Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Fellobbant a szeretet gyertyájának lángja az adventi koszorún Nyomtatás E-mail
Írta: Samu Miklós   
2016. december 19.
ImageAdvent utolsó vasárnapján is színes programok várták a történelmi Belvárosban a fehérváriakat, ahol a hagyományokhoz hűen a város polgármestere és a megyés püspök közösen gyújtotta meg az adventi koszorú negyedik gyertyáját a Városház téren. A gyertyagyújtást megelőzően az Adventi színpadon a 11 iskola, közel 500 fiataljából álló „Fehérvári kisangyalok” kara köszöntötte karácsonyi dalokkal a megjelenteket.
Tovább...
 
Könyvadományt kapott a Büntetés-végrehajtási Intézet Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2016. december 19.
ImageKönyvadományt adtak át a Vörösmarty Társaság és az Önkormányzat felajánlásában aKözép-dunántúli Országos Büntetés-végrehajtási Intézet székesfehérvári objektumának az irodalmi társaság termében. Dr. Kiszely Pál bv. dandártábornok dr. Cser-Palkovics András polgármestertől és Bobory Zoltántól, a Vörösmarty Társaság elnökétől vette át a könyveket.
Tovább...
 
Hulladékcsökkentés Karácsonya Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2016. december 19.
ImageA Környezetvédelmi Diákfórum hagyományteremtés céljával szervezte meg a Hulladékcsökkentés Karácsonya rendezvényt, amivel a környezettudatos viselkedésre való felhívás mellett játékra invitálták a város diákjait. Újrahasznosított karácsonyfadíszeket készítettek az iskolákban, amelyekből a legjobbak a Városháza udvarán álló fenyőfára kerülnek. A fórum keretében a résztvevők körülsétálták a felújított Csónakázó-tót is.
Tovább...
 
Fehérvár kisangyalai Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. december 16.
ImageAdvent negyedik vasárnapján, december 18-án Székesfehérvár főterét ötszáz gyermeki hang öltözteti ünnepi díszbe. Fehérvár kisangyalait a város adventi koszorújának utolsó gyertyagyújtása előtt és után hallhatják a Belvárosba látogatók. A karácsonyi gondolatok közvetítését jeltolmács segíti. Mindenkit szeretettel várnak, osztozzunk még többen az év egyik legszebb ünnepének zenei ajándékában!
Tovább...
 
Betlehemezés és valódi pásztormese Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2016. december 16.
Idei utolsó állomásához érkezik a Kákics együttes táncházas, népzenés családi programsorozata. Szombaton a karácsonyhoz kötődő híres magyar népszokás, a betlehemezés lesz a fő téma, illetve meghívtak egy valódi pásztort is, aki hajdan volt szentesték köszöntéséről mesél a résztvevőknek. Szeretettel várnak mindenkit, akit érdekel a néptánc és népi énekek elsajátítása.
Tovább...
 
Könyves-művészetes karácsonyfa szépül a Csók István Képtárban Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. december 16.
ImageA Vörösmarty Mihály Könyvtár és a Szent István Király Múzeum az olvasást, könyveket, művészeteket kedvelő emberekhez fordul: közös karácsonyfát állítottak a Csók István Képtárban, aminek a feldíszítésére hívják látogatóikat. Egyedi, saját kézzel készített díszeket várnak december 23-ig, a fa szépülését a Facebookon lehet követni.
Tovább...
 
Karácsonyi ügyeskedők és ünnepi kvízjáték Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. december 16.
ImageA karácsonyi készülődés jegyében telik a szombat délelőtt a Vörösmarty Mihály Könyvtár több tagkönyvtárában. A Budai úton, a Széna téren és a Mészöly Géza úton is szeretettel várják a kézműveskedő gyerekeket, felnőtteket. Karácsonyi kvízt is hirdetett az intézmény, a hibátlanul válaszolók értékes könyveket nyerhetnek.
Tovább...
 
Karikó Zsolt kapta a Székesfehérvár Gazdaságáért díjat Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2016. december 16.
ImageÜnnepélyes keretek között fogadták a Székesfehérvár gazdasági életében meghatározó szerepet játszó cégek vezetőit, képviselőit a Hiemer-házban. A hagyományos évzáró rendezvényen dr. Cser-Palkovics András polgármester mondott köszönetet a vállalkozások egész éves teljesítményéért. A város egyik legrangosabb elismerését, a „Székesfehérvár Gazdaságáért” díjat ezúttal Karikó Zsolt, a Hanon Systems Hungary Kft. ügyvezető igazgatója vette át.
Tovább...
 
Kétezer lámpatestet cserélnek le Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2016. december 16.
Elindult tegnap több mint kétezer darab fehérvári lámpatest cseréje Székesfehérváron. A kivitelező Feketehegy-Szárazréten, a Bodrogi utcában kezdte a munkát, holnap Öreghegyen és hétfőn Maroshegyen is kezdődik régi világítótestek cseréje. A 80W-os higanygőzös lámpákat 50W-os nátriumosokra cserélik, ami harmadával több fényt bocsát ki. Városszerte mintegy 120 utcát érint a korszerűsítés.
Tovább...
 
Az angyalok mosolyt csaltak a gondozott gyerekek arcára Nyomtatás E-mail
Írta: Kész Mónika   
2016. december 16.
ImageA hagyományoknak megfelelően idén is sor került a Hiemer-ház Báltermében a „Fehérvár angyalai” elnevezésű jótékonysági rendezvényre, ahol összesen 56 állami gondoskodásban élő gyermeknek adtak át ajándékokat a város vezetői. Az ünnepségen jelenlévőket dr. Cser-Palkovics András polgármester és Deresné Tanárki Mária, a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ igazgatója köszöntötte.
Tovább...
 
Biztonságos áthaladás biztosítva Nyomtatás E-mail
Írta: Kész Mónika   
2016. december 15.
A látássérültekre és a mozgássérültekre is figyelemmel alakították ki azt a gyalogátkelőhelyet a Pozsonyi úton, amely egy nagy forgalmú pékség, valamint a Kossuth Lajos Általános Iskola közelében található. Ezzel Öreghegyen egy neuralgikus közlekedési gócpont vált biztonságosabbá.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1131 1132 1133 1134 1135 1136 1137 1138 1139 1140 Következő > Utolsó >>

Eredmények 12497 - 12507 / 20393