. Szombaton a Magyar Népdal Napját is köszöntik a városban.
Tovább...
 
Autómentesen a fenntartható fejlődésért Nyomtatás E-mail
Írta: Muzsik Eszter   
2017. szeptember 15.
ImageKözös út, közös jövő – 2017-ben ezzel a szlogennel szólítják meg a résztvevőket az Európai Mobilitás Hét szervezői. Több program is várja a város óvodásait, iskolásait és persze a felnőtteket is szeptember 16-22. között Székesfehérváron: a városismereti sétákon az épített környezettel ismerkedhetnek, a Zöld Fehérvár program gyalogos túrái a város tanösvényein kalauzolják végig az érdeklődőket.
Tovább...
 
Ösztöndíj pályázat középiskolásoknak és a felsőoktatásban tanulóknak Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2017. szeptember 15.
ImageIsmét meghirdette az Alba Regia Középiskolai Ösztöndíj Pályázatot és az Alba Regia Felsőoktatási Ösztöndíj Pályázatot Székesfehérvár Önkormányzata. Az öt hónapra szóló támogatásokra szeptember 29-ig lehet benyújtani a pályázatokat.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1041 1042 1043 1044 1045 1046 1047 1048 1049 1050 Következő > Utolsó >>

Eredmények 11529 - 11539 / 20399