Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Lajkó Félix, ördögmaszk és tűztánc Nyomtatás E-mail
Írta: Fejér Tamás   
2017. május 17.
ImageIdén is a Jam-Bory-Várral zárul a Kortárs Művészeti Fesztivál Székesfehérváron. 18. alkalommal töltik meg zenével, szöveggel, fényekkel a város egyik legromantikusabb helyszínét. Lajkó Félix, slampoetry, gyerekprogramok és tűzzsonglőrök is szerepelnek az idei összművészeti pikniken.
Tovább...
 
1,2 millió forint gyűlt össze a jótékonysági Székely Bálon Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2017. május 17.
ImageKöszönetnyilvánító programot tartottak a Vörösmarty Általános Iskolában: a II. Székesfehérvári Székely Bál jótékonyságra összegyűlt támogatását köszönte meg Juhász László, a bál alapítója és Deák Lajosné, a határon túli magyarokkal kapcsolatos feladatok tanácsnoka. A több mint 1,2 millió forintból rászoruló gyerekek csereutazását, óvodák felújítását és az Orbán Alapítványt fogják támogatni.
Tovább...
 
A világ leghálásabb munkája: gyógyíts kutyákat masszázzsal Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2017. május 16.
ImageHallottál már a kutyamasszázsról? Nem, nem valami úri divatról van szó!. Bár elsőre nekem is a Dr. Szöszi című "habosbabosamcsifilmben" felvillantott rózsaszín nyakörves fehér cukkerkutya jutott eszembe e kifejezésről, pontosabban, hogy az ő hasát vakargatja valaki jópénzért - és színlelt jópofasággal. Aztán megismertem valakit, aki beteg/lebénult kutyusokat gyógyít ily’ módon, s hamar átfordult a „dúsgazdagkutyasimiző” víziója valami totálisan másba…
Tovább...
 
Ötven év a magyar és a lengyel költészet szolgálatában Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2017. május 16.
ImageA 368 Hétvezér Est vendége Aleksander Nawrocki költő, prózaíró, műfordító. Házigazdák: Mandics György és felesége Csisztay Gizella író, polonista és műfordító .
Tovább...
 
Ismét királyi esküvőnek örülhetett Székesfehérvár Nyomtatás E-mail
Írta: Fejér Tamás   
2017. május 15.
Nyitott kapukkal, középkori hangulattal, izgalmas szakvezetésekkel és kézművesfoglalkozással készült Székesfehérvár a nemzeti emlékhelyek napjára. Az egésznapos rendezvénysorozat egyik csúcspontjaként amatőr színjátszók, hagyományőrzők, zsonglőrök idézték meg a középkori királyi esküvők hangulatát.
Tovább...
 
Nyomul a netes zsarolóvírus Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2017. május 15.
ImageA WannaCry zsarolóvírushoz rendkívül gyorsan terjedt el, és szokatlanul széles fertőzéshullámhoz vezetett. A G DATA a kártevőhullám kapcsán arra figyelmeztet, hogy frissítsük a vírusirtó szoftverünk adatbázisát és az operációs rendszert is.
Tovább...
 
Fotópályázat a nemzeti és történelmi emlékhelyek számára Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2017. május 15.
ImageFotópályázatot írt ki a magyarországi nemzeti és történelmi emlékhelyek számára a Nemzeti Örökség Intézete (NÖRI). Az összesen 10 millió forint értékű pályázatra május 15-től június 12-ig lehet nevezni, az eredményhirdetés július elején.
Tovább...
 
Egy legyen bennünk az akarat, felkeresni a szenvedést, s enyhíteni azt" Nyomtatás E-mail
Írta: Kész-Varga Mónika   
2017. május 15.
ImageA Hotel Magyar Királyban az Ápolók Nemzetközi Napja alkalmából ünnepséget rendeztek, melyen dr. Kárpáti Róbert, a Pszichiátria osztályvezető főorvosa mondott köszöntőt. A rendezvényen átadták az „Év ápolója” és az „Év asszisztense” elismeréseket, és a „Tiszteletbeli ápoló” címet, valamint köszöntötték az 50 éve végzett ápolókat is. Az ünnepség után tudományos ülés vette kezdetét.
Tovább...
 
Új életet ad a kiszáradt fáknak Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2017. május 15.
ImageMint arról már beszámoltunk, kiszáradt a Velence Korzón fél tucat fa, amelyeket Koszti András polgármester kezdeményezésére egy remek kezű láncfűrészes fafaragó látványos, praktikus alkotásokká varázsolt, megmentve őket a teljes kivágástól.
Tovább...
 
Emlékhelyek Napja szombaton Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2017. május 12.
ImageSzakvezetések, fáklyás tárlatvezetés, hagyományőrzők bemutatói, középkori esküvő, kézműves foglalkozások a gyerekeknek – május 13-án 10 órától többek között ezek a programok várják a látogatókat az Emlékhelyek Napján a székesfehérvári Romkertben.
Tovább...
 
Országos éremgyűjtő találkozó Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2017. május 12.
Vasárnap a Művészetek Házában rendezik meg a XXXII. Alba Regia Éremgyűjtő Találkozót. A Magyar Éremgyűjtők Egyesülete Fejér Megyei Alba Regia Szervezetének hagyományos tavaszi rendezvényén ismét lesz szabad éremcsere és vásár, illetve előadást és kiállítást is rendeznek a 2017-es jubileumi évfordulókhoz kapcsolódóan. A találkozó vasárnap 8.00-14.00 óra között látogatható, míg a kiállítást május 20-ig lehet megtekinteni.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1081 1082 1083 1084 1085 1086 1087 1088 1089 1090 Következő > Utolsó >>

Eredmények 11936 - 11946 / 20362