Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
A szívritmuszavar és a szénhidráttartalmú étrend Nyomtatás E-mail
Írta: PatikaMagazin   
2021. október 04.
A szénhidrátok megvonása árthat a szívnek, az alacsony szénhidráttartalmú étrenden élők, vagyis a kevés gabonát, gyümölcsöt és keményítőben gazdag zöldségeket fogyasztók esetében jelentősen nő a pitvarfibrilláció (AFib), a leggyakoribb szívritmuszavar kockázata – állapították meg kínai kutatók.
Tovább...
 
Megvalósították álmaikat Nyomtatás E-mail
Írta: Gáspár Péter   
2021. október 04.
Idén már a 30. születésnapját ünnepli az építőanyag-kereskedelemmel foglalkozó Kendel Kft, amelynek új épületét avatták fel szombaton a Palánkai utca 2. szám alatt. A mintegy 400 millió forintos beruházásból megvalósított, 6000 négyzetméteres telephelyet saját erőből valósította meg a cég.
Tovább...
 
25 ezer dolláros támogatást kapott az Óbudai Egyetem Nyomtatás E-mail
Írta: Gáspár Péter   
2021. október 04.
Az Arconic Alapítvány 2021. évi támogatásának átadására került sor az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán. A 25 ezer dolláros - mintegy 7,7 millió forintos - támogatásból az ipari laborjait fejlesztheti az egyetem. Varga Zsuzsa, az Arconic-Köfém Mill Products Hungary Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a duális partnerségre is megújították az együttműködést az egyetemmel, és várják a hallgatókat.
Tovább...
 
A forma változott, de a tartalom nem Nyomtatás E-mail
Írta: Fejér Tamás   
2021. október 04.
Rendhagyó módon, de idén is együtt ünnepelték a zene világnapját a város zenei életének kiválóságai. A pandémia miatt, kevesebb fellépővel, online közvetítéssel ünnepelt Székesfehérvár október 1-jén. Az iskolai kórusok ezúttal virtuálisan, a város számos iskolájában készített kisfilm segítségével kapcsolódtak be a zene ünnepébe. Székesfehérvár zenei elismerését, a Fricsay-díjat ezúttal Magyarné Tima Zsuzsanna zenepedagógus kapta.
Tovább...
 
Böndörödőke - Családi őszi fesztivál Maroshegyen Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2021. október 04.
Szüreti játszóparkkal, népi játékokkal, faesztergályos bemutatóval és kiállítással is várta a fehérváriakat szombaton a Böndörödőke Maroshegyen a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár előtti területen. A gyerekek a mesterségkóstoló játszóház, és MintaKINCStár játéksziget mellett kipróbálhatták a lovaglást is, de néptáncosok és népdalénekesek is színpadra léptek.
Tovább...
 
A 90 éves Kiss Lászlót köszöntötték a Puskin utcában Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2021. október 01.
Az aktivitásban, a sok és eredményes munkában, valamint a tudatosan egészséges életvitelben látja hosszú életének titkát Kiss László, aki a napokban töltötte be a 90. életévét. Deák Lajosné önkormányzati képviselő a város ajándékcsomagjával és a miniszterelnöki gratuláló emléklappal köszöntötte fel az ünnepeltet.
Tovább...
 
Kalandozás a mese világában dallal és hangszerekkel Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2021. október 01.
Több mint 1300 gyermek énekelt és játszott együtt Szőnyi Annával és Varró Jánossal szeptemberben nyolc helyszínen Fejér megyében. A székesfehérvári Tálos Edit Alapítvány az NKA Halmos Béla Program Kollégiumnál pályázott sikerrel, és tartott 13 előadást Játsszunk, játsszunk valamit… - népi játékok és népi hangszerek gyermekeknek címmel. A projekt tegnap a Széna Téri Általános Iskolában zárult.
Tovább...
 
Erőművek Éjszakája Fejér megyében Nyomtatás E-mail
Írta: SZÉPHŐ   
2021. október 01.
A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) és csatlakozó partnerei 2021. október 8-án ismét megrendezik az Erőművek Éjszakáját. Székesfehérváron két helyszínen, a Bakony utcai és a Király sori erőműben várják a látogatókat, akik betekintést nyerhetnek az energiatermelés kulisszatitkaiba.
Tovább...
 
Megkezdődött a belgyógyászok háromnapos szakmai továbbképzése Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2021. október 01.
A betegségek megelőzése és a rehabilitáció a fő témája annak a háromnapos szakmai konferenciának, amelynek Székesfehérvár ad otthont tegnap óta. A belgyógyászok számára szervezett kötelező szinten tartó továbbképzésen többek között a magas vérnyomás, a szívbetegségek, a reumatológiai betegségek és a daganatos megbetegedések kezelésének és gyógyításának aktualitásairól lesz szó.
Tovább...
 
Újra együtt ünnepelték a város szépkorúi az idősek világnapját Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2021. október 01.
Ismét együtt ünnepelhették Székesfehérvár szépkorú polgárai az Idősek Világnapját az Alba Regia Sportcsarnokban. Több százan gyűltek össze, és nézték meg az Alba Orpheum gálaműsort, mellyel az Önkormányzat ajándékozta meg az időseketh A résztvevőket dr. Cser-Palkovics András polgármester köszöntötte.
Tovább...
 
40.000 dolláros támogatás az Alba Innovárnak Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2021. október 01.
40.000 dollárral, mintegy 11.7 millió forinttal támogatta a Howmet-Köfém Kft. az Alba Innovárat is működtető Székesfehérvár Fejlődéséért Alapítványt. A támogatásból eszközfejlesztést és új programokat valósít meg a Digitális Élményközpont.
Tovább...
 
<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő > Utolsó >>

Eredmények 122 - 132 / 15719