Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Napközis tábor az Öreghegyi Plébánián Nyomtatás E-mail
Írta: Kész-Varga Mónika   
2017. július 31.
Ma kezdődött a Székesfehérvár-Öreghegy Rk. Plébánia Karitász Csoportjának napközis tábora a plébánia közösségi termeiben. Az adományoknak és a különböző támogatásoknak köszönhetően összesen 36 gyermek napközbeni ellátása, valamint kulturált, tartalmas kikapcsolódása biztosított. A táborozó gyermekeket az első napon Deák Lajosné önkormányzati képviselő látogatta meg.
Tovább...
 
Negyven új parkoló épül a Lövölde úton Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2017. július 31.
ImageNegyven új parkolóállást alakítanak ki a Lövölde úton, a 2-10. számú épületek közötti területen. A mai munkaterület-átadást követően jövő héten kezdődik az építkezés, melynek szeptemberi befejezését követően sor kerül a zöldfelület rendezésére, parkosításra is.
Tovább...
 
Schwäbisch gmündi fiúkar járt a Városházán Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2017. július 31.
Schwäbisch Gmünd Szent Mihály Kórusa járt a Városházán: a katolikus fiúkar tagjait Égi Tamás alpolgármester köszöntötte. A fogadáson részt vett Balsay István, a testvérvárosi szerződést aláíró egykori polgármester is. A kórus a Díszterem és a város történelméről, nevezetességeiről hallgatott meg egy rövid ismertetést. A fogadás után a fiúkar rögtönzött előadást tartott a Városház téren, énekkel köszöntötték a Belvárosban sétálókat.
Tovább...
 
Biztató állapotban a szőlő a szüret előtt Nyomtatás E-mail
Írta: Szellő Gábor   
2017. július 28.
ImageHeteken belül elkezdődik a szüret, az időjárási szélsőségek ellenére a termőterületek többségén biztató állapotban van a szőlő, derül ki a Syngenta helyzetképéből. A szakemberek szerint a szüretig továbbra is nagy figyelmet kell fordítani a betegségekre és kártevőkre, elsősorban a szürkepenészre, valamint az aranyszínű sárgaságot terjesztő amerikai szőlőkabócára.
Tovább...
 
II. Velencei-tavi Ütős Fesztivál Nyomtatás E-mail
Írta: Németh Zoltán   
2017. július 28.
Image2017. július 28-30. között kerül megrendezésre a II. Velencei-tavi Ütős Fesztivál az agárdi Szabadstrand területén. Az ütős hangszerek seregszemléje és a zenei irányzatot művelő együttesek koncertjei hiánypótló eseménynek számítanak Magyarországon, ez a tavaly szeptemberben Velencén megrendezett I. Ütős Fesztiválon is bebizonyosodott, ahol az esti koncertek majd 3000 néző előtt zajlottak. A tavalyi fesztiválra épülve idén is fergeteges hangulattal és kiváló programokkal várják az érdeklődőket.
Tovább...
 
V. Emlékparki Nyár - Kulturális programsorozat Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2017. július 28.
ImageAz Emlékparki Nyár programsorozat 5. alkalommal nyújt könnyed, nyáresti kikapcsolódást a Katonai Emlékparkban.
Tovább...
 
Vissza a Birodalomba! Nyomtatás E-mail
Írta: Fejér Tamás   
2017. július 28.
ImageSzabinok, latinok és etruszkok Velencén - a Székesfehérvári Gyermek és Ifjúsági Táborban ezen a héten az ókori Róma a központi téma. A dél- és észak-amerikai indián világba repítő, majd a hagyományőrző tábor után a mostani római tematikájú héttel utolsó turnusához érkezett a velencei gyermektábor.
Tovább...
 
26 éves testvérvárosi kapcsolatok Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó, Halász Etelka   
2017. július 28.
ImageA Székesfehérvár – Schwäbisch Gmünd Baráti Kör júliusban a német testvérvárosi egyesületnél vendégeskedett. A 26 éves partnerkapcsolat szerződését aláíró egykori polgármesterek, Balsay István és Dr. Wolfgang Schuster is találkoztak, és a tartós barátságot, a további együttműködést hangsúlyozták.
Tovább...
 
Szombaton folytatódnak a királyi hétvégék Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2017. július 27.
Szombaton délután folytatódnak a királyi hétvégék a Belvárosban: hat órakor óriásbábok sétálnak végig a Fő utcán és hagyományőrzők tartanak bemutatót.
Tovább...
 
Hínárvágás a Csónakázó-tavon Nyomtatás E-mail
Írta: Fejér Tamás   
2017. július 27.
Elkezdődött a hínárvágás a Csónakázó-tóban. A tó friss, átlátszó vize kedvezett a hínár növekedésnek, így mára szükségessé vált ennek ritkítása. A következő napokban levágják, majd a part menti szárítást követően elszállítják a hínárt, de a csónakázásról a munkálatok idején is sem kell lemondanunk.
Tovább...
 
Cégérek és emlékkutak nyomában sétálhatunk pénteken Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2017. július 27.
ImageZáróprogramjaihoz érkeztek a Mindigmás tematikus séták: a Tourinform Iroda szervezésében pénteken a város legszebb cégéreit, szombaton pedig a belvárosi emlékkutakat ismerhetjük meg. Szombaton délután újra buszos kirándulást szerveznek Gorsiumba és Fehérvárcsurgóra – a hűsítő kultúrkoktél a Pompeji kiállítást és a Károlyi Kastélyt mutatja be.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1061 1062 1063 1064 1065 1066 1067 1068 1069 1070 Következő > Utolsó >>

Eredmények 11672 - 11682 / 20365