Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
A Polgári Frakció rendbetette Szent Vendel emlékhelyét Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 24.

ImageGazolt, lombot szedett, s rózsákat ültetett a Polgári Frakció több tagja is - családjával együtt – ma délelőtt a „72 óra kompromisszumok nélkül” című rendezvényhez kapcsolódóan. A „tett helyszíne” a Móri út – Szent Vendel utca sarkán található Szent Vendel emlékhely, pontosabban annak előkertje volt. Hogy miért e választás? Vargha Tamás tanácsnok elmondta, hogy az aktualitást az adja, hogy október 20-án ünnepeltük Szent Vendel napját, aki remete, pásztor és apát volt, a juhászok védőszentje.

Tovább...
 
Nemzeti Szalon a székesfehérvári Polgárok Házában Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 24.

ImageÚgy tűnik, a székesfehérvári Malom Házba szervezett rendezvények – talán a hely szellemiségének is köszönhetően – minden alkalommal több száz ember érdeklődését keltik fel, s e részvételi vágy nemcsak gondolati síkra vetül ki, hanem valóságos tettekre is sarkall. A Nemzeti Szalon esjén „teltház” előtt szólt az egybegyűltekhez Dr. Cser-Palkovics András országgyűlési képviselő, a FIDESZ városi elnöke, Csath Magdolna közgazdász és Bencsik András. A program során még fellépett Beregszászi Olga színművésznő és Ferenczy Csongor színművész is.

Tovább...
 
A vérben született rendszer alapjaiban rossz volt, aljas és elfogadhatatlan Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 23.

Image„Október 23-a azóta nemzeti ünnep, hogy együtt vetettünk véget a hazugság rendszerének.” – kezdte ünnepi beszédét Dr. Balogh Ibolya, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke ma délelőtt a Megyeháza Dísztermében tartott megemlékezésen – „Mindez a rendszerváltoztatáskor történt, amikor az idegen hatalmakat kiszolgálók langymeleg, puha, maszatolós, és éppen ettől kegyetlen diktatúrájának vége szakadt.”

Tovább...
 
Nem bízhatunk másban, mint az erkölcs győzelmében Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 23.

ImagePázmándon tegnap este emlékeztek meg az 1956-os forradalom évfordulójáról. A helyi művelődési házban tartott ünnepi műsor után a tömeg a Községháza falánál lévő emléktáblához vonult, ahol Kutai Tibor polgármester köszöntötte a vendégeket. Ezt követően Tolcsvay Béla énekmondó dalait hallhatta a közönség, majd Bakonyi István ünnepi beszéde, és a koszorúzás következett.

Tovább...
 
Orbán Viktor Esztergom díszpolgára lesz Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2008. október 23.

ImageAz esztergomi önkormányzat ma ünnepi képviselőtestületi ülésén adják át az Esztergom Díszpolgára kitüntetéseket. Az idei esztendőben az Esztergom városa által alapított legrangosabb kitüntetést Esztergomért végzett kiemelkedő és maradandó munkájáért Dr. Paskai László bíboros, nyugalmazott Esztergom-Budapesti érsek, valamint a Mária Valéria híd újjáépítése ügyének felvállalásáért és megvalósításáért Orbán Viktor volt miniszterelnök veheti át.

Tovább...
 
Megemlékezés a Magyar Király Szállónál Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 22.

ImageTalán a leghosszabb, és legtöbb kórus-előadással átitatatott ’56-os megemlékezést a Ciszterci Szent István Gimnázium szervezte ma délelőtt. Az emlékműsor 11 órakor kezdődött a Magyar Király Szálló falán lévő 56-os emléktábla előtt zenével-verssel-hangszeres kísérettel. – Mindeközben a Tóvárosi Általános Iskola is ünnepséget tartott, méghozzá a Bazilika 56-os keresztjénél, ahol reggel hatalmas tömeg jelent meg a Püspökség meghívására.

Tovább...
 
Emlékműsor a Szabó Palotánál Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 22.

ImageA Belvárosi I. István Középiskola Jáky József Tagintézménye két ünnepséget is rendezett ma az 1956-os forradalom és szabadságharc 52. évfordulója alkalmából: az 56-osok terén, az 56-os emlékműnél a Bugát Pál tagintézménnyel közösen, 9 órási kezdettel, 10 órától pedig a Szabó Palota falán lévő 56-os emlékműnél. Mindkét helyszínen jelen volt a Fidesz részéről Orosz István városi alelnök, aki koszorúkat helyezett el először Balogh Gergővel, a Fidelitas alelnökével, majd Östör Dániel Fidelitas-taggal.

Tovább...
 
Ünnepi megemlékezés a Bazilika 56-os keresztjénél Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 22.

ImageA Székesfehérvári Egyházmegyei Hivatal szervezésében ma reggel, 9 órakor rendeztek ünnepséget a Székesegyház oldalánál lévő emlékkeresztnél 1956 hőseinek és áldozatainak tiszteletére. A megemlékezésen – többek között - részt vettek a történelmi egyházak vezetői, a Magyar Politikai Foglyok Szövetségének megyei szervezetének képviselői és a Fidesz helyi delegációja, hogy leróják tiszteletüket, s az ünnepi műsor után elhelyezzék koszorúikat a kereszt alatt.

Tovább...
 
Az Országos Választmány debreceni ülése Nyomtatás E-mail
Írta: Fidelitas   
2008. október 22.

ImageOktóber 18-án, este érkezett meg a FIDELITAS Országos Választmányának elnöksége Debrecenbe, hogy másnap, vasárnap a Hajdú-Bihar megyei választmány tagjaival jobban összeismerkedjenek, az elmúlt év eseményeiről beszámoljanak.

Tovább...
 
A Jobbik megemlékezése Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 22.

ImageA Jobbik Magyarországért Mozgalom Székesfehérvári Alapszervezete és az '56-os Magyarok Világszövetsége 2008. október 23-án, csütörtökön, délelott 10.00 órakor tartja ünnepi megemlékezését az 1956-os forradalom és szabadságharc emléke előtt tisztelegve az '56-osok terén. – kaptuk a hírt Dr. Kummer Ákostól - A rendezvényen beszédet mond Murányi Levente, '56-os szabadságharcos, a Jobbik Magyarországért Mozgalom alelnöke, és Kónyi-Kiss Domonkos, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom elnökségi tagja.

 
Ajándék autót kapott a Nappali Szolgáltató Központ Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 21.

ImageA Fehérvár Travel Alapítvány egy új autót adományozott a Nappali Szolgáltató Központnak. A szervezet idén januárban alakult, kuratóriumi elnöke Ugrits Tamás püspöki tanácsos, s ez talán már sejteti a célt: a hátrányos helyzetűek, a fogyatékkal élők, az beteg, idős emberek, a gyermekek felkarolását. Az ajándékba kapott gépkocsit a Központ a hajléktalanok kórházba szállítására, bevásárlásra, illetve „teajáratos” autóként használja majd.

 
<< Első < Előző 1071 1072 1073 1074 1075 1076 1077 1078 1079 1080 Következő > Utolsó >>

Eredmények 11859 - 11869 / 12406