Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Megújul a Távírda és a Kégl György utca Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2017. július 24.
ImageSzékesfehérvár Önkormányzata pályázatot nyújtott be európai uniós támogatás elnyerésére, amelyből a Távírda és a Kégl György utca csapadékcsatorna-hálózata újulhat meg. A fejlesztéshez a város saját forrással is hozzájárul: a Saára Gyula-program keretében út- és járdafelújításra kerülhet sor, a Víziközmű Fejlesztési Alapból pedig az ivóvíz- és szennyvízcsatorna cseréje is megtörténik.
Tovább...
 
Ki a szúnyog ideális áldozata? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2017. július 24.
ImageHiába van sötét, a szúnyogok megtalálnak minket. A látásuk ugyanis nem túl jó, ám a szaglásuk és a hőérzékelésük nagyon kifinomult. A nőstények messziről megérzik testünk hőjét, illatát, s a kilélegzett szén-dioxidot. Hiába bújunk a takaró alá, a kis vérszívó ott zümmög a pléd felett, s csak arra vár, hogy kidugjuk valamelyik testrészünket, s belemélyeszthesse „fogait”…
Tovább...
 
Erzsébet-utalványok átvétele augusztusban Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2017. július 24.
ImageSzékesfehérvár jegyzője ezúton is tájékoztatja a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosultakat, hogy Erzsébet-utalványaikat augusztus 23-24-én vehetik át a Polgármesteri Hivatal Hatósági Főosztály Igazgatási Iroda Ügyfélszolgálatán. A hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű jogosultak emelt támogatást kapnak.
Tovább...
 
Kis táplálkozási ABC: mire jók a fehérjék, a szénhidrátok és a zsírok? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2017. július 24.
Image„De hát túrós rétest azt ehetsz nyugodtan! Akár egy tepsivel is! Az tele van fehérjével!” – próbálják megnyugtatni és rávenni a korlátlan nassolásra a diétázó, szélsőséges étkezésekbe bonyolódni nem szándékozó embert a kedves nagymamák, anyukák. A nyári party-k idején pedig koncentráltan jelen vannak azok a kísértési helyzetek, amikor udvariasságból azért akarunk is csipegetni, de közben a túlzást is kerülni szeretnénk. Ezért vegyük végig, hogy milyen tápanyagokra van szüksége szervezetünknek, és mit tegyünk, ha jön a cukorláz?
Tovább...
 
Izovolémia, avagy igyunk elegendő folyadékot! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2017. július 21.
ImageSzervezetünk optimális működéséhez megfelelő biológiai, kémiai, fizikai feltételekre van szükség. Ez a belső és a külső környezetre egyaránt érvényes. Itt kerül előtérbe az izovolémia fogalma - amely a szervezet optimális folyadékszintjét jelöli -, valamint az elegendő folyadékfogyasztás fontosságának oka és következményei.
Tovább...
 
Mikor kezdjünk el edzeni szülés után? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2017. július 21.
ImageFolytatván a „Mikor? Mit? Hogyan?” kérdéskörét, most a gyermeküket váró anyukák sportolása után lépünk egyet, a szülőszobán túlra tekintünk, azaz megnézzük, hogy mikor szabad nekiállni edzeni hagyományos szülés, illetve császármetszés után.
Tovább...
 
Csángó hagyományőrzők érkeztek a Napraforgó Táborba Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskay Gergely   
2017. július 21.
ImageA Napraforgó táborban nagyon sok programmal igyekeznek a gyerekek kedvében járni, hogy hasznosan és élvezetesen töltsék a nyári szünidőt. Csütörtökön Csángóföldről érkezett hagyományőrzők vendégeskedtek a Bregyóban.
Tovább...
 
Idén is támogatja a gyerekjóléti szervezeteket a Libri adományozási programja Nyomtatás E-mail
Írta: Jávor Zsófia   
2017. július 21.
ImageA Libri 2016 óta nyújt segítséget gyerekjóléti szervezeteknek azzal a céllal, hogy bővíthesse azoknak a körét, akiket társadalmi felelősségvállalásának keretében támogat. Az Adományozási program idei kiválasztottja a 10 autista lakóotthont támogató Autistic Art Alapítvány lett.
Tovább...
 
Kiállítás, filmvetítés és koncert is szerepel az Emlékparki Nyár mai kínálatában Nyomtatás E-mail
Írta: Fejér Tamás   
2017. július 21.
ImageA Szamár-sziget szellemkatonái - nemzetközi, multimédiás vándorkiállítással, az ugyanezt a témát feldolgozó film vetítésével és a MH Veszprémi Légierő Zenekar koncertjével folytatódik ma este a pákozdi Katonai Emlékparkban, az V. Emlékparki Nyár kulturális programsorozat. A rendezvény ezúttal is ingyenes.
Tovább...
 
Elkezdik a Túrózsáki úti szabadidőpark és sétány építését Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2017. július 21.
Elkezdik a Túrózsáki úti szabadidőpark és sétány építését. A 246 millió forintos uniós forrású városi beruházásából olyan komplexum készül zöld környezetben, amelyben kosárlabda- és focipálya, játszótér és kondipark is helyet kap. A munkaterület átadásán Mészáros Attila alpolgármester adott tájékoztatást.
Tovább...
 
Burkolatfelújítás kezdődik a Horvát István lakótelepen Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2017. július 20.
Munkaterületet adtak át a Horvát István lakótelepen, ahol 130 millió forintos beruházás valósul meg az ÚT 2017-19 és a Saára Gyula-program keretében. Az elkövetkező hónapokban felújítják az összes burkolatot, és bővítésre kerül a vízelvezetési rendszer is. A munkálatokról Molnár Tamás önkormányzati képviselő tájékoztatott.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1061 1062 1063 1064 1065 1066 1067 1068 1069 1070 Következő > Utolsó >>

Eredmények 11694 - 11704 / 20365