Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Forgalomkorlátozás a Maroshegyen Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 23.

A Balatoni úton forgalomkorlátozás lesz május 26-tól augusztus 31-ig. Az építési munkák ideje alatt lezárják a Batthyány úti vasúti átjárót, ezért a Batthyány út a Rádió út – Vásárhelyi út útvonalon, valamint a Csíkvári út irányából közelíthető meg. Lezárják továbbá a Balatoni út - „Kis Balatoni” út csomópont „Kis Balatoni” úti ágát is, ezért a „Szilvamag” területére és az abból nyíló utcákba a Rádió út felőli irányból lehet eljutni.

 
Aszalvölgyi piknikre hívják a fehérváriakat Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 23.

ImageCsaládi kikapcsolódásra várják a székesfehérváriakat holnap, 10 órától a Lehel utcai játszótér futball-pályáján. Az egész napos rendezvény programjában gyermekjátékok és közös főzés is szerepel, valamint focibajnokságot is tartanak. A Fidelitas focicsapatát Szíjjártó Péter országgyűlési képviselő, a Fidelitas elnöke vezeti. A piknik házigazdája Bezzegi Pál, a Fidesz Magyar Polgári Szövetség képviselő-jelöltje lesz.

 
Új igazgató a Vörösmarty Színház élén Nyomtatás E-mail
Írta: Sajtóközlemény   
2008. május 23.

ImageA Polgári Frakció néhány perccel ezelőtt egy sajtóközleményt juttatott el szerkesztőségünkhöz a Vörösmarty Színház igazgató-választásával kapcsolatban. A sajtóközleményt teljes hosszában itt olvashatják el!

Tovább...
 
El a kezekkel a csőhálózattól! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 22.

ImageAzzal valószínűleg mindenki egyetért, hogy a gázár-emelésnek valamilyen módon gátat kell szabni, illetve megosztani az azzal járó terheket, hogy ne csak a fogyasztókon csapódjon le minden. Cser-Palkovics Andrást a mai közgyűlés egyik szünetében arról kérdeztük, hogy a Polgári Frakció milyen állásponton helyezkedik el Gázmodul, az azzal kapcsolatos fejlesztések és az önkormányzati tulajdon-rész kérdéskörében.

Tovább...
 
Be kell oltatni az ebeket! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 22.

ImageMint ahogyan azt az ebtulajdonosok is (remélhetőleg) tudják: kötelező beoltatni veszettség ellen a három hónaposnál idősebb kutyusokat, valamint ugyanígy előírás vonatkozik a féregtelenítés elvégeztetésére is. Azt azonban sokan elfelejtik – vagy előzetesen nem tájékozódnak róla -, hogy hol, s mikor várják az ebeket "kollektív oltásra". 

Tovább...
 
Zűrzavar a közgyűlésben Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 22.

ImageZűrzavar uralkodott a Városházán. A Székesfehérvári Önkormányzat ma reggel kezdte meg májusi közgyűlését, s a délelőtti szekció enyhén szólva érdekes tanulságokkal szolgált. Az ebédszünetben Cser-Palkovics András városi elnök tömören a „zűrzavar” szóval jellemezte az első felvonást.

Tovább...
 
Elültették az utolsó fenyőket Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 21.

ImageBár a Karácsonyt már régen elhagytuk, csak most ültették el az utolsó öt fenyőfát a „Visszaváltható Karácsonyfa Akció” keretében. Az Alba Regia Ifjúsági és Szabadidős Egyesület szervezésében meghirdetett akció a Pozsonyi úti Óvodában ért véget, ahol nemcsak új fenyőkkel színesedett az udvar, hanem az intézmény játékokat is kapott, valamint a Vizivárosi Általános Iskola diákjainak rajzait tartalmazó kifestő könyveket, amely címe: „Képekben Székesfehérvár, Székesfehérvár képekben”.

 
Swabisch-Gmünd küldöttei városunkban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 21.

Székesfehérvárra látogatott a németországi Swabisch-Gmünd delegációja. Testvérvárosunk küldöttei – közel negyven fő - már a hétvége óta vendégszeretetünket élvezik, ám hivatalos fogadásukra csak tegnap került sor a Hiemer-házban. A két város kapcsolata közel húsz éves múltra tekint vissza.

 
A Lovagrend is tiltakozik Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 21.

A Nemzeti Emlékhely tervei kapcsán nemcsak az építészek és a székesfehérvári lakosság nagy része tiltakozik, hanem a III. Béla Lovagrend is. Ők ugyanis évek óta a Romkertben tartják megemlékezéseiket, s méltatlannak, miliő-rombolónak tartják a leendő monstrumot.

Tovább...
 
A Brunszvik-kastélyban tartják meg idén a Megyenapot Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 21.

ImageMartonvásáron, a Brunszvik-kastély parkjában rendezik meg idén a Megyenapot. A május 24-i programsorozaton táncosok, zenészek, sportbemutatók és gyermekprogramok várják az érdeklődőket. Az egész napos találkozó fővédnöke dr. Balogh Ibolya, a megyei közgyűlés elnöke.

Tovább...
 
160 éves a Magyar Honvédség Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 20.

Buda visszafoglalására emlékezve 1992 óta ünnepeljük meg hazánkban a Magyar Honvédelem Napját. Ebből az alkalomból, valamint a Magyar Honvédség megalakulásának 160. évfordulója okán ünnepi állománygyűlést tartottak ma délelőtt a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokságán, melynek során kitűntetéseket és elismeréseket adtak át.

 
<< Első < Előző 1091 1092 1093 1094 1095 1096 Következő > Utolsó >>

Eredmények 11991 - 12001 / 12048