Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Átadták a Lánczos-Szekfű Ösztöndíjakat a Bory-várban Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2017. augusztus 18.
ImageHagyományosan a Bory-várban adták át a Lánczos-Szekfű Ösztöndíjakat, amit az alapítvány kuratóriuma minden évben azoknak ítél, akik a tudomány, a művészet, illetve a társadalompolitika terén végeznek színvonalas alkotómunkát. Az idei évben a Deák Dénes Díjat Dr. Altorjay András kardiológus, az Ösztöndíjat Gärtner Petra művészettörténész kapta.
Tovább...
 
Pompeji vasárnapig lesz Gorsiumban Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2017. augusztus 17.
Augusztus 20-ig tekinthető meg a „Pompeji – Élet és halál a Vezúv árnyékában” című kiállítás a Gorsium Régészeti Parkban. Aki még nem látta az unikumnak számító tárlatot, annak érdemes kihasználni a soha vissza nem térő alkalmat a következő négy napban!
Tovább...
 
Kárpátaljai gyerekek a Városházán Nyomtatás E-mail
Írta: Kész-Varga Mónika   
2017. augusztus 17.
Mészáros Attila alpolgármester fogadta a Városháza Dísztermében annak a kárpátaljai csoportnak egy részét, akik most érkeztek Székesfehérvárra, és augusztus 22-ig élvezik városunk vendégszeretetét. Utazásukat a Videoton Holding Zrt., míg egyhetes itt tartózkodásukat Székesfehérvár Önkormányzata finanszírozza.
Tovább...
 
Nincsen nyár dinnye nélkül Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2017. augusztus 17.
Talán egyetérthetünk abban, hogy a nyár legkedveltebb, s legtöbbet fogyasztott „étke” a görögdinnye. Ezt a tökfélék családjába tartozó, Afrika déli részéről származó növényt sokan gyümölcsnek tartják, mert a virágzás után a magházból fejlődik ki és megtartja a magokat. Termesztéstechnikailag viszont zöldségnek számít, s kulináris felhasználása sem tér el nagyon a zöldségekétől.
Tovább...
 
Mulatozás, fegyveres erők, rögbi Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2017. augusztus 17.
ImageMint arról már beszámoltunk, szeptember 9-én rendezik meg Velencén a hagyományos Szüreti mulatságot. Igazi "2 in 1" program lesz az eseménykavalkádban a helyi nagycsaládosokat és rászorulókat segítő klub szervezésében a Fegyveres Erők Napjához kapcsolódó rendezvény, amely szintén a Szabolcsi úton található "Fakocsmánál" (Legenda söröző), illetve a szomszédságában elterülő parkban bontakozik majd ki.
Tovább...
 
A Székesfehérvári Királyi Napok programjai augusztus 17-én, csütörtökön Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2017. augusztus 17.
ImageAz V. Fricsay Richárd Regionális Katonazenekari Fesztivállal és a Nemzetközi Néptáncfesztivál esti felvonulásával, majd búcsúgálájával találkozhat a közönség csütörtökön délután a Belvárosban. A Szent István-díj ünnepélyes átadása 18 órakor kezdődik, a nap programjait a Fény utca zárja.
Tovább...
 
Jósággal közeledsz a jóhoz Nyomtatás E-mail
Írta: Kész-Varga Mónika   
2017. augusztus 16.
Ünnepélyes keretek között a Székesfehérvári Vasútállomás „A” peronján mutatták be a MÁV-START Zrt. új, Székesfehérvár vonatkozású mozdonyát, melyet „Szent István városa Székesfehérvár” felirattal láttak el és első királyunk látható rajta, lovon, kereszttel a kezében.
Tovább...
 
Belvárosi séta a hontalan állatokért szerda délután Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2017. augusztus 16.
ImageA magukra hagyott, hontalanul tengődő állatok sorsása és a segítségnyújtás fontosságára hívja fel a figyelmet a Belvárosba tervezett sétával a HEROSZ Fehérvári Állatotthona. Szeretettel várnak minden állatbarátot és együttérző polgárt a programra, amely augusztus 16-án, szerdán 16.00 órakor a Kossuth utcából indul.
Tovább...
 
Ismét járható a Gaja-híd Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2017. augusztus 15.
Tegnap délután, az előre tervezett határidőnek megfelelően megnyitották a Gaja-hídat a gépjárműforgalom előtt. A híd felújítása még nem ért véget, azonban a további munkákhoz már nem szükséges az útzár.
Tovább...
 
Több mint száz új parkolóhely a Palotai úton Nyomtatás E-mail
Írta: Kész-Varga Mónika   
2017. augusztus 15.
Dr. Cser-Palkovics András polgármester és Bozai István városgondnok közösen számoltak be a Palotai út 9. szám alatt elkészült több mint 100 parkolóhelyről, amelyet a Székesfehérvári Királyi Napokra érkezők már használhatnak. A parkoló díjfizetési kötelezettség nélkül vehető igénybe.
Tovább...
 
Lapozható Nagykönyv érkezett az evangélikus templom mellé Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2017. augusztus 15.
ImageHétfőn ünnepélyes keretek között adták át a közönségnek a Nagykönyvet az evangélikus templom mellett: a köztéri installáció 12 oldalban mutatja be a reformáció történetét az emlékév tiszteletére.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1051 1052 1053 1054 1055 1056 1057 1058 1059 1060 Következő > Utolsó >>

Eredmények 11650 - 11660 / 20400