Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Lego kiállítás - A bevételt a Sukoró Iskolájáért Közalapítvány kapta Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. november 30.
„A játék az ember teremtménye, mely teremtője örömére hivatott szolgálni egy olyan országban, ahol a "komolyság" és a "vidámság" nem egymással ellentétes, hanem egymást kiegészítő fogalmak, és amelynek a földjére csak játszva teheti be az ember a lábát.” (Erich Kastner)
Tovább...
 
Okosjövő lányoknak Nyomtatás E-mail
Írta: Schneider Erika   
2016. november 30.
ImageA Hiemer-házban megrendezett gálaesten díjkiosztással zárult a Nők a Tudományban Egyesület „♀tervezem - Okosjövő lányoknak" elnevezésű idei programsorozata.
Tovább...
 
Emlékoszlop az '56-os forradalom áldozatainak tiszteletére Opoléban Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2016. november 30.
Emlékoszlopot állítottak az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékére Székesfehérvár lengyelországi testvérvárosában, Opoléban. A mintegy két és fél méter magas, magyar és fehérvári szimbólumokkal díszített alkotást Horváth János szobrászművész készítette. Az emlékművet nagyszabású ünnepség keretében, kedden avatták fel testvérvárosunkban.
Tovább...
 
Sokat csúszunk a törlesztőkkel Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2016. november 30.
ImageA magyarok 37 százalékával időnként előfordul, hogy nem tudja törleszteni tartozásait - derül ki az Intrum Justitia európai fogyasztói fizetési jelentéséből. A követeléskezelő keddi tájékoztatása szerint a megkérdezett európaiak 44 százaléka legalább egyszer késve fizette be számláját az elmúlt 12 hónap során, ennek fő oka, hogy nem volt meg a számlák rendezéséhez szükséges összeg. A késve fizetők aránya a legmagasabb Görögországban, ahol a megkérdezettek 76 százaléka nem fizetett időben. A második Magyarország, ahol ez a mutató 64 százalék.
Tovább...
 
Velencére érkezik a kólás karaván Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2016. november 29.
Ha az időjárás nem is, a Coca-Cola ragaszkodik a karácsonyi hagyományokhoz és idén is útnak indítja a Karácsonyi Karavánt. Az első állomás Mohács, majd Velence, Szombathely, Tatabánya, Eger, Nyíregyháza, Gyomaendrőd és Szeged következik, a sort végül egy budapesti meglepetés helyszín zárja.
Tovább...
 
Első kézből a Spirit of Hungary hajóról és Fa Nándorról Nyomtatás E-mail
Írta: Kész Mónika   
2016. november 29.
A Vendée Globe földkerülő vitorlásverseny magyar résztvevője, Fa Nándor harmadik hete, hogy úton van. A székesfehérvári vitorlázó hajójának technikai paramétereiről, a rajtolásról, valamint a versenyben való esélyekről beszélget ma este Fa Nándor három szárazföldi segítője.
Tovább...
 
Felkészülés a téli rendkívüli időjárási helyzetekre Nyomtatás E-mail
Írta: Szakonyi Balázs   
2016. november 29.
Megtartotta őszi ülését a Fejér Megyei Védelmi Bizottság Dr. Simon László kormánymegbízott, a védelmi bizottság elnöke vezetésével.
Tovább...
 
Szél, hideg, csütörtöktől havazhat is Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2016. november 29.
ImageAz elmúlt napokhoz képest jelentősen visszaesett mára a hőmérséklet. Míg az elmúlt hét közepén 16-18 fokot is mérhettünk időnként, most csak 3-4 fok van országos átlagban, éjjel pedig komoly fagy, mínusz 4-9 fok várható csütörtökig.
Tovább...
 
Mátyás király és a Nikolsburgi ábécé titokzatos megalkotójának kapcsolata Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. november 29.
Kiemelkedően izgalmas irodalomtörténeti és rovásírástörténeti azaz művelődéstörténeti kalandban lesz része a 346. Hétvezér Est hallgatóságának. Mandics György temesvári születésű, magyarországi író, költő, művelődéstörténész, újságíró, esszéíró, kutató, tanár, matematikus, harmadik alkalommal lesz vendége a Hétvezér Esteknek.
Tovább...
 
Fehérvári az ország legjobb csokigolyója Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2016. november 29.
A Cornexi csokigolyó 21 kakaós- és csokoládés gabonagolyó közül bizonyult a legjobbnak a Nébih Szupermenta terméktesztjén - írja az origo.hu. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szakértői a gyerekek körében is népszerű reggeli termékekben sok egyéb mellett (állag, forma, roppanósság) a tápanyagok és édesítőszerek mennyiségét is vizsgálták. A második-harmadik-negyedik helyen végzett áruházlánci sajátmárkás termékeket is a fehérvári Cornexi gyártja.
Tovább...
 
Kettős konferencia a fehérvárcsurgói Károlyi Kastélyban Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. november 29.
ImageNovember 29. és december 2. között a Károlyi József Alapítvány kettős konferenciát szervez a fehérvárcsurgói Károlyi Kastélyban « Épített és zöld örökség: lehetőségek és kihívások a 21. században » címmel. November 29-én és 30-án « A fehérvárcsurgói Károlyi Kastély fejlesztései – az épített örökség szerepe a gazdaságélénkítésben », december 1-jén és 2-án pedig « A történeti kertek és parkok. Működés Európában a 21. században » címmel kerül megrendezésre egy-egy konferencia.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1141 1142 1143 1144 1145 1146 1147 1148 1149 1150 Következő > Utolsó >>

Eredmények 12563 - 12573 / 20393