Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Alkotók, kutatók, művészek pályázatát várják Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2017. március 16.
ImageA város szellemi életéhez kapcsolódó alkotók, kutatók, művészek számára kiírt Lánczos–Szekfű ösztöndíjra április 30-ig lehet jelentkezni. Egyének és alkotóközösségek is pályázhatnak eddig még nem publikált művekkel, meg nem jelent alkotásokkal. A díjakat hagyományosan az augusztus 20-i ünnepségek keretében adják át.
Tovább...
 
Újabb jelentős sporttámogatás Székesfehérvárnak Nyomtatás E-mail
Írta: Samu Miklós   
2017. március 16.
ImageAz év minden időszakában változatos sportolási lehetőségeket biztosít Székesfehérvár a mozogni vágyóknak – a széles kínálatból kiemelkedik a Nyitott Tornatermek programsorozat, amely a hét minden napján tartalmas időtöltést biztosít. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportért Felelős Államtitkársága 4,426 millió forintos támogatásban részesítette Székesfehérvárt a „HISZEK Benned” Sport Program keretében.
Tovább...
 
Ásványkiállítás nyílik a Tolnai úti Tagkönyvtárban Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2017. március 16.
Március 21-től Magyar Ásványok címmel nyílik kiállítás a Vörösmarty Mihály Megyei Könyvtár Tolnai úti Tagkönyvtárában. Körülbelül 4400 ásványfajt ismerünk, számuk évente átlagosan 50-70 új fajjal gyarapszik, hála a lelkes ásványgyűjtőknek és az egyre jobb műszerekkel rendelkező kutatóknak. A tárlaton megismerhetjük az újonnan felfedezett magyar ásványokat is.
Tovább...
 
Játszani jó! Nyomtatás E-mail
Írta: Gonda Emma   
2017. március 16.
ImageA Fonódás Kulturális Egyesület és a Fejér Megyei Művelődési Központ Művészetek Háza 2017. március 17-én, pénteken 9 órától rendezi meg az Aranykulcsocska, avagy a bábu életre kel című szakmai napját.
Tovább...
 
Életre kelt Szent István vára Nyomtatás E-mail
Írta: Fejér Tamás   
2017. március 15.
Géza fejedelem palotájával és Szent István király fehérvári várával bővült a dinnyési Várpark. Az új építmény bemutatásán Székesfehérvár történelmének legfőbb ismerőjére, dr. Siklósi Gyula régészre is emlékeztek.
Tovább...
 
Utcaszínház a Városház téren Nyomtatás E-mail
Írta: Hajnal Csilla   
2017. március 15.
ImageSzívet, lelket melengető, látványos utcaszínházi produkcióval ünnepli Székesfehérvár az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulóját az idén. Az Őrzők című darabot délelőtt és délután is láthatják az érdeklődők március 15-én. A Városház téren egész nap tart a József-napi vásár, a gyerekeket pedig az ünnephez kapcsolódó kreatív foglalkozások várják.
Tovább...
 
Ibolya: parfüm-alapanyag, édesség  és szerelmi bájital Nyomtatás E-mail
Írta: Temevári Márta - FMC   
2017. március 15.
Az ibolya kiváló lázcsillapító, nyugtató, bőrápoló, vérnyomáscsökkentő, hatékony megoldást jelenthet álmatlanság ellen, felhasználható sütemények, saláták és koktélok ízesítéséhez, ezen kívül illóolajok és parfümök alapanyagául is szolgál – miközben gyönyörködni is lehet szépséges virágában.
Tovább...
 
Átszállás nélkül lehet eljutni a kórházig és a vasútállomásra Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2017. március 15.
ImageTöbb ütemben, minden városrészt érintő menetrendi változtatásokról tárgyal még márciusban Székesfehérvár Közgyűlése. A szolgáltató cég az Önkormányzattal képviselői tájékoztatót tartott a közösségi közlekedést érintő fejlesztésekről, majd sajtótájékoztatón mutatták be az éves 330 ezer pluszkilométernyi közlekedést jelentő tervezetet.
Tovább...
 
Elég az amputációkból, éljen két lábbal a földön! Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2017. március 15.
ImageNegyedik alkalommal szervezik meg a magyarországi Érszűkület Napot március 16-án. Az alkalom kapcsán Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok és Dr. Balsay Miklós diabetológus, angiológus főorvos sajtótájékoztatón hívja fel a figyelmet a megelőzés, a szűrés fontosságára, a betegség és a végtagamputációk kockázataira.
Tovább...
 
Elkezdődött a haltelepítés a Csónakázó-tóba Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskay Gergely   
2017. március 15.
Elkezdődött a halak telepítése a Csónakázó-tóba és vasárnap délelőtt óta mintegy hatszáz kilogramm horogérett ponty, úszik a tó kristálytiszta vizében. A mederkotrás után az első halak 1.5 és 3 kg közöttiek - mondta Nagy Károly a Széchenyi István Horgászegyesület elnöke. Kiemelte, hogy mostantól folyamatos lesz a telepítés a Csónakázó-tóba. Elsősorban pontyot és keszeget szeretnének telepíteni a tóba.
Tovább...
 
Általános iskolai beiratkozás Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2017. március 14.
ImageA 2017/2018. tanévre történő általános iskolai beiratkozás időpontja 2017. április 20-án és 21-én 8 órától 19 óráig lesz. A Fejér Megyei Kormányhivatal Székesfehérvári Járási Hivatala felhívja az érintett szülők figyelmét, hogy tegyenek eleget gyermekük általános iskolai beíratási kötelezettségének!
Tovább...
 
<< Első < Előző 1101 1102 1103 1104 1105 1106 1107 1108 1109 1110 Következő > Utolsó >>

Eredmények 12200 - 12210 / 20399