Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Hagymatea: megfázás és köhögés ellen nincs ennél jobb Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2017. január 11.
ImageNagymamám mindig hagymateát főzött, ha valaki náthás lett, vagy influenza gyötörte. Anyukám ugyanezt a módszert alkalmazta az említett esetekben, és mi, mint a família ifjabb nemzedékei szintén a hagymához fordulunk - gyógyszerek helyett -, amikor a szeretteinknél észrevesszük, hogy gyorsan fogy a 100-as csomagolású papír zsebkendő, és mikor kezünk gyorsan felforrósodik a vizsgált homlok érintése során.
Tovább...
 
Hetven jól tanuló székesfehérvári diák kap támogatást 2017-ben Nyomtatás E-mail
Írta: Samu Miklós   
2017. január 11.
ImageÁtadták a Tóth István - Tóth Terézia tanulmányi ösztöndíjakat a Városházán. A támogatást olyan székesfehérvári diákok kaphatják, akik kiválóan teljesítik tanulmányaikat, jeleskednek a sportban, a zenében, a képzőművészetben, vagy a tudományos kutatás terén, de anyagi helyzetük, családi körülményeik miatt rászorulnak a segítségre. A fiataloknak pályázniuk kellett, idén hetvenen részesültek pozitív elbírálásban.
Tovább...
 
Emléktűzgyújtással tisztelegnek a hősi halált halt katonák előtt Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2017. január 11.
ImageHuszonharmadik alkalommal emlékeznek meg a magyar történelem egyik legnagyobb tragédiájáról Pákozdon, a Don-kanyar emlékkápolnánál. Az Urivi áttörés évfordulóján emléktűzgyújtással, és a történelmi egyházak képviselőinek ökumenikus imádságos megemlékezésével tisztelegnek a második világháború magyar hősei előtt. Az urivi hídfőnél megindult támadásban közel 120 ezer magyar katona halt meg 74 évvel ezelőtt.
Tovább...
 
Törvényházi szeminárium  Nyílt nap civil szervezeteknek Nyomtatás E-mail
Írta: Székesfehérvári Törvényszék Sajtóosztálya   
2017. január 10.
ImageA Törvényszék Dísztermében folytatódik január 27-én a Székesfehérvári Törvényszék által útjára indított „Törvényházi szeminárium” elnevezésű jogi felvilágosító, tájékoztató rendezvénysorozat. Az eseményen a 2017. január 1-jével és 2017. március 1-jével jelentősen módosuló civil szervezeteket érintő törvényi rendelkezésekről hallhatnak érdekes információkat az érdeklődők. A programra január 20-ig lehet jelentkezni.
Tovább...
 
Téged is a Bory vár! Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári hírek   
2017. január 10.
ImageTéged is a Bory vár! programra várják a nagycsoportos óvodásokat és szüleiket a Bory Jenő Általános Iskolában pénteken. A leendő elsős tanítók játékos média- és rajzfoglalkozásokat tartanak a délelőtt folyamán.
Tovább...
 
A méz egészséges és gyógyít, vagy egyáltalán nincs is szükségünk rá? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2017. január 09.
ImageTöbb olvasó fordult hozzám azzal a kérdéssel, hogy a méz mennyire számít egészségesnek, s beilleszthető-e a diétába? Sokan aggódtak kalóriatartalma miatt – miközben megfázás esetén elsősorban ehhez a finom, krémes anyaghoz nyúlnak gyógyhatására gondolva. Így mai posztom nem is szólhat másról - közkívánatra - , mint a mézről.
Tovább...
 
Az Újszülött, Csecsemő és Gyermek Osztályt támogatták Nyomtatás E-mail
Írta: Samu Miklós   
2017. január 09.
ImageAz elmúlt évekhez viszonyítva idén rendkívül magas létszámmal, közel százhetven vendég részvételével rendezték meg szombaton este a VI. Székesfehérvári Jótékonysági Estélyt a Hotel Magyar Királyban.
Tovább...
 
Nyílt napot tartanak a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusában Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2017. január 09.
Nyílt napra várják csütörtökön a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusában a továbbtanulás előtt álló diákokat. A programok között digitális kvíz, villámelőadások, valamint a duális partnerekkel az alapképzésről és a mesterképzésről szóló szaktájékoztatók is szerepelnek. Az eseményen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
Tovább...
 
Elkészült a Tóvárosi sétány és park felújítása Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2017. január 09.
Sajtónyilvános helyszínbejárást tartott a felújított Tóvárosi sétányon dr. Cser-Palkovics András polgármester, Mészáros Attila alpolgármester, önkormányzati képviselő és Bozai István városgondnok. Az 56 millió forintos beruházás keretében többek között a legkorszerűbb ledes világítótestek üzemelnek, megújult a kosár- és focipálya, valamint számos padot és szemetest állítottak fel a közkedvelt közösségi téren.
Tovább...
 
A fehérvári sí-bank negyedszázada Nyomtatás E-mail
Írta: Kész-Varga Mónika   
2017. január 09.
Székesfehérváron 25 éve működik a városi sí-bank, amit a kezdetek óta Gáncs József, a Székesfehérvári Vasvári Pál Általános Iskola testnevelő tanára üzemeltet. Az önkormányzati tulajdonú sífelszerelések szervízelésén, valamint kölcsönzésén túl az ízig-vérig pedagógus feladatának érzi a síelés élményének minél szélesebb körben való megszerettetését is, amit egyfajta misszióként végez. Törekvése – jó pedagógusi vénájának, valamint a munkához való alázatos hozzáállásának köszönhetően – egyértelműen sikeresnek mondható.
Tovább...
 
43 elfagyott vízórát cserélt a hétvégén a Fejérvíz Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskay Gergely   
2017. január 09.
ImageA Fejérvíz Zrt. szakemberei a hétvégén csak Fehérváron 43 elfagyott mérőóránál dolgoztak. Seregélyesen 20, Pátkán 9, Csóron 7 helyen kérték fagyás miatt a szolgáltató segítségét. Érdemes ellenőrizni a vízóraaknákat a telkeken, ugyanis az elfolyt víz díját a fogyasztó fizeti!
Tovább...
 
<< Első < Előző 1131 1132 1133 1134 1135 1136 1137 1138 1139 1140 Következő > Utolsó >>

Eredmények 12431 - 12441 / 20399