Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Jiaogulan: a hosszú élet titka Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2017. szeptember 14.
ImageEgy dúsan burjánzó növényt fedeztem fel tegnap szüleim kertjében. Olyan gyorsan futotta be az egyik üvegház mellett a leszúrt bambuszszárakat, hogy szinte észre sem vettem trónfoglalását. Terjeszkedési képessége meglepő, ahogyan neve is különleges: jiaogulan. Sokan ötlevelű ginsengnek is nevezik, hasonlósága miatt, bár túltesz azon: gyógyhatású összetevőinek mennyisége négyszer akkora, mint az említett közismert növénynek.
Tovább...
 
Poloskainvázió: van rá megoldás? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2017. szeptember 14.
ImageJön a hideg, készülhetünk idén is a poloskainvázóra! Így hát mi másról is írhatnék most, mint erről az „aranyos kis cukizöld” bogárkáról, amely tetemes kárt tud okozni a kertünkben, bűzös váladékot bocsát ki, ha óvatlanul megfogjuk vizsgálódási szándékkal, és szétharapva keserű lével árasztja el ízlelőbimbóinkat.
Tovább...
 
Tilos a Sóstó látogatása, amíg a rehabilitációs program tart Nyomtatás E-mail
Írta: Fejér Tamás   
2017. szeptember 14.
ImageTovábbra is folynak a munkálatok a Sóstó Természetvédelmi Területen, a munkaterületre belépni nemcsak tilos, hanem veszélyes is. Jelenleg a mederkotrás, a költő- és fészkelőszigetek kialakítása zajlik. A munkálatok befejezése 2018 májusára várható.
Tovább...
 
Biokertészet: parlagfűvel az allergia ellen avagy irtsuk ki, ami gyógyít? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - fmc.hu   
2017. szeptember 13.
ImageMúltkor foglalkoztunk a parlagfűvel, melynek irtása törvényileg is kötelező, mivel allergiát okozhat. És most jön a döbbenetes tény: ugyanez a növény kiválóan alkalmas több betegség gyógyítására, sőt, még az allergia megszüntetésére is!
Tovább...
 
Popeye és a spenót mítosza egy tévedés miatt Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2017. szeptember 13.
ImageAz olaszok fenyőmagot, mazsolát, szardellát kevernek a spenóthoz. Görögországban főtt rizzsel, fetasajttal és mentával tálalják. Spanyolországban fokhagyma, vöröshagyma, paprika, olívaolaj és fahéj teszi pikánsabbá. A franciák fenyőmagot, fokhagymát és szerecsendiót tesznek mellé. Észak-Afrikában paradicsompüré, citromlé, tojás, római kömény, chilipaprika jár hozzá. – Popey, a híres tengerész pedig csak úgy magában gurítja le a spenótkonzerveit, hogy emberfeletti erőre tegyen szert.
Tovább...
 
Az egészséges paradicsom nevelésének titkai Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2017. szeptember 13.
ImageA paradicsom sajnos hamar szétrohad. Sőt, a levelei is szeretnek elszáradni, és még a bogarak is imádnak játszadozni rajta. Erre kellett rájönnöm, amikor végre eljutottam odáig, hogy leszüreteljem szüleim hatalmas paradicsomtermését: csak a hűlt helyét találtam ugyanis. Vagyis szétfolyóban és penészesen olvadozott (szó szerint) a vakító napsütésben keserűen fanyalgó ábrázatomat látva.
Tovább...
 
A víziközművek szakaszos építésével zajlik a felújítás a Ligetsoron Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2017. szeptember 13.
ImageZajlik a Ligetsor felújítása: az útbontást követően a Mészöly Géza utcától már a csapadékcsatornát építik, a szállodától pedig a szennyvíz- és az ivóvízvezeték cseréjét végzik. Az út a tervek szerint decemberre lesz járható.
Tovább...
 
Hogyan születnek a parafrázisok? Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2017. szeptember 12.
A 25 éves jubileumát ünneplő Székesfehérvári Művészek Társaságának Átiratok című csoportos tárlatához szerveznek izgalmas művészetpszichológiai programot: szerdán este közönségtalálkozó lesz, amelyen az alkotók megosztják a parafrázisokhoz kapcsolódó motivációikat. Az érdeklődőket az Új Magyar Képtárban várják.
Tovább...
 
Szent László lovasszobor Nagyváradon Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2017. szeptember 12.
Image„Örömmel olvastam Böcskei László nagyváradi megyés püspök kezdeményezését. Természetes, hogy Szent István városa ebben a kérdésben is szívesen áll Szent László városa és az ott élő magyar közösség mellé.” – írja közösségi oldalán dr. Cser-Palkovics András.
Tovább...
 
Modern értékőrzők Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2017. szeptember 12.
Kedden este a Vörösmarty Társaság termében mutatják be Sebők Melinda Modern értékőrzők című tanulmánykötetét: az újabb elemzések, kritikák és előadások válogatott gyűjteményét, amely a modern magyar irodalom többféle értékteremtő és értékőrző jelenségére utal. A szerzővel Bakonyi István irodalomtörténész beszélget, a rendezvényt Bobory Zoltán, a Társaság elnöke nyitja meg.
Tovább...
 
Grandpierre Atilla: Lélek és Világegyetem  a lélek újjászületése Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2017. szeptember 12.
ImageA 382. Hétvezér Est vendége Grandpierre Atilla, akit kilencedszer üdvözölhet a HVE közönsége. A mostani előadását nyáron hallhattuk volna, de akkor az az előadás nem került megtartásra.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1041 1042 1043 1044 1045 1046 1047 1048 1049 1050 Következő > Utolsó >>

Eredmények 11540 - 11550 / 20399