Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
"Hagyományt teremtettünk..." Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2017. május 23.
Image13 éve működik Kincsesbányán a Kincs Kultúra Sport Szabadidős Egyesület. Programjaikról már számos alkalommal beszámoltunk a Fehérvári Híreken, s most jöjjön egy rövid összefoglaló e jubileum kapcsán, amelyből megtudható az is, hogy az alapítók képviselői díjuk lemondásával is támogatják a szervezet működését – és járulnak hozzá a lakosság szabadidős programjainak finanszírozásához.
Tovább...
 
Parkolókat is bénít a vírus Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2017. május 23.
ImageEgyes németországi teremgarázsok fizetési rendszerére is bejutott a WannaCry. Az érintett parkolási cég nem tette még közzé, hogy milyen bevételektől esett el a fertőzés következtében, de a sorompók még mindig nyitva vannak, és így ellenőrizetlen a forgalom.
Tovább...
 
Szersén Gyula és Berecz András is szerepel a Mind egy szálig programban Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2017. május 23.
Vasárnapig tart a „Mind egy szálig” jótékonysági honvédelmi adománygyűjtés Székesfehérváron. A rendezvény május 25-én, csütörtökön délután kulturális programmal is kiegészül, melynek keretében Szersén Gyula színművész, Berecz András mesemondó, illetve Agócs Gergely és a Fonó zenekar lép fel.
Tovább...
 
Megújult az útburkolat az Akácfa utcában Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2017. május 22.
Teljes hosszában megújult a forgalmas Akácfa utca burkolata Székesfehérváron. A beruházás műszaki átadását a napokban tartották. Ezzel elkezdődött az a fontos fejlesztési folyamat, amely a környező „fa” utcákat érinti a Déli összekötő út elkészültéig.
Tovább...
 
Spenót - a szuperélelmiszer! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2017. május 22.
Eperbokrok mellett, kerti vízcsapot átölelve, a kaprok között játszadozva, de még a salátákhoz odasimulva is található spenót a szüleim kertjében. Nem szándékosan, s mégcsak nem is bódult állapotban vetette szanaszét anyukám ezt a sokak által nem kedvelt, ámde rendkívül értékes növényt, hanem a szél rakosgatta ide-oda, a veteményes minden egyes pontjára, mint sakktáblán a bábukat szokás. S nem is újkeletű ez a spenót-játék, hanem immár negyvenéves.
Tovább...
 
Kulturális kapcsolatok Rómával Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2017. május 22.
ImageSzékesfehérvár város delegációja Rómában tett látogatása során a Római Magyar Akadémia és a Pápai Magyar Intézet vezetőivel egyeztetett a kulturális kapcsolatok további lehetőségeiről, a két kultúra kölcsönös megjelenítéséről. A részletekről Róth Péter alpolgármester adott tájékoztatást.
Tovább...
 
A város török alóli visszavételének ünnepe Nyomtatás E-mail
Írta: Kész-Varga Mónika   
2017. május 22.
ImageSzékesfehérvár 144 évnyi török fogság utáni felszabadulására emlékeztek a Nemzeti Emlékhelyen. 1688 történéseit felelevenítve Mészáros Attila alpolgármester mondott beszédet. A megemlékezésen a Hungarikum Együttes adott műsort.
Tovább...
 
Új gondozója van a Virágórának Nyomtatás E-mail
Írta: Kész-Varga Mónika   
2017. május 22.
ImageAz Országzászló tér éke, Székesfehérvár egyik jelképe a Virágóra, mely a jó időnek köszönhetően május eleje óta ismét üzemel. Annak gondozását Kovács Jenő halálát követően fia vette át. A Virágóra múltjáról, jelenéről, jövőjéről Kovács András órásmester adott tájékoztatást.
Tovább...
 
Felavatták a rekonstruált Deák Dénes-kutat Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2017. május 22.
Felavatták a rekonstruált Deák Dénes-kutat. A kinetikus művészet jelentős képviselőjének, Harasztÿ Istvánnak az eredetileg a Bartók Béla téren álló köztéri alkotása a megújult Csónakázó-tó szigetén kapott helyet. A szökőkút avató ünnepségén Vargha Tamás honvédelmi államtitkár, országgyűlési képviselő és dr. Cser-Palkovics András polgármester mondott köszöntőt.
Tovább...
 
Polgármesteri on-line fogadóóra Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2017. május 22.
ImageOn-line fogadóórát tart május 22-én, hétfőn Székesfehérvár polgármestere. Dr. Cser-Palkovics András Facebook-oldalán tette közzé az értesítést, és a fehérváriakat érintő bármely témában várja a megkereséseket.
Tovább...
 
Színes programok gyerekeknek, felnőtteknek Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2017. május 19.
ImageIsmét megrendezik Székesfehérvár-Csala népszerű tavaszi programját, a Csalai Majálist. A Török Ignác utcai játszótéren május 20-án, szombaton délután zenés – táncos színpadi produkciókkal szórakoztatják a közönség apraját, s nagyját, majd este utcabállal zárják a rendezvényt.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1081 1082 1083 1084 1085 1086 1087 1088 1089 1090 Következő > Utolsó >>

Eredmények 11914 - 11924 / 20363